Socialiștii vor avea propriul candidat la alegerile locale noi din Capitală

Partidul Socialiștilor va avea propriul candidat la alegerile locale noi din municipiul Chișinău.

O asemenea declarație a fost făcută de către secretarul executiv al formațiunii, Vlad Batrîncea, în cadrul emisiunii „Puterea a patra”, unde a precizat că „în prezent actualul primar socialist, Ion Ceban, care s-a detașat de PSRM merge pe cont propriu” și ar trebui să aibă „consultări cu socialiștii „dacă dorește să fie susținut în scrutin”, întrucât a anunțat că va candida pe propria platformă politică – MAN, scrie realitatea.md.

Potrivit lui Batrîncea, PSRM „încă mai este o forță politică” și trebuie să aibă propriul candidat la Primăria Capitalei, întrucât „socialiștii nu fac jocul nimănui”.

„Noi vom avea un cuvânt greu de spus și la alegerile din Capitală. PSRM va avea propriul candidat la alegerile locale. Domnul Ceban dacă va candida separat, urmează să ducă dialog cu cine consideră necesar. PSRM va fi un concurent electoral la alegerile locale și în municipiul Chișinău la sigur. Noi suntem partid politic. Noi nu facem agenda nimănui. Noi avem propria echipă. Reiterez, afirm și asigur că avem echipă foarte bună în municipiul Chișinău, care asigură inclusiv în prezent rezultate bune. La sigur vom fi concurent la alegerile respective”, a spus Batrîncea.

Politicianul ar încerca să-l distanțeze tot mai mult pe Ion Ceban de la partidul care l-a susținut să ajungă la șefia Capitalei, cel mai probabil, pentru a-i oferi posibilitatea să aibă un nou mandat, precizând că „în prezent Ceban nu-și coordonează declarațiile și ieșirile în public cu PSRM”.

„Noi nu avem nici o înțelegere, nici cu domnul Ceban, nici cu altcineva, cumva partidul să cedeze ceva. Dacă cineva vrea să aibă cu noi discuții să vină. Domnul Ceban nu coordonează cu PSRM propriile declarații. El merge pe cont propriu. Are tot dreptul. Dacă domnul Ceban dorește într-o formă s-au alta susținerea PSRM nu are decât să o comunice, însă astăzi, el merge pe cont propriu, are un proiect politic și are dreptul. PSRM va participa la alegerile din municipiul Chișinău”, a conchis Vlad Batrîncea.

Amintim că, anterior, Ion Ceban a anunțat că va participa la alegerile locale noi din 2023 pentru un nou mandat de primar al Capitalei, doar că, nu în componența și cu susținerea PSRM, ci în baza propriei formațiuni politice pe care și-a format-o deja – Partidul Mișcarea Alternativa Națională (MAN), distanțându-se astfel de socialiști, care au pierdut mult din rating, la alegerile prezidențiale din 2020, iar apoi și la scrutinul parlamentar anticipat din 2021.

Mama a opt copii a împlinit 39 de ani. ,,Mulțumesc, Doamne, pentru toate!”

Marina Cârnaț, faimoasa vloggeriță din Republica Moldova, și-a sărbătorit ieri ziua de naștere. Mama a opt copii a împlinit 39 de ani. Faimoasa mămică recunoaște că cea mai mare bogăție și cel mai scump cadou pe care i l-a putut oferi viața este familia ei.

,,Azi fac 39 sau 93? Atât de multe am reușit până acum! Mulțumesc, Doamne, pentru toate!”, a scris Marina Cârnaț, pe pagina sa de Instagram, alături de un filmuleț emoționant care arată o succintă călătorie a vieții sale.

Marina și Teodor Cârnaț, ambii licențiați în drept, cresc și educă 5 fete și 3 băieți. Familia este apreciată de peste 200 de mii de urmăritori pe rețelele de socializare.

sursa foto: Instagram

Criza alimentară se acutizează în Ungaria. Magazinele au început marea raționalizare. Viktor Orban e disperat să nu explodeze prețurile

Panică în Ungaria. Crizele alimentare și economice se acutizează. Marile lanțuri de magazine deja au raționalizat mâncarea. 

