Șoferița care a ieșit pe contrasens și a ucis două persoane la Ungheni nu-și recunoaște vina. Femeia riscă până la 10 ani de închisoare

A ieșit pe contrasens, a lovit un automobil care venea din sens opus, iar în urma impactului au decedat două persoane, altele două fiind traumatizate, scrie ziarulnational.md.Accidentul rutier a avut loc acum un an, pe 30 octombrie 2022, în jurul orelor 10:25, iar șoferița în vârstă de 36 de ani nu-și recunoaște vina.

Procuratura raionului Fălești anunță că a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală pe numele femeii, învinuită că a încălcat mai multe reguli ale Regulamentului Circulației Rutiere.

Potrivit acuzatorilor de stat, șoferița se afla la volanul unei „Honda CRV” și circula pe traseul R-17, din direcția satului Pârlița, raionul Ungheni, în direcția orașului Fălești, când a ieșit pe banda cu sens opus, unde s-a tamponat cu un „Volkswagen Passat”, condus de un bărbat de 59 de ani, care avea în calitate de pasageri o femeie de 65 de ani, un bărbat de 39 de ani, o femeie de 36 de ani și o tânără de 19 ani.

În urma impactului, șoferul a decedat la fața locului, iar femeia de 65 de ani a decedat la spital. Bărbatul de 39 de ani și femeia de 36 de ani s-au ales cu leziuni corporale, care conform raportului de expertiză judiciară sunt calificate drept vătămări corporale medii cu dereglarea sănătății de lungă durată.

Șoferița care a provocat tragedia din raionul Ungheni riscă până la 10 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

18 elevi de clasa a III-a și un profesor au ajuns la spital după un experiment eșuat la o lecție

18 elevi și un profesor de la o școală primară din Tennessee, SUA, au ajuns la spital după un experiment științific eșuat, scrie stirileprotv.ro.

Elevii de clasa a treia făceau experimente științifice și mai mulți au spus că au început să se simtă rău după un experiment cu gheață carbonică.

Copiii au acuzat stări de greață și au mers la asistenta medicală a școlii, care a alertat imediat conducerea instituției de învățământ.

Elevii au fost transportați la spitalele din zonă, iar după câteva ore au ajuns în siguranță la părinți.

Gheața carbonică este dioxid de carbon în formă solidă și este periculoasă dacă se topește și este inhalată într-un spațiu care nu este aerisit.

Eveniment copleșitor la 2.000 km. de casă! O promoție de moldoveni și-au invitat prima învățătoare și foștii profesori la o întâlnire cu absolvenții, în Italia

Un eveniment copleșitor a avut loc, zilele acestea, într-un oraș din Italia, acolo unde o promoție de moldoveni au organizat o întâlnire cu absolvenții la care și-au invitat foștii profesori, care în prezent muncesc în această țară. Mai mult, în aceeași țară e stabilită și prima lor învățătoare, care a fost și ea invitată la această întâlnire cu absolvenții. Evenimentul a avut loc într-un restaurant din regiunea Padova.

Astfel, la peste 2.000 km. distanță de casă, promoția anului 1999 a Gimnaziului din satul Răciula, raionul Călărași, care peste ani s-au pomenit mai toți în străinătate, acolo unde s-au stabilit cu traiul sau muncesc, au decis, la cei 25 de ani de la absolvirea școlii, să organizeze o întâlnire cu absolvenții în Italia. Și asta pentru că foștii lor profesori, în număr mare, la fel locuiesc și muncesc acolo. În total, evenimentul a adunat circa 45 de persoane.

Mai mult, conaționalii noștri au reușit să o surprindă și să-i ureze ”La mulți ani” primei lor învățătoare, Ludmila Ciobanu.

Unii dintre cei prezenți au fost nevoiți să parcurcă sute de kilometri pentru a ajunge la eveniment. Una dintre fostele absolvente a venit, împreună cu familia, tocmai din Madrid, Spania, pentru a fi alături de foștii colegi în această zi.

”Emoții la maximum la unul dintre cele mai emoționante și frumoase evenimente organizate de noi, cei mai uniți colegi de clasă. La peste 2.000 Km distanță de casă, la peste 25 ani de la absolvirea școlii, am reușit să o surprindem și să-i urăm La Mulți Ani, Primei Învățătoare dnei Ludmila Ciobanu. Am depănat amintiri din anii copilăriei și adolescenței, ne-am amintit de fiecare coleg și am savurat amintirea anilor petrecuți împreună . Ne-am bucurat de prezența profesorilor care au reușit să ne fie alături și complici în acest frumos eveniment!

Scumpi Dascăli, ne închinăm în fața voastră și vă mulțumim pentru efortul depus , la temelia noastră se află și munca voastră! Mulțumim colegilor pentru urări și gânduri bune. Vă așteptăm cu drag în Italia!”, scrie Paulina Mutu, una dintre absolvente, pe pagina sa de Facebook.

Trebuie să menționăm faptul că, la întâlnirea cu absolvenții organizată în satul natal al acestora, la Gimnaziul din satul Răciula, acolo unde era așteptată această promoție, în data de 3 februarie curent, a fost prezent doar un fost coleg al acestora. Trist, dar acesta a stat singur la masa unde trebuiau să fie și foștii lui colegi, care s-au împrăștiați prin lume.

În clasa promoției anului 1999 a gimnaziului din satul Răciula au fost în jur de 30 de absolvenți.

Cea mai frumoasă tânără din Moldova a plecat la Miss World 2024, în India

Cea mai frumoasă fată din Moldova a plecat la concursul de frumusețe Miss World 2024, care va avea loc în India. Este vorba despre Diana Spotarenco, scrie SHOK.md.

Diana Spotarenco a publicat rețelele de socializare imagini înainte de plecarea de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

„Cea mai interesantă călătorie din viața mea începe acum! Sunt atât de încântată. Hai Moldova!!! Pe curând, India”, a semnat Diana Spotarenco.

Diana Spotarenco a devenit cunoscută când a obținut titlul Miss Modova 2023.

Scene șocante într-un tren din Londra! O femeie, bătută cu bestialitate de alte două
Articolul anterior
50 de moldoveni rămân blocați în Fâșia Gaza. Ce spun autoritățile
Articolul următor