Doctor Evghenii Komarovskiy a revenit în Capitală, cu multe sfaturi pentru părinți vizavi de îngrijirea celor mici

Ieri seara, sute de mămici din Chișinău au fost prezente la seminarul doctorului Evghenii Komarovskiy, cel mai renumit medic pediatru din spațiul CSI, prezentatorul emisiunii «Школа доктора Комаровского» și autorul numeroaselor cărți cunoscute pe plan internațional. În cadrul evenimentului, mămicile au aflat răspunsurile la mai multe întrebări, precum: crizele febrile la cei mici și conduita de tratament al acestora, incidența pneumoniilor bacteriene, boala diareică acută, dar și multe alte informații utile legate de îngrijirea celor mici.

separator
„Tata este responsabil față de copilul său în egală măsură ca și mama. Iar seara, înainte de culcare, acesta ar trebui, să se plimbe măcar o oră cu cel mic!”, a spus doctorul Evghenii Komorovskiy, în cadrul seminarului.

De asemenea, pediatrul a menționat faptul că un copil sănătos are nevoie nu numai de o îngrijire corespunzătoare, dar și de iubire și înțelegere din partea celor dragi.  Și numai părinții trebuie, să ia decizii legate de binele acestuia, fără a apela la bunei, mătuși sau prieteni.

„Doar mama și tata sunt persoanele care decid, cum să trăiască copilul lor, ce să mănânce, ce să îmbrace sau cu cine să stea, iar bunica, sigur că este o persoană importantă în viața acestora. Doar că, eu consider că cel mai bine este când bunica se ocupă de propria viață și de sănătatea bunelului.”, a precizat doctorul Komorovskiy.
Medicul a mai spus, că prin activitatea sa, îşi propune să explice pe înţelesul tuturor cele mai recente inovaţii în pediatrie. Și susține, că copiii sunt viitorul nostru, de aceea în caz de îmbolnăvire trebuie tratați corespunzător.

„De exemplu, în cazul unei viroze este suficient de hidratat copilul cu multe, multe lichide, iar febra o puteți scade cu paracetamol și ibuprofen. Și nici într-un caz să nu apelați la frecțiile cu oțet și alcool. Acesta este cel mai inadmisibil lucru pe care-l puteți face. De ce spun asta? Deoarece în paractica mea de peste 30 de ani în pediatrie, am avut un caz, când doi copii gemeni au murit din cauza că mama acestora le-a făcut frecție cu alcool. Vă rog, nu faceți acest lucru, pentru că alcoolul pătrunde foarte ușor în corp prin piele și duce la intoxicarea organismului.” a precizat pediatrul.   

Medicul a organizat la Chișinău deja al treilea seminar. Mai multe infomații despre îngrijirea copilului tău și medicamentație poți afla pe canalul de youtube a doctorului Komarovskiy aici.

Hoții au dat lovitua de sărbători. Furturi de mii de euro în Capitală în prima zi a noului an

Cel puțin două locuințe au fost sparte, dar și un atelier al colegiului UTM, în prima zi din anul 2025 în municipiul Chișinău, scrie pulsmedia.md.

Primul caz a fost înregistrat ieri, 1 ianuarie, în jurul orei 12:40, pe strada bulevardul Burebista din sectorul Botanica al capitalei. Proprietarul unui apartament a alertat poliția despre faptul că din locuință i-a fost furată o sumă de bani în mărime de 5000 de euro, dar și alte bunuri, de persoane necunoscute carea au dat buzna în casă în lipsa acestuia.

Al doilea caz a fost înregistrat câteva ore mai târziu, în jurul orei 17:00, după ce un locatar de pe strada Ghioceilor, din localitatea Ghidighici, municipiul Chișinău, a depistat că din casă i-au fost furați bani în sumă de 13 000 de euro.

Aici este de menționat, că tot ieri, s-a stabilit că persoane necunoscute au forțat ușa unui atelier al colegiului UTM, pe parcursul nopții dintre ani, de unde au furat mai multe utilaje.

Toate cele trei cazuri sunt documentate de către poliția capitalei pentru stabilirea circumstanțelor, dar și a identității făptașilor.

Polițiștii au identificat șoferul care a expus riscului numeroase persoane din trafic pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt din Capitală, pe 30 decembrie 2024

Polițiștii de patrulare au identificat persoana care a încălcat prevederile Regulamentului circulației rutiere pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din capitală, la 30 decembrie 2024, expunând riscului șoferii din trafic, dar și persoanele din adiacentul carosabilului, informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției.

Mașina era condusă de o femeie de 29 de ani cu domiciliul în raionul Orhei, după identificare aceasta primind amendă și puncte puncte de penalizare.

Mulțumim cetățenilor care nu sunt indiferenți la încălcările rutiere observate în trafic.

Preţul gazelor în Europa a atins un nivel record al ultimelor 14 luni, după ce Ucraina a oprit tranzitul gazului rusesc

Prețul angro al gazelor a atins cel mai ridicat nivel din ultimele 14 luni, după oprirea livrărilor rusești prin conductele ucrainene. Țițeiul, de asemenea, se scumpește, pornind de la așteptările de creștere a economiei Chinei, scrie Europa Liberă.

Prețurile de referință ale gazelor naturale au crescut joi la cel mai ridicat nivel din octombrie 2023.

Gazul rusesc care era livrat tranzitând Ucraina nu mai este pompat către Europa. Este alt element care duce la scumpirea gazelor în Europa.

De asemenea, stocurile de gaze din Europa scad în cel mai rapid ritm din 2021, pe măsură ce conflictul dintre Rusia și Ucraina escaladează. E un alt element care pune presiune pe prețul gazelor.

Cel mai afectate de scumpiri și temeri legate de scumpiri sunt piețele europene. De exemplu, prețul gazului pentru livrarea în februarie în Olanda a crescut cu peste 4% joi, apoi a ajuns la o majorare de 1,9%, transmite Bloomberg.

Scumpirea gazelor vine după Rusia a oprit exporturile de conducte de gaz prin Ucraina în ziua de Anul Nou, după ce Kievul nu a mai prelungit acordul de tranzit care a expirat pe 31 decembrie 2024.

Uniunea Europeană a găsit deja mai multe surse de aprovizionare alternativă. Ungaria va continua să primească gaze rusești prin conducta TurkStream sub Marea Neagră.

De asemenea, preţul țițeiului pe piețele globale a crescut cu aproximativ 2% joi, pe fondul optimismului legat de economia Chinei şi cererea de combustibil.

Preşedintele Xi Jinping a promis politici proactive pentru promovarea creşterii economice, transmite Reuters.

În SUA, prețul țițeiului nu a crescut semnificativ datorită stocurile crescute de combustibil.

Prețurile petrolului vor fi probabil limitate la 70 de dolari pe baril în 2025, arată un sondaj realizat de Reuters cu experți de pe piață. Ar urma să fie al treilea an consecutiv de ieftinire a țițeiului după ce, în 2024, țițeiul s-a ieftinit cu 3%.

De câțiva ani, Andra a renunțat la un aliment
Articolul anterior
Curiozități uimitoare despre corpul uman: omul poate supraviețui fără 5 organe
Articolul următor