Criza alimentară se acutizează în Ungaria. A început marea raționalizare. Viktor Orban e disperat să nu explodeze prețurile

S-a început raționalizarea în Ungaria după ce Guvernul Viktor Orban a stabilit plafonarea prețurilor pentru mai multe produse alimentare de bază. Este o măsură de sprijin pentru populație, susține Guvernul Fidesz. Totuși, mulți dintre cetățeni, care au auzit de „raționalizare”, au intrat în panică. Astfel, s-au grăbit să golească rafturile magazinelor.

În replică, marile lanțuri de magazine au fost nevoite să limiteze cantitățile de alimente de bază ce pot fi achiziționate, precum ouăle și cartofii, scrie Ziarul Financiar, care citează mai multe ziare din Ungaria.

Lidl, Tesco, Spar, CBA și Real au fost nevoite să recurgă la măsuri dure, mai precizează sursa citată.

Oficialii de la Budapesta susțin că plafonarea a fost stabilită „pentru a contracara creșterea dramatică a inflației, care depășește chiar și 90% pentru unele tipuri de mâncare”.

Măsurile adoptate de către Viktor Orban sunt criticate de opoziție. Adversarii premierului maghiar susțin că inflația trebuie combătută cu reduceri de TVA, nu prin măsuri de limitare a prețurilor de consum.

„Produsele afectate de plafoane fie dispar, fie companiile majorează prețurile altor tipuri de alimente, pentru a-și acoperi pierderile”, critică opoziția din Ungaria.

Pe fondul conglomeratului de crize, o mulțime de afaceri din Europa încep să capituleze. În Ungaria de exemplu, renumita cofetărie Hauer, cu tradiție de peste 100 de ani, a anunțat că se va închide. Șefii companiei susțin că sunt nevoiți să ia o astfel de decizie „din cauza impactului negativ al mediului economic asupra industriei de catering”.

Pe scurt, oamenii nu mai au bani de dat pentru HORECA.

sursa

O influenceriță plus size a fost interzisă în avion din cauza kilogramelor în plus. Ce soluție i-a propus compania aeriană

O influenceriță plus size din Brazilia nu a primit acceptul de a se urca în avion din cauza faptului că e “prea mare”. Juliana Nehme, în vârstă de 38 de ani, voia să se întoarcă acasă din Beirut, însă compania Qatar Airways nu i-a permis îmbarcarea, din cauza greutății sale.

Motivul a fost că nu ar încăpea pe scaun. Așa că angajații i-au propus să cumpere un bilet de 2500 de euro, la clasa I, unde scaunele sunt mai mari. 

“Îmi interzic dreptul de a călători. Sunt disperată. Ajutați-mă. Nu mă lasă în avion pentru că sunt grasă. Trebuie să cumpăr un bilet la business class. Nu am bani de așa ceva.  Nu știu ce să fac”, a spus influencerița într-un clip publicat pe Instagram. 

“Asta e discriminare. Da, sunt grasă, dar sunt un om ca oricare altul”, a mai spus femeia, care a devenit agresivă cu angajații companiei, în încercarea de a ajunge în avion. 

Compania aeriană spune că “pasagerii care afectează spațiul unui coleg de călătorie și nu își pot pune centura de siguranță sau nu își pot coborî cotierele sunt obligați să achiziționeze un loc suplimentar, atât ca măsură de siguranță, cât și pentru confortul și siguranța tuturor pasagerilor”.

Reprezentatul companiei care a dat aceste explicații a insistat că acest lucru este în conformitate cu practica industriei și cu majoritatea celorlalte companii aeriene.

Un purtător de cuvânt a declarat pentru MailOnline: „Pasagerul în cauză fost inițial extrem de nepoliticos și agresiv cu personalul de check-in. În consecință, securitatea aeroportului a fost solicitată să intervină, deoarece personalul și pasagerii erau extrem de preocupați de comportamentul ei”.Juliana nu a fost rambursată pentru biletul ei de 830 de euro. Brazilianca a reușit să rezerve un bilet la alt zbor, în aceeași zi.

sursa

Noul simptom Covid a ieșit la iveală, în timp ce valul patru se răspândește în Marea Britanie
Articolul anterior
Fadei Nagacevschi a demisionat din funcția de viceprimar al capitalei
Articolul următor