Prognozele meteorologilor. Cum va fi vremea în lunile mai, iunie, iulie?

Potrivit ultimelor date prezentate de către meteorologi, în perioada următoare temperaturile vor fi în creştere, precipitaţiile vor fi însemnate doar în luna mai. Iulie se anunţă a fi cea mai călduroasă lună a anului, cu valori aproape de caniculă şi cu ploi puţine.

separator
meteo-soare-vreme-putini-nori

Datele centrului European anticipează, cel puțin pentru ultima lună a acestei primăveri, temperaturi apropiate de normal în regiunea sud-estică europeană.

În ceea ce privește cantitățile de precipitații, centrul european anticipează indicatori favorabili pentru luna mai, fiind estimată drept cea mai ploioasă lună a primăverii. Prin urmare, în luna mai vom avea parte de multă ploaie, ceea ce reprezintă un semnal bun pentru culturile agricole din acest an.

În iunie, însă, ploile vor fi mai puține, iar temperaturile mai ridicate.

În acest moment, datele centrului European indică cantități sub norme de precipitații în special în partea de sud și sud-est a Romaniei, inclusiv zona Moldovei.

În iulie, precipitațiile aproape vor dispărea și vor lăsa locul caniculei.

Valorile de temperaturi vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit. Din punctul de vedere al precipitațiilor, pare a fi o lună cu o tendință de deficit pentru zona respectivă.

Premieră pentru Moldova! Proiectul „Inspirația vine din tigaie”, pentru toți cei cărora le place să gătească!
Articolul anterior
Top 10 cele mai oribile ținute ale vedetelor din Rusia!
Articolul următor
Alte articole interesante