Doctor Evghenii Komarovskiy a revenit în Capitală, cu multe sfaturi pentru părinți vizavi de îngrijirea celor mici

Ieri seara, sute de mămici din Chișinău au fost prezente la seminarul doctorului Evghenii Komarovskiy, cel mai renumit medic pediatru din spațiul CSI, prezentatorul emisiunii «Школа доктора Комаровского» și autorul numeroaselor cărți cunoscute pe plan internațional. În cadrul evenimentului, mămicile au aflat răspunsurile la mai multe întrebări, precum: crizele febrile la cei mici și conduita de tratament al acestora, incidența pneumoniilor bacteriene, boala diareică acută, dar și multe alte informații utile legate de îngrijirea celor mici.

separator
„Tata este responsabil față de copilul său în egală măsură ca și mama. Iar seara, înainte de culcare, acesta ar trebui, să se plimbe măcar o oră cu cel mic!”, a spus doctorul Evghenii Komorovskiy, în cadrul seminarului.

De asemenea, pediatrul a menționat faptul că un copil sănătos are nevoie nu numai de o îngrijire corespunzătoare, dar și de iubire și înțelegere din partea celor dragi.  Și numai părinții trebuie, să ia decizii legate de binele acestuia, fără a apela la bunei, mătuși sau prieteni.

„Doar mama și tata sunt persoanele care decid, cum să trăiască copilul lor, ce să mănânce, ce să îmbrace sau cu cine să stea, iar bunica, sigur că este o persoană importantă în viața acestora. Doar că, eu consider că cel mai bine este când bunica se ocupă de propria viață și de sănătatea bunelului.”, a precizat doctorul Komorovskiy.
Medicul a mai spus, că prin activitatea sa, îşi propune să explice pe înţelesul tuturor cele mai recente inovaţii în pediatrie. Și susține, că copiii sunt viitorul nostru, de aceea în caz de îmbolnăvire trebuie tratați corespunzător.

„De exemplu, în cazul unei viroze este suficient de hidratat copilul cu multe, multe lichide, iar febra o puteți scade cu paracetamol și ibuprofen. Și nici într-un caz să nu apelați la frecțiile cu oțet și alcool. Acesta este cel mai inadmisibil lucru pe care-l puteți face. De ce spun asta? Deoarece în paractica mea de peste 30 de ani în pediatrie, am avut un caz, când doi copii gemeni au murit din cauza că mama acestora le-a făcut frecție cu alcool. Vă rog, nu faceți acest lucru, pentru că alcoolul pătrunde foarte ușor în corp prin piele și duce la intoxicarea organismului.” a precizat pediatrul.   

Medicul a organizat la Chișinău deja al treilea seminar. Mai multe infomații despre îngrijirea copilului tău și medicamentație poți afla pe canalul de youtube a doctorului Komarovskiy aici.

Mai multe organizații obștești îndeamnă cetățenii să lupte împreună cu propaganda rusească

Asociația Veteranilor Războiului din 1992 „Tiras-Tighina” îndeamnă cetățenii să lupte împreună cu propaganda rusească promovată de către unii politicieni din țară și a chemat cetățenii să aleagă calea europeană la referendumul din 20 octombrie.

Într-o conferință de presă la IPN, președintele asociației, Anatolie Caraman, a remarcat că după 2 ani de rezistență, rezervele umane și tehnice în Ucraina practic s-au epuizat, iar populația este demoralizată și obosită. Schimbările din Ucraina pun și Moldova într-o situație complicată, creând o stare de neîncredere în ziua de mâine. Dacă nu rezistă Ucraina, și Moldova va deveni prada Moscovei, potrivit albasat.md.

Anatolie Caraman a chemat toți oamenii de bună credință să se implice în procesul de contracarare a propagandei rusești, explicând celor dezorientați și mințiți că populația de aici poate trăi mai bine doar în componența civilizației occidentale. El a adăugat că cea mai scurtă cale spre UE și securitatea colectivă se poate face prin adevărul istoric de reîntregire cu Țara-mamă.

„Tiras-Tighina” cere Serviciului de Informații și Securitate să acționeze ferm pentru neutralizarea tuturor forțelor destabilizatoare, extremiste create de spionajul rusesc. Poliția și Procuratura să neutralizeze persoanele care se manifestă necenzurat pe Tik-Tok în favoarea oligarhului fugar Ilan Șor și influențează negativ educația copiilor. În acest sens, Asociația intenționează să transmită instituțiilor respective un pachet de materiale colectate.

Alexandru Banari, membru al Consiliului de administrare și juristul asociației, a spus că guvernarea a întârziat cu luarea măsurilor împotriva „trădătorilor care subminau politica statului moldovenesc”, care trădează interesele naționale și pun mai presus interesele de grup și de partid. El a îndemnat organizațiile obștești de veterani să se pronunțe în mod deschis până la referendum, dacă susțin sau nu plebiscitul.

Președintele Asociației Traco-Geții, Vasile Nastas, a declarat că asociația pe care o reprezintă susține cursul european, cu dorința de a ajunge în UE prin România. În opinia sa, de-a lungul anilor, mai mulți trădători care au fost la conducere au infiltrat în organele statului și conducerii Armatei Naționale alți trădători. Asociația condamnă trădătorii și vrea ca statul Republica Moldova să condamne trădătorii. Printre trădători l-a numit și pe ex-președintele Igor Dodon, despre care a spus că mergea la Moscova și „se sfătuia acolo”.

Președintele Asociației de cultură și drept „Transnistria”, Anatol Croitoru, a spus că membrii asociației susțin aderarea țării la Uniunea Europeană. „Pe 20 octombrie vom participa activ pentru susținerea referendumului european, să aducem țara noastră în marea familie europeană”, a declarat Anatol Croitoru.

Președinta Asociației Veteranilor Războiului din 1992 „Tiras-Tighina”, Filiala Europeană, Ludmila Bălțatu, a îndemnat toți basarabenii să fie uniți, iar drumul pe care se îndreaptă să ducă spre Europa, spre Țara Românească și un viitor mai bun.

Avertisment de călătorie în Grecia!

Ministerul Român de Externe a emis o atenționare pentru toți românii care se află sau intenționează să călătoresc în Grecia. Pe fondul valului de caniculă și a lipsei precipitațiilor, a crescut mult riscul producerii de incendii, arată MAE.

Grecia înregistrează primul val de caniculă extremă din acest an, pentru prima dată atât de devreme în istoria recentă.

Mase de aer foarte cald sosite din nordul Africii și centrul Mediteranei este de așteptat să crească temperaturile la niveluri foarte ridicate începând de astăzi, marți, până vineri.

Potrivit Serviciului Național de Meteorologie, care a emis luni un Buletin de Urgență privind Deteriorarea Vremii, în multe zone ale țării temperaturile vor ajunge la 40°C, iar în estul Greciei Continentale și în Peloponez și mai ales în regiunile aflate departe de briza mării, miercuri și joi vor fi temperaturi de 41°C și 42°C, posibil pe alocuri și de 43°C.

Zile toride la Atena

Cele mai toride vor fi, așadar, zilele de miercuri și joi, urmând ca vineri temperatura să scadă în partea de centru-vest și nord, dar va rămâne ridicată în sud, între 38 și 39 de grade.

Vineri dupa-amiază un front de aer mai rece care coboară din Balcani va provoca furtuni în țările vecine, dar va duce și la încheierea caniculei în Grecia.

Marți, la Atena, în centrul orașului temperatura a fost de 38-39 de grade, iar miercuri și joi va ajunge la 40-41 de grade, urmând ca vineri să ajungă iar la 38-39 de grade Celsius. La malul mării, temperatura va fi cu 2-3 grade mai scăzută.

Un șarpe a băgat în sperieți o farmacistă din Tiraspol

O farmacistă de la Tiraspol a tras o sperietură zdravănă după ce un șarpe a intrat în încăpere.

emeia nu s-a pierdut cu firea și a cerut ajutorul  salvatorilor din regiune, scrie presa din stânga Nistrului citată de stiripesurse.md.

Sosiți la fața locului, salvatorii au prins șarpele și l-au lăsat în natură.

De câțiva ani, Andra a renunțat la un aliment
Articolul anterior
Curiozități uimitoare despre corpul uman: omul poate supraviețui fără 5 organe
Articolul următor