O femeie de 29 de ani din Telenești a fost răpită

Un locuitor al raionului Telenești s-a adresat după ajutor poliției, declarând că a fost maltratat fizic în propria ogradă, iar sora sa de 29 de ani a fost urcată cu forța într-un automobil de model „Volkswagen” de către patru bărbați și a fost transportată într-o direcție necunoscută, anunță Inspectoratul Național de Patrulare.

separator

police

Angajații Inspectoratului Național de Patrulare au reacționat prompt, iar în urma măsurilor întreprinse automobilul a fost observat la ieșire din raionul Telenești. Însă, la încercările ofițerilor de patrulare de a stopa automobilul, conducătorul s-a eschivat.

La scurt timp de urmărire pe traseu, echipajul de patrulare a blocat automobilul. La fața locului o persoană care ar fi comis fapta a fost reținută de către inspectorii de patrulare, acesta s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 40 de ani, iar celelalte trei persoane au fugit într-o direcție necunoscută. De asemenea, în automobil polițiștii de patrulare au depistat femeia răpită, care se afla în stare de șoc.

 Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală pentru răpirea unei persoane, urmând a fi identificați și ceilalți suspecți.

Medalii de bronz pentru gimnastele din R. Moldova la un turneu internațional

Gimnastele din Republica Moldova și-au adjudecat două medalii de bronz la un turneu internațional de la Ploiești. Gloria Motricala și Polina Bulat au urcat pe podium, unde pe celelalte poziții s-au clasat sportivele din România, scrie tvrmoldova.md.

Gloria Motricala a reușit să impresioneze în probele cu mingea și panglica, la senioare. Ea a ocupat a treia poziție în clasamentul final, fiind depășită doar de două reprezentante ale României, Cristina Drăgan și Sabina Enache.

Şi Polina Bulat s-a făcut remarcată în concursul cu panglica, doar că la categoria de junioare. Sportiva din Republica Moldova a împărțit podiumul de premiere cu româncele Amalia Lică și Lisa Garac, vicecampioane mondiale. La cea de-a 23 ediţie a Cupei Irinei Deleanu, o competiția internațională de gimnastică ritmică, au concurat șase sportive din Republica Moldova. Ele au participat în patru probe, care au inclus cercul, mingea, măciucile și panglica. La turneul de la Ploiești au participat gimnaste din 11 țări.

Festivalul Internaţional „Mărţişor” revine pe 1 martie cu peste 60 de concerte care vor fi organizate în toată țara

Festivalul Internaţional „Mărţişor” revine, din 1 martie cu peste şaizeci de concerte, organizate în toată Republica Moldova. Timp de 10 zile, publicul poate merge la spectacole cu muzică diversă, de la clasică la jazz. Autorităţile au alocat un buget de aproape cinci milioane de lei, scrie tvrmoldova.md.

Cea de 58-a ediţie a festivalului cu genericul „Mărțișor în toată țara” va debuta cu un spectacol la Palatul Naţional Nicolae Sulac din Chişinău. Organizatorii şi-au propus să îmbine și tradiţionalul cu inovaţia cu un spectacol, in premieră, de muzică electronica, la Arena Chișinău.

SERGIU PRODAN ministrul Culturii al Republicii Moldova: „De-a lungul întregii luni martie, în fiecare zi, cu sprijinul Guvernului și al Ministerului Culturii, se vor ține 43 de concerte în 43 de sate și orașe, inclusiv la Bălți, Cahul și Șoldănești. Astfel, „Mărțișor 2024” va acoperi toată Republica Moldova”.

În program sunt concerte de muzică clasică, modernă, cor, operă, balet sau dans popular. In premieră, Festivalul „Mărțișor” va trece graniţele şi va ajunge și în Diaspora. Proiectul „Mărțișor în toată lumea” este organizat in parteneriat cu Teatrului Național „Mihai Eminescu” și va prezenta spectacolele în Portugalia, Germania, Spania, Italia, Marea Britanie și Belgia.

SERGIU PRODAN ministrul Culturii al Republicii Moldova: „Mărţişor în toată lumea este o idee care va face ca noţiunea de mărţişor şi Festivalul Mărţişor să devină renumit în toată lumea, nu doar în sânul diasporei noastre”.

Festivalul Internaţioal „Mărţişor” va avea loc între 1 şi 10 martie și vor fi peste 60 de spectacole de diferite genuri muzicale. Programul Festivalului poate fi consultat pe pagina Ministerului Culturii, dar și pe paginile web ale instituțiilor partenere.

„Căsătorie pentru o zi” în scop nobil – metoda originală prin care doi studenți de la USM au adunat bani pentru a ajuta o fetiță care suferă de o boală rară

Tradițional, de Dragobete, la Universitatea de Stat din Moldova (USM) se sărbătorește dragostea. Studenții din cadrul Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării au organizat pe 26 februarie, evenimentul „Căsătorie pentru o zi” cu scopul de a colecta bani pentru o copilă de 5 ani care suferă de o boală rară, scrie radiomoldova.md.

„Anul acesta evenimentul a ajuns la cea de-a 10 ediție. Nunta a fost organizată în stilul anilor ’90, păstrând și promovând tradițiile, obiceiurile și datinile străvechi. Organizarea evenimentului a fost posibilă datorită implicării Consiliul Studenților din Mass-Media (CSMM), în deosebi Cristian Durnescu, mirele și Mihaela Nicolaev, mireasa, au primit și un certificat de căsătorie, valabil pentru 24 de ore”, a transmis USM.

Totodată, a fost organizată și o strângere de fonduri pentru micuța Nicoli, în vârsta de 5 ani, care a fost diagnosticată cu neuroblastom olfactiv și nu mai vede deloc cu ochiul stâng.

„Am hotărâr să fim mai buni și să donăm banii aceștia unei fetițe de cinci anișori care are nevoie de o intervenție chirurgicală”, a spus Andreea Busuioc, președinte al consiliului studenților din mass-media.”

Link online pentru donații din orice colț al lumii:

Mcharity.org

SMS cu textul 262 la 3300 (Moldcell) sau 9005 (Unite): 45 lei 

(0)900 09005 din rețelele fixe, mobile Moldtelecom: 45 lei

Paypal: office@mcharity.org – Nicoli Voloveț 

Bancare

MDL

Depuneți pe numele fundației: Fundația MCharity

Codul băncii: AGRNMD2X

Cod Fiscal: 1021620005849

IBAN Lei: MD22AG000000022514454458

IBAN USD: MD54AG000000022514454464

IBAN EUR: MD81AG000000022514454463

Adăugați în comentariile plății: pentru Nicoli Voloveț 

Revolut

IBAN: LT43 3250 0579 3096 9989

SWIFT: REVOLT21

Notați în comentariu – pentru Nicoli Voloveț

Premiile Oscar 2017! Iată lista câștigătorilor
Articolul anterior
Gafă de proporții la decernarea Premiilor Oscar! Prezentatorul a încurcat câștigătorul
Articolul următor