Soldații ruși, ținuți în captivitate în Lugansk și trimiși forțat să continue să lupte în prima linie

Soldaților ruși li s-a promis că după trei luni pot părăsi războiul, în schimb când au vrut să plece au fost reținuți și acum sunt ținuți în captivitate în Lugansk, relatează Ukrainska Pravda, citând ziarul de investigații The Insider.

Jurnaliștii de investigație scriu că soldații ruși care refuză să continue să participe la războiul cu Ucraina sunt ținuți „în custodie” în zonele ocupate de ruși în regiunea Lugansk și sunt forțați să se întoarcă pe front, scrie Insider citându-l pe tatăl unuia dintre soldați.

Potrivit jurnaliștilor, după trei luni de război, soldaților profesioniști li s-a promis concediu și posibilitatea de a refuza să participe la lupte, dar când au decis să părăsească Ucraina, au fost reținuți și duși în orașul Brianka în regiunea Lugansk.

Acolo sunt ținuți „în arest” de mai bine de o lună.

Soldații sunt ținuți în condiții groaznice, iar martorii oculari au menționat „un fel de gropi” și „tortură”.

„Da, este mai bine să-ți dai sufletul lui Dumnezeu decât să te întorci acolo. Ei nu mai vor să fie până la gât în ​​sângele prietenilor (…). Nu am nicio informație că cineva s-a întors de acolo”, a spus părintele.

El a adăugat că fiul său a semnat contractul chiar înainte de începerea războiului, după care a venit un ordin ca soldații contractuali să fie trimiși pentru o „operație specială” timp de trei luni.

„Li s-a spus că aceasta este o operațiune specială. Ei au spus că nu vor participa la ostilități, ci vor fi la graniță, pentru că nu aveau abilități de luptă”, notează bărbatul.

Potrivit acestuia, numărul rușilor care ar refuza să mai lupte este considerabil.

Armata rusă ar refuza să îi lase să plece de teamă că și restul soldaților vor urma exemplul lor.

sursa

O nouă escrocherie cu ruda implicată în accident! Niște indivizi au luat 109 mii de lei de la o bătrână de 84 de ani

Un nou caz de escrocherie la Botanica. Suspecții au fost reținuți, iar banii restituiți victimei. Cazul a fost înregistrat aseară, în jurul orei 21:00, de polițiștii sectorului Botanica din capitală.

Oamenii legii au fost sesizați de fiica unei bătrâne de 84 de ani, domiciliată pe strada Grenoble.

Aceasta a comunicat că mama sa a fost apelată de o persoană necunoscută și, sub pretextul că o rudă apropiată este implicată într-un accident rutier, ar fi cerut o sumă mare de bani.

Ulterior, la domiciliul victimei s-a apropiat un tânăr și a ridicat circa 109 mii de lei.

Datorită intervenției prompte a polițiștilor, suspecții, doi tineri de 21 și 22 de ani, din regiunea transnistreană, au fost identificați, localizați și reținuți.

Asupra lor au fost depistați și banii, care au fost deja restituiți victimei.

Poliția continuă acțiunile de investigație și de urmărire penală