O fotoreporteră a fost bătută de proprietarul unui magazin, după ce a fotografiat un produs expirat

Nadejda Roşcovanu a trecut prin clipe de groază, după ce a făcut o poză unui produs cu termenul de valabilitate expirat. Fotoreportera publicaţiei „Jurnal de Chişinău” a fost bătută de proprietarul unui magazin din sectorul Ciocana şi de o vânzătoare.

separator
big-fotoreportera-ziarului-jurnal-de-chisinau-batuta-cu-bestialitate-de-proprietarul-unui-magazin-de-la-ciocana-dupa-ce-ar-fi-incercat-sa-fotografieze-un-produs-expirat-video

Deşi incidentul a fost filmat şi există martori, proprietarul gheretei respinge acuzaţiile. Mai mult decât atât, el spune că jurnalista ar fi adus cornul vechi în chioşcul lui, scrie jurnal.md.


Fotoreporterul Nadejda Roşcovanu a fost agresată luni seara pe strada Mihail Sadoveanu. Ea spune că, după ce a ieşit de la muncă, a intrat într-un chioşc să-şi cumpere ceva de mâncare, doar că i s-a dat un corn cu termenul de valabilitate expirat. Atunci când a cerut explicaţii, vânzătoarea a refuzat să-i răspundă, însă după ce a fotografiat produsul alimentar, a fost luată la bătaie.

Nadejda Roşcovanu mai spune că, după câteva minute, cei doi agresori au atacat-o din nou.

Proprietarul magazinului neagă că ar fi bătut-o pe Nadejda Roşcovanu. Mai mult, el susţine că nu ar avea în vânzare produse expirate şi că jurnalista ar fi adus acel corn în ghereta lui.

Totuşi, afirmaţiile bărbatului sunt contrazise de imaginile surprinse de un trecător.

Potrivit şefului Inspectoratului de Poliţie al sectorului Ciocana, Ruslan Saachian, în acest caz a fost deschis un proces penal şi a fost sesizată Agenţia pentru Protecţia Consumatorului.

Putin nu-l mai poate forța pe Zelenski să semneze un acord nefavorabil

Situația de pe câmpul de luptă nu este deloc una atât de dificilă pentru ucraineni, încât Kievul să poată fi forțat să semneze, cu orice preț, un acord de pace nefavorabil cu Putin, se arată într-o analiză publicată de Kyiv Independent.

Conform unei analize publicate din surse ucrainene, bazate pe analizarea datelor satelitare, Rusia mai dispunea în aprilie de 3.463 de tancuri stocate în aer liber la diverse depozite de blindate și 1.253 de tancuri la fabrici speciale unde sunt reparate sau recondiționate blindate. În plus, Rusia mai dispunea, conform aceleiași analize, de 2.000 de tancuri în depozite acoperite. Conform Oryx, armata rusă a pierdut până acum în Ucraina 3.942 de tancuri (din care peste 2.800 complet distruse). Industria rusă de apărare se bazează pe două fabrici de tancuri, care pot produce/recondiționa anual în jur de 500 de blindate.

„Vladimir Putin a reafirmat că partea rusă este gata să reia procesul de negociere cu Ucraina fără nicio condiție prealabilă”, a declarat sâmbătă Dmitri Peskov, citat de agențiile de presă ruse. Cu toate acestea, președintele rus și-a repetat în mod regulat cerințele maximaliste cu privire la Ucraina: controlul asupra celor cinci regiuni ucrainene pe care Moscova le revendică, renunțarea Ucrainei la aderarea la NATO și demilitarizarea acesteia.

Reacția Kremlinului a venit la puțin timp după ce președintele SUA, Donald Trump, l-a atacat pe Vladimir Putin, pe care l-a amenințat cu sancțiuni, după ce l-a acuzat că „nu vrea să oprească războiul” din Ucraina. Reacția lui Trump – exprimată într-un mesaj publicat pe rețeaua socială Truth Media – a venit după ce președintele american a participat sâmbătă dimineața la funeraliile papei Francisc, unde a avut și o scurtă întâlnire între patru ochi cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski. „Nu a existat niciun motiv pentru ca Putin să tragă cu rachete în zone populate de civili, în orașe, în ultimele zile. Mă face să cred că poate că el (Putin) nu vrea să oprească războiul, doar mă duce de nas tot timpul, motiv pentru care trebuie tratat diferit, prin «Sancțiuni Secundare» și «Bancare». Prea mulți oameni mor”, a scris Trump pe rețeaua socială.

Accident grav în ajun de Blajini

Potrivit unui martor care a surprins accidentul, produs la ieșirea din Peresecina, automobil de model Mercedes ML s-a răsturnat într-un șanț, în localitatea Peresecina, raionul Orhei. 

Poliția nu a oferit, deocamdată, detalii.

sursa: unimedia.info

Cea mai mare majorare a prețurilor la locuințe din ultimii 16 ani

Veaceslav Ioniță, spune că piața de la noi este una specifică, iar companiile de construcții nu pot scădea prețul și din cauza intermediarilor, scrie tv8.md. Iar prețurile au crescut anul trecut cu aproape 20 de procente.

În primul trimestru al anului au fost vîndute cu 700 de apartamente mai puțin, față de aceeași perioadă a anului trecut. Veaceslav Ioniță, expert economic: „Pe piața primară în 2024 am terminat cu aproape 1600 de euro metrul pătrat în variantă albă, varianta finală trebuie să mai adăugați 20 la sută și ieșiți aproape la 2000 de euro și piața secundară este 1130 de euro. Observăm că noi din 2009 pînă în 2016 am avut o scădere a prețurilor în municipiul Chișinău, iar în 2024 am avut cea mai mare creștere de preț începînd cu 2008.”

Expertul economic crede că prețurile mari pentru locuințele din Chișinău sînt alimentate de doi factori: scumpirea considerabilă a materialelor de construcție, dar și faptul că între dezvoltatori și cumpărători există intermediari, care-și însușesc și 20 la sută din preț.

În aceste condiții, Ioniță crede că este puțin probabil ca locuințele să se ieftinească. În cel mai bun caz, creșterea va încetini.

Olesea Talpă: “Atitudinea față de oameni contează foarte mult, anume ea te direcționează către succes”
Articolul anterior
Mariah Carey s-a îngrășat enorm
Articolul următor
Close menu