Tot mai mulți moldoveni devin victime ale vânzărilor frauduloase prin internet. Vezi cum

Tot mai mulţi moldoveni preferă, în baza publicităţii de pe reţelele de socializare, să-şi comande haine, încălţăminte, produse cosmetice sau telefoane mobile de pe Internet. Numai că, de multe ori, cei care ar trebui să-ţi livreze comanda, te lasă şi fără marfă, şi fără bani.

separator
A young, brazilian woman surfing on the Internet with a Laptop.

Escrocii, pur şi simplu, îşi pierd urma, iar pătimiţii nu-şi găsesc dreptate nici în instanţe. Cum funcţionează aceste scheme au aflat reporterii de la publika.md.

O tânără din Chişinău şi-a comandat, acum câteva luni, de pe Internet o pereche de cizme:

„- Iată, aşa arăta încălţămintea, mi-a plăcut mult. – Şi cât te-a costat? – 650 de lei. Eu i-am pus pe cont deodată toţi banii”.

Femeia și-a dat seama că aşteaptă degeaba comanda, după ce comerciantul nu-i mai răspundea la telefon. Iată şi metoda prin care infractorul îşi atrăgea clienţii:

„Mi-a dat datele soţului şi anume contul bancar. Aici se vede cecul. După ce i-am virat suma cerută pe cont nu mai răspundea la telefon”.

Un tânăr, și el, a mers la poliţie când a constatat că bărbatul căruia i-a dat 200 de euro ca să-i aducă un telefon mobil din străinătate nu-i mai răspundea la apeluri:

„– Era un preţ, cel mai avantajos, cu vreo două mii de lei mai puţin. Şi condiţiile erau perfecte, adică el dădea garanţie, livrarea în 10 zile lucrătoare”.

Comerciantul este un student din Chişinău. Pe pagina sa de pe o reţea de socializare, tânărul păgubit a dat de alte 15 victime, iar lista a prezentat-o anchetatorului. Dosarul a fost însă clasat.

„Cu avocatul, dumnealor au construit o tactică de apărare şi au construit dovezi în care ultimul demonstrează că nu este vinovat. Pe parcursul urmăririi penale nu am cunoscut de restul părţilor vătămate”, explică Ion Susan, anchetator IP sectorul Botanica, Chişinău .

Printre victimile tânărului este şi Veronica:

„Spunea că nu poate să vorbească sau spunea că iaca este marfa, hai mâine ţi-o aduc, conveneam o oră şi nu mai venea”.

Oamenii legii recomandă moldovenilor să achite marfa doar atunci când este livrată. Cel mai indicat ar fi însă ca produsele să fie comandate de pe site-uri autorizate.

VIDEO! Imagini spectaculoase cu o bătaie între doi urși, surprinse într-o pădure din județul Suceava

Imagini foarte rare și spectaculoase cu o confruntare puternică între doi urși au fost surprinse într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Broșteni din cadrul Direcției Silvice Suceava, scrie hotnews.ro.

„Urșii sunt animale teritoriale și au habitatul în pădurile întinse de munte și cele dese din zonele deluroase. În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile, în special cel olfactiv, foarte dezvoltat. Hrana lor este predominant vegetală, dar se hrănesc și cu pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte”, scrie Romsilva pe pagina de Facebook.

Imaginile au fost surprinse de un angajat al Direcției Silvice Suceava, Ionel Moroșanu, și postate pe Facebook de Romsilva.

Detectivii curajoși Mike Lowry și Marcus Burnett vor reveni în curând pe marile ecrane

Detectivii curajoși Mike Lowry și Marcus Burnett vor reveni în curând pe marile ecrane.

Will Smith și Martin Lawrence au anunțat oficial al patrulea Bad Guys.

Oficialii studioului Sony Pictures au confirmat că continuarea francizei de poliție este deja în primele faze ale pregătirii pentru filmare.

Will Smith e din ce în ce mai pregătit să revină pe marile ecrane.

Actorul a postat un video pe contul său de Instagram, unde s-a dus acasă la Martin Lawrence pentru a confirma fanilor că vor începe filmările la „Bad Boys 4.” Este primul proiect nou al lui Smith după ce l-a lovit pe Chris Rock în martie 2022, pe scena de la Oscar-uri.

Primul „Bad Boys” a apărut în 1995, în regia lui Michael Bay, iar al patrulea film continuă povestea detectivilor Mike Lowrey și Marcus Burnett, în Miami. Întreaga serie (inclusiv II și III) a generat încasări de peste 840 de milioane de dolari la nivel mondial. 

Al treilea film, „For Life”, apărut în 2020, a demonstrat că fanii încă se distrează la aventurile protagoniștilor, ba chiar a generat încasări impresionante, fix înainte ca cinematografele să fie închise din cauza pandemiei.

„Bad Boys 4” va fi regizat de

După întreaga dramă de la Oscar, Smith a jucat și în „Emancipation”, un film care a primit critici mixte și nu a fost intens promovat. În interviuri recente, Will a menționat cum este conștient de faptul că nu toată lumea este pregătită să-l ierte, însă „Bad Boys 4” poate însemna un început fresh pentru el.

Arnold Schwarzenegger și fiul său au repetat un trend devenit viral

Arnold Schwarzenegger și fiul său au repetat un trend devenit viral pe rețelele de socializare. Aceștia au reprodus peste ani momentul în care tatăl își tunde fiul. Vezi ce le-a ieșit.

Anterior, fiul lui Arnold Schwarzenegger a mai repetat o imagine iconică a tatălui său.

Anul trecut, fiul de 25 de ani al lui Arnold Schwarzenegger, Joseph Baena, a repetat imaginea iconică a tatălui său din filmul „Conan barbarul” la emisiunea „Dansez cu stelele”.

El a distribuit pozele pe rețelele de socializare.

În noul episod al emisiunii, Joseph Baena a decis să încerce imaginea tatălui și s-a îmbrăcat într-un kilt cu pantaloni, și i-a adăugat și manșete la încheieturi. Fiul actorului și-a făcut chiar și o tunsoare mallet. Joseph Baena a publicat fotografii în ținută pe blogul personal, arătând mai multe elemente din numărul său de dans alături de partenera sa din emisiune.

Zeci de localități vor rămâne fără lumină. Vezi lista cu adresele vizate
Articolul anterior
Un bărbat în scaun cu rotile din Capitală, dat jos din troleibuz de către taxatoare!
Articolul următor