Un copil de 4 ani a căzut în gol de la etajul opt, după ce a fost lăsat singur în apartament

Incidentul a avut loc, noaptea trecută, pe strada Socoleni din sectorul Râșcani al Capitalei. Copilul a căzut peste o masă ce se afla în faţa blocului.

separator
ttt

Micuţul a fost transportat la spital cu multiple răni la cap și abdomen. Medicii spun că starea lui este stabilă.

Un bărbat care era în preajmă a observat copilul şi a chemat ambulanţa. Imediat la fața locului au venit şi poliţiştii care au început să caute părinții copilului.

Aceștia au găsit-o pe mamă abia după două ore de căutări.

Mama micuţului le-a zis poliţiştilor că a fost la magazin pentru câteva minute. Ea însă nu a putut să le explice de ce s-a reţinut timp de două ore.

Acum femeia riscă dosar penal.

sursa: www.publika.md

Fanii sunt copleșiți! Irina Rimes a lansat un remake al unei melodii celebre, alături de Ionuț Dolănescu

Celebra melodie populară „M-am născut lângă Carpați”, cântată de regretatul artist Ion Dolănescu, a fost o sursă de inspirație pentru îndrăgita interpretă originară din Republica Moldova, Irina Rimes. Artista a venit cu o variantă proprie de text și muzică. În colaborare cu Ionuț Dolănescu, Damian Drăghici și Cristina Stroe, cântăreața a lansat piesa „Lângă Carpați, primită cu multă admirație de fani, scrie protv.ro

Remake-ul îmbină elemente originale cu sunete moderne. Compoziția muzicală este lansată alături de un videoclip regizat de Iura Luncașu. 

Colaborarea surprinzătoare cu Ionuț Dolănescu a fost primită de fani cu mult entuziasm. Aceștia și-au exprimat admirația pe rețelele sociale.

„Tradiționalul întâlneşte viitorul : muzica românească se reinventează!”, „Superbă piesă, felicitări tuturor”, „Mie mi-au dat lacrimile. Super artiștii”, „Când intră naiul ăla solo, mi se rupe sufletul”, „Cu o melodie de genul acesta de ce nu se poate participa la Eurovision?”, „Genială melodia!”, „Sunteți magnifici!” , sunt doar câteva dintre mesajele fanilor. 

100 de cupluri infertile din Chișinău vor putea face gratuit procedura de fertilizarea in vitro. Ce condiți trebuie să întrunească

Consiliul Municipal Chișinău a aprobat marți în ședință Programul municipal pentru reproducere umană asistată medical în municipiul Chișinău, pentru anii 2023-2025, care prevede susținerea financiară a cuplurilor infertile, pentru efectuarea unei proceduri de fertilizare in vitro (FIV), scrie alocapitala.md.

Acest Program este o premieră pentru municipalitate, iar scopul inițiativei este de a acorda un ajutor financiar din sursele bugetului municipal pentru maxim 100 de cupluri infertile, anual, începând cu anul 2023, cu domiciliul permanent al femeii (viza de reședință) în municipiul Chișinău și vârsta de 24-45 de ani, în vederea efectuării unei proceduri FIV în cadrul clinicilor medicale specializate din municipiul Chișinău.

Suma alocată anual în buget pentru Programul municipal de reproducere umană asistată este de 6 milioane de lei, iar cuantumul suportului financiar enunțat nu va depăși 60 mii lei per cuplu.

Drept sursă de acoperire a costurilor necesare pentru realizarea Programului de suport financiar pentru reproducere umană asistată medical în municipiul Chișinău pentru anii 2023-2025, se consideră mijloacele financiare aprobate în bugetul municipal. Costurile respective vor fi actualizate anual, reieșind din volumul alocațiilor aprobate în bugetul municipal.

Documentul a fost elaborat spre implementare în municipiul Chișinău pentru o perioadă de 3 ani, în scopul susținerii familiilor care suferă de infertilitate, accesului sporit la serviciile de reproducere umană,  îmbunătățirii sănătății și calității vieții populației, în condițiile când infertilitatea reprezintă o problemă majoră de sănătate publică în Republica Moldova.

Asemenea programe de redresare a problemei infertilității există în multe state din UE.

Începând din anul 2017, Ministerul Sănătății al Republicii Moldova finanțează la nivel național, prin intermediul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, 60 de proceduri FIV anual (pentru 60 de femei din republică).

Doi ani de închisoare pentru șoferul care a lăsat-o fără picioare pe Marcela Paladi! Ce prejudiciu va achita

Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, l-a condamnat pe Gheorghe Begu, șoferul mașinii care a lăsat-o fără ambele picioare pe Marcela Paladi, la doi ani de închisoare în penitenciar tip deschis și la un an și jumătate la închisoare cu suspendare condiționată pe un termen de probă de trei ani.  De asemenea, instanța a decis să-i anuleze dreptul de a conduce tot pentru trei ani, scrie ziua.md

Instanța l-a mai obligat pe Begu să-i achite Marcelei Paladi un prejudiciu de două milioane de lei. Begu nu a fost prezent în sala de judecată în momentul pronunțării deciziei.

Revoltător! Doi medici din Orhei s-au luat la bătaie în sala de operație, în timpul unei intervenții
Articolul anterior
Dan Bălan a scris o poezie pentru mama sa!
Articolul următor