Crimă la Strășeni: O femeie a omorât-o pe amanta soțului

Poliția din Strășeni investighează un caz tragic de omor, care a avut loc pe 13 aprilie, în jurul orei 13:00, în orașul Strășeni. Conform informațiilor preliminare, crima ar fi fost comisă dintr-un conflict de gelozie între două femei.

Potrivit ofițerului de presă al IP Strășeni, Mariana Didenco, o femeie de 40 de ani ar fi atacat o altă femeie, tot de 40 de ani, cu un obiect ascuțit, aplicându-i o lovitură fatală în abdomen. Victima, care ar fi fost amanta soțului suspectei, a decedat pe loc din cauza leziunilor grave, transmite Știri.md.

Suspecta a fost reținută pentru 72 de ore, iar pe numele ei a fost inițiată o cauză penală pentru omor.

Poliția continuă cercetările pentru a stabili toate circumstanțele în care a avut loc tragedia.

Euronews: Republica Moldova, lider-surpriză în topul celor mai bune țări din Europa pentru investiții imobiliare în 2025

Cele mai bune țări europene pentru investiții imobiliare în 2025 se află în Europa Centrală și de Est, cu Republica Moldova pe primul loc, relatează Euronews.ro. Țara a obținut cel mai mare scor într-un nou studiu care analizează cele mai bune investiții imobiliare din Europa, realizat de compania britanică de asigurări William Russell.

Analiza a luat în considerare elemente-cheie ale investițiilor imobiliare, cum ar fi ratele de impozitare pe proprietate, impozitul pe venit din chirii și randamentul brut al închirierii.

Într-un studiu anterior realizat de compania britanică de relocare 1st Move International, Lituania apărea ca fiind cea mai bună alegere. În clasamentul actual, țara baltică ocupă locul doi, fiind urmată îndeaproape de Macedonia de Nord.

Republica Moldova a fost descrisă ca fiind „o piață emergentă, cu randamente ridicate, potrivită pentru investitorii imobiliari timpurii și toleranți la risc”, în cadrul studiului, care a constatat că costurile de achiziție a unei proprietăți ajung la maximum 2,80% din preț, iar impozitul pe veniturile din chirii este de doar 12%, ceea ce asigură un randament atractiv, menționează sursa citată.

Piața imobiliară din Republica Moldova trece printr-o perioadă de ajustare, cu perspective pozitive pe termen lung, constată experții autohtoni. Potrivit datelor recente, în 2024, numărul total al tranzacțiilor imobiliare a crescut cu 22% față de anul precedent, de la 36.900 la 45.200 de tranzacții. Totuși, în primul trimestru al anului 2025, acestea au înregistrat o scădere de 1,5 la sută.

Rușii anunță că au preluat controlul total asupra regiunii Kursk și că atacă în cinci direcții simultan în Sumî

Kremlinul a anunţat sâmbătă că trupele ruse au obţinut controlul deplin asupra regiunii de frontieră Kursk, la câteva luni după ce Ucraina a lansat un contraatac uimitor în zonă, relatează dpa, preluată de Agerpres. Totodată, agenția de presă de stat TASS anunță lupte grele la Sumî, relatează Digi24

Şeful Statului Major al forţelor armate ruse, generalul Valeri Gherasimov, l-a informat sâmbătă pe preşedintele Vladimir Putin că operaţiunea de alungare a trupelor ucrainene din regiunea rusă Kursk a fost încheiată cu succes, transmite EFE, citată de Agerpres.

”Astăzi au fost alungate unităţile ucrainene din ultima localitate de pe teritoriul regiunii Kursk, satul Gornal”, a declarat Gherasimov într-o şedinţă prin videoconferinţă cu Putin, difuzată de televiziunea de stat rusă.

”Aventura regimului de la Kiev a eşuat complet”, a răspuns liderul rus. Valeri Gherasimov a ţinut să salute ”curajul şi eroismul” combatanţilor nord-coreeni care au luptat în regiunea rusă Kursk. ‘

‘Soldaţii şi ofiţerii armatei nord-coreene, care au luptat alături de militari ruşi, au dat dovadă de un mare profesionalism, de rezistenţă, de curaj şi de eroism pentru a respinge invazia ucraineană”, a spus şeful Statului Major al forţelor armate ruse.

Ucrainenii dezmint și susțin că luptele continuă

Pe de altă parte, ucrainenii susțin că în regiunea Kursk continuă confruntările. Armata ucraineană a denunţat rapid aceste informaţii ca fiind „false” şi a afirmat că luptele continuă în zonă.

