Video. Înainte de a ucide doi oameni la Aeroport, Rustam Aşurov A VRUT SĂ CORUPĂ poliţia de frontieră

Rustam Aşurov i-a cerut unei jurnaliste din Tadjikistan cu care a zburat în acelaşi avion să-l mituiască pe poliţistul de frontieră Serghei Muntean, pentru ca acesta să-i permită să intre în Moldova. Jurnalista  Barnoi Begmatzoda, care a devenit martor al atacului aramat, a fugut din ţara sa din cauza represiilor la care a fost supusă după ce a mediatizat faptul că autorităţile de la Duşanbe permit cetăţenilor să lupte de partea Rusiei în Ucraina.

Femeia, care este însărcinată şi are un copil mic, a povestit jurnalistilor de la NewsMaker.md prin ce a trecut în timpul atacului de la Aeroportul Internaţional Chişinău, dar şi cum a interacţionat cu atacatorul. Ea a declarat că atacator era foarte agresiv şi umbla de colo-colo atunci când li s-a spus să aştepte decizia de acces pe teritoriul Republicii Moldova.

 „Pe mine m-a chemat poliţistul Serghei (Muntean) şi m-a întrebat de ce eu plec în Ucraina. Eu i-am spus problema mea. A vorbit cu mine 10 minute, după care a spus ca eu să aştept, iar pe ceilalţi îi vor trimite înapoi la Istanbul. Ulterior, Aşurov, s-a apropiat de mine şi m-a rugat să-i propun bani lui Serghei, ca să nu-l trimită şi pe el în Istanbul. Eu i-am spus că dacă voi face aşa o propunere, va fi trimisă şi ea înapoi”, a povestit Barnoi Begmatzoda.

Jurnallista a mai povestit că poliţistul de frontieră Serghei Muntean şi pasagerii care nu au fost primiţi în Moldova au trecut pe lângă ea, iar la distanţa de 1-2 metri, atacatorul l-a lovit în regiunea feţei pe Serghei, care a căzut, timp în care Aşurov i-a luat pistolul.

„Atunci când s-a început a trage din armă, eu am luat copilul şi am fugit de acolo împreună cu încă o persoană. Noi am auzit că s-a împuşcat, dar nu ştiam cine a fost omorât. După jumătate de oră, ne-au dus în parc, apoi poliţiştii ne-au dus la interogatoriu”, a mai spus jurnalista din Tadjikistan. 

Barnoi Begmatzoda afirmă că, iniţial, poliţia a crezut că ea este soţia lui Aşurov, motiv pentru care i-au verificat actele şi telefonul.

„Eu nu-l cunoşteam, dar am simţit că el este sau poliţist, sau agent de pază. Un om simplu nu putea să facă asta: pur şi simplu să ia pistolul şi să ucidă câţiva oameni.  Posibil, dacă nu am fi fugit, concetăţeanul nostru ne-ar fi omorât, pe mine şi pe copilul lui. Lui îi era indiferent pe cine să omoare”, a mai spus femeia.

Jurnalista a mai spus că acest incident armat nu este dovada faptului că toţi tadjicii sunt răi. Ea a mai povestit că poliţistul care a interogat-o a ignorat faptul că copilului ei îi era foame. 

„Am rugat să ne aducă amestecurile şi scutecele noastre. Poliţistul a strigat la mine: „Tadjicul vostru a omorât doi cetăţeani de-ai noştri. Noi răbdăm cumva. Şi noi suntem flămânzi”, a precizat Begmatzoda.

Femeia cere să i se ofere azil în Moldova şi speră să ajungă în Europa.

Procuratura din Tadjikistan oferă DETALII despre răpirea şi asasinarea bancherului la care a participat şi atacatorul de la Aeroport
Articolul anterior
Prima conferință de presă „roboți-oameni” a avut loc la Geneva. Roboții cu inteligență artificială au promis să „nu atace omenirea”
Articolul următor