Șoferița care a ucis mortal o femeie la Briceni este angajată a MAI. Iar victima era membră a unui partid politic

Șoferița care a spulberat o femeie pe bicicletă, în seara zilei de 26 octombrie, este angajată a Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Mai exact, aceasta activează în cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF). Informația a fost confirmată pentru NM de purtătoarea de cuvânt a IGPF, Raisa Novițchi, scrie newsmaker.md.

„Confirmăm, la volanul mașinii era angajata Poliției de Frontieră, care se afla în afara orelor de serviciu. (…) Pe cazul dat a fost pornită o anchetă de serviciu și va fi dispusă suspendarea din funcție a angajatei”, a declarat Novițchi pentru NM.

Amintim că o femeie a fost spulberat de pe traseu, în seara zilei de 26 octombrie. Tragicul accident a avut loc la ieșirea din orașul Briceni, a anunțat Poliția Republicii Moldova. Potrivit oamenilor legii, tragedia s-ar fi produs, preliminar, din cauza condițiilor meteo nefavorabile și a vizibilității reduse. IGP a scris tot atunci că întreprinde toate măsurile necesare pentru a identifica victima.

Ulterior, Partidului Acasă Construim Europa (PACE), fondat și condus de către fostul șef-adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, a anunțat că femeia care mergea pe bicicletă la Briceni și a fost lovită mortal de o mașină, este membră a partidului.

„Cea omorâtă astăzi la Briceni, este colega noastră, membră PACE, doamna Aurica Sitari, candidat la funcția de consilier orășenesc al or. Briceni. Regretata se întorcea pe bicicletă de la întâlnirea cu alegătorii din localitate”, a scris Cavcaliuc pe rețelele de socializare, pe 26 octombrie. „Dumnezeu s-o odihnească în PACE pe regretata, colega noastră Aurica Sitari”, a mai scris Cavcaliuc.

Precizăm că acesta este al patrulea caz, în ultimele trei luni, când angajați ai MAI produc sau sunt implicați în accidente rutiere grave, soldate cu victime. Anterior, o polițistă de 22 de ani, care a urcat beată la volan, a accidentat mortal o tânără mamă, la Sângera. În același accident rutier, sora victimei și fiica sa, ambele minore, au fost grav traumatizate. La puțin timp distanță, un angajat al FULGER a spulberat mortal un pieton, la ieșirea din satul Bozieni, raionul Hîncești. În cel mai recent caz, produs în apropiere de Aeroportul Chișinău, o mașină de patrulare a Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP), condusă de un polițist, a spulberat o motocicletă. În urma accidentului, șoferul motocicletei și pasagera sa – soț și soție – au decedat pe loc.

Pe 8 septembrie, șeful Inspectoratului General de Poliție (IGP), Viorel Cernăuțeanu, declara, în cadrul unor audieri publice organizate de Parlament, cî pe parcursul a opt luni ale acestui an, au avut loc 1279 de accidente rutiere în care și-au pierdut viața 122 de persoane, iar peste 1500 s-au ales cu traumatisme.

18 elevi de clasa a III-a și un profesor au ajuns la spital după un experiment eșuat la o lecție

18 elevi și un profesor de la o școală primară din Tennessee, SUA, au ajuns la spital după un experiment științific eșuat, scrie stirileprotv.ro.

Elevii de clasa a treia făceau experimente științifice și mai mulți au spus că au început să se simtă rău după un experiment cu gheață carbonică.

Copiii au acuzat stări de greață și au mers la asistenta medicală a școlii, care a alertat imediat conducerea instituției de învățământ.

Elevii au fost transportați la spitalele din zonă, iar după câteva ore au ajuns în siguranță la părinți.

Gheața carbonică este dioxid de carbon în formă solidă și este periculoasă dacă se topește și este inhalată într-un spațiu care nu este aerisit.

Eveniment copleșitor la 2.000 km. de casă! O promoție de moldoveni și-au invitat prima învățătoare și foștii profesori la o întâlnire cu absolvenții, în Italia

Un eveniment copleșitor a avut loc, zilele acestea, într-un oraș din Italia, acolo unde o promoție de moldoveni au organizat o întâlnire cu absolvenții la care și-au invitat foștii profesori, care în prezent muncesc în această țară. Mai mult, în aceeași țară e stabilită și prima lor învățătoare, care a fost și ea invitată la această întâlnire cu absolvenții. Evenimentul a avut loc într-un restaurant din regiunea Padova.

Astfel, la peste 2.000 km. distanță de casă, promoția anului 1999 a Gimnaziului din satul Răciula, raionul Călărași, care peste ani s-au pomenit mai toți în străinătate, acolo unde s-au stabilit cu traiul sau muncesc, au decis, la cei 25 de ani de la absolvirea școlii, să organizeze o întâlnire cu absolvenții în Italia. Și asta pentru că foștii lor profesori, în număr mare, la fel locuiesc și muncesc acolo. În total, evenimentul a adunat circa 45 de persoane.

Mai mult, conaționalii noștri au reușit să o surprindă și să-i ureze ”La mulți ani” primei lor învățătoare, Ludmila Ciobanu.

Unii dintre cei prezenți au fost nevoiți să parcurcă sute de kilometri pentru a ajunge la eveniment. Una dintre fostele absolvente a venit, împreună cu familia, tocmai din Madrid, Spania, pentru a fi alături de foștii colegi în această zi.

”Emoții la maximum la unul dintre cele mai emoționante și frumoase evenimente organizate de noi, cei mai uniți colegi de clasă. La peste 2.000 Km distanță de casă, la peste 25 ani de la absolvirea școlii, am reușit să o surprindem și să-i urăm La Mulți Ani, Primei Învățătoare dnei Ludmila Ciobanu. Am depănat amintiri din anii copilăriei și adolescenței, ne-am amintit de fiecare coleg și am savurat amintirea anilor petrecuți împreună . Ne-am bucurat de prezența profesorilor care au reușit să ne fie alături și complici în acest frumos eveniment!

Scumpi Dascăli, ne închinăm în fața voastră și vă mulțumim pentru efortul depus , la temelia noastră se află și munca voastră! Mulțumim colegilor pentru urări și gânduri bune. Vă așteptăm cu drag în Italia!”, scrie Paulina Mutu, una dintre absolvente, pe pagina sa de Facebook.

Trebuie să menționăm faptul că, la întâlnirea cu absolvenții organizată în satul natal al acestora, la Gimnaziul din satul Răciula, acolo unde era așteptată această promoție, în data de 3 februarie curent, a fost prezent doar un fost coleg al acestora. Trist, dar acesta a stat singur la masa unde trebuiau să fie și foștii lui colegi, care s-au împrăștiați prin lume.

În clasa promoției anului 1999 a gimnaziului din satul Răciula au fost în jur de 30 de absolvenți.

Cea mai frumoasă tânără din Moldova a plecat la Miss World 2024, în India

Cea mai frumoasă fată din Moldova a plecat la concursul de frumusețe Miss World 2024, care va avea loc în India. Este vorba despre Diana Spotarenco, scrie SHOK.md.

Diana Spotarenco a publicat rețelele de socializare imagini înainte de plecarea de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

„Cea mai interesantă călătorie din viața mea începe acum! Sunt atât de încântată. Hai Moldova!!! Pe curând, India”, a semnat Diana Spotarenco.

Diana Spotarenco a devenit cunoscută când a obținut titlul Miss Modova 2023.

Un individ riscă amendă de 67.500 de lei după ce a furat o bicicletă din scara unui bloc
Articolul anterior
Se cere demisia ministrului MAI și a altor șefi, ca urmare a accidentelor recente soldate cu morți
Articolul următor