„Declaraţiile liderilor inamici cu privire la „înfrângerea” forţelor ucrainene nu sunt altceva decât manevre de propagandă”, susţine Statul Major ucrainean, citat de AFP și EFE, preluate de Agerpres.

„Nu există nicio ameninţare ca unităţile noastre să fie încercuite”, insistă armata ucraineană, recunoscând totuşi că situaţia sa este „dificilă”.

Statul Major ucrainean mai afirmă că în acest timp continuă şi luptele în provincia rusă învecinată Belgorod, unde unităţi ucrainene au lansat de asemenea o incursiune, dar nu la fel de reuşită ca în provincia Kursk, şi au pătruns pe o fâşie de teritoriu la graniţă unde au ocupat câteva sate.

Atacuri în Sumî

Totodată, armata rusă desfășoară atacuri în cinci direcții simultan în regiunea Sumî din Ucraina, a declarat expertul militar Andrei Marociko pentru TASS.

„În ceea ce privește direcția Sumî, într-adevăr, aici au loc lupte intense. Înregistrez aproximativ cinci direcții de atac ale Forțelor Armate ale Federației Ruse”, a spus el.

Reacțiea soției lui Bolea după zvonurile că ar fi fost agresată

Soția lui Vasile Bolea, Rodica dezminte informațiile precum că soțul ei ar fi agresiv cu ea. Într-un mesaj publicat pe rețelele sociale, femeia menționează că „ în cei 17 ani de viață împreună, soțul nu a recurs niciodată la violență fizică”.

„În legătură cu recentele informații din mass-media despre presupusa „agresiune” din partea soțului meu, declar oficial: Această informație este falsă. În cei 17 ani de viață împreună, soțul meu nu a recurs niciodată la violență fizică asupra mea.

Tensiunea emoțională resimțită în acea zi, dacă a existat, poate fi atribuită contextului personal în care mă aflam”, se arată în postarea soției lui Vasile Bolea.

Totodată, soția deputatului a scris că nu a fost supusă violenței și nici nu a solicitat un ordin de protecție.

„Nu am depus mărturie la Poliție. Emiterea ordinului de protecție a fost pentru mine o surpriză neplăcută. Avocații noștri analizează deja din punct de vedere juridic acțiunile organelor de Poliție în această situație, în vederea contestării acestora.

Solicit mass-mediei să dezmintă informațiile false răspândite. Îndemn pe toată lumea să se abțină de la speculații suplimentare pe acest subiect. Sunt convinsă că aceste publicații fac parte dintr-o campanie planificată de discreditare a soțului meu.

În același moment, încă ieri am depus o declarație la Poliție privind închiderea cazului, întrucât apelul a fost efectuat din greșeală de copilul nostru”, a mai scris femeia pe rețelele de socializare.

Tot astăzi, femeia a declarat pentru tv8.md că în prezent Vasile Bolea nu are voie să se apropie de familie fizic, telefonic sau pe rețelele sociale timp de zece zile.

„Am semnat un proces verbal al Poliției și după care al Inspectorului de Poliție de sector care s-a prezentat la noi în apartament prin care am scris că eu nu am fost agresată. Eu am semnat lucrul acesta. Nu știu în baza la care acte a fost ordonanța cu privire la faptul ca soțul meu să nu se apropie de mine și de copii până pe data de cinci mai. Consider că este un lucru neîntemeiat fără probe și bază juridică.

Da, noi am avut o ceartă în familie cum se întâmplă. A fost mai grav, gravă situația, dar nu vreau să dau detalii fiindcă e personal.

Copilul s-a speriat pentru că nu a văzut așa ceva la noi în familie anterior. De asta a procedat, așa cum a procedat. Asta e tot. Eu nu am vrut asta să devină atât de viral în spațiul public. Nici nu a fost așa cum a fost. Da el are anumite abateri, dar nu mă bate și nu mă lovește”, a menționat Rodica pentru sursa citată.

Amintim că oamenii legii au intervenit, în seara zilei de vineri, 25 aprilie, într-un caz de „conflict în familie”. ZdG a aflat că este vorba despre familia deputatului Vasile Bolea. Conform surselor, unul dintre copiii deputatului a apelat la 112 spunând că „mama este agresată de tata”.

Președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu o delegație a Congresului SUA, formată din republicani și democrați
Articolul anterior
Avangard-Med: servicii medicale complexe și accesibile pentru toți/P
Articolul următor
Close menu