Anunț important pentru cei care au decis să petreacă sărbătorile în natură!

În mini-vacanța de Paște, mulți vor dori să iasă cu prietenii și cei dragi la iarbă verde. Însă, în perioada 16-25 aprilie acest lucru este interzis în toată țara, deoarece fondul forestier național va efectua, în acele zile, combaterea aeriană a dăunătorilor defoliatori, adică va stropi, din aer, cu preparate chimice și nu este bine să te afli în pădure sau la marginea acesteia pe parcursul acestor zile.

separator
iiii

Despre aceasta anunță Agenția „Moldsilva”, care recomandă populației să se abțină de la colectarea ciupercilor sau aflarea în pădure în scop de odihnă în această perioadă.

Agenția „Moldsilva” informează că preparatele folosite în combaterea aerienă nu sînt dăunătoare și periculoase pentru viața omului. Totodată,  sânt atenționați proprietarii de stupine (prisăci) aflate în preajma zonelor forestiere unde va avea loc combaterea  aeriană, ca familiile de albine să fie închise în ziua respectivă, dar și 4 zile după efectuarea prelucrării chimice.

Totodată,  este interzisă și aflarea animalelor domestice în fond forestier supus procedurii. În anul curent două întreprinderi silvice vor fi supuse procesului de combaterea aeriană, 6 177 ha de păduri. Este vorba despre  întreprinderile silvice Orhei – 1338 ha și Șoldănești – 4839 ha.

„Vernisajul Vinului” în Vals de primăvară!
Articolul anterior
Alex Gurdila va coace pască pentru soția sa de peste Ocean
Articolul următor
Alte articole interesante