Furt în valoare de un milion și jumătate de lei, dintr-un magazin de bijuterii din Capitală

Recent, niște hoți s-au strecurat în interiorul unui magazin din Chișinău. Aceștia au reușit să sustragă bijuterii în sumă de un milion și jumătate de lei.

maxresdefault


Potrivit poliției, hoții au intrat ieri seară prin ușa din spatele încăperii și au sustras bijuteriile dintr-un seif.
Alarma s-a declanşat imediat, însă până la sosirea agenților de pază, hoții au reuşit să fugă.

Poliția investighează cazul.

Sursa: prime.md

 

Casele de amanet, obligate să conecteze echipamentele de casă și de control la SIA „MEV”

Serviciul Fiscal de Stat informează că, în conformitate cu prevederile legislației, casele de amanet (lombarduri), care cad sub incidența Legii nr. 282/2004 privind regimul metalelor preţioase şi pietrelor preţioase, au obligația de conectare a echipamentelor de casă și de control la Sistemul Informațional Automatizat „Monitorizarea electronică a vânzărilor” până la data de 01 iulie 2024.

Agenții economici vizați urmează să scoată de la evidență și din exploatare ECC de tip vechi și să înregistreze ECC conectate la SIA „Monitorizarea electronică a vânzărilor”, conform procedurii stabilite prin Regulamentul cu privire la modul de evidență şi sigilare a echipamentelor de casă şi de control, aprobat prin Ordinul SFS nr. 632/2020.

Guvernul prelungește, cu un an, termenul de acordare a protecției temporare refugiaților din Ucraina

Termenul de acordare a protecției temporare persoanelor strămutate din Ucraina va fi prelungit, pentru încă un an, începând cu 1 martie 2024 și până la 1 martie 2025. Automat, va fi prelungit și documentul de identitate al beneficiarului de protecție temporară. O hotărâre, în acest sens, a fost aprobată de Executiv pentru a oferi stabilitate și siguranță ucrainenilor care s-au refugiat în R. Moldova.

Proiectul vine să asigure asistență socială beneficiarilor de protecție temporară și sprijin financiar, în funcție de criteriile de vulnerabilitate stabilite. Totodată, persoanele care vor beneficia de protecție temporară vor avea dreptul de a munci pe teritoriul Republicii Moldova, fără obținerea dreptului de ședere provizorie în scop de muncă, cu condiția de a fi înregistrate la subdiviziunea teritorială a Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, în a cărei rază își au reședința.

Cererea de acordare a protecției temporare poate fi depusă până la 1 martie 2024 de către cei aflați în țară, dar și de către persoanele care vor sosi în Republica Moldova după această dată, până la 1 martie 2025.

În prezent, pe teritoriul Republicii Moldova se află peste 116 mii de persoane strămutate din Ucraina. Aproape 39 de mii au fost preînregistrate pentru obținerea protecției temporare, iar peste 30 de mii de persoane au obținut, deja, documente de identitate.

Locomotive din stânga Ninstrului, închiriate fraudulos cu 30.000.000 lei. Percheziții PCCOCS la un fost șef de la CFM

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță efectuarea perchezițiilor la un alt figurant în dosarul fostului șef CFM trimis în judecată pentru închirierea frauduloasă a locomotivelor din stânga Nistrului contra 30.000.000 lei.

Bărbatul al cărui domiciliu din Chișinău a fost percheziționat miercuri de procurorii PCCOCS a fost șef de secție al Căii Ferate din Moldova. Acesta, în 2018 a fost împuternicit de conducerea CFM să semneze contractul de închiriere a locomotivelor (până la semnarea anexei la contract, de către fostul director CFM inculpat), în dauna intereselor întreprinderii, fără însă ca aceste servicii să fie prevăzute în planul de achiziții pentru acel an.

Urmare a perchezițiilor, au fost ridicate documente și dispozitive de stocare a informațiilor, care urmează a fi supuse cercetărilor. Ulterior, fostul șef de secție al CFM a fost condus la audieri de către procurorii PCCOCS pentru continuarea investigațiilor, timp în care acesta beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Astăzi, Nicu Țărnă este omagiat. Iată ce mesaj emoționant i-a scris tatăl său
Articolul anterior
5 ţinute superbe adoptate de Kate Middleton în turul regal
Articolul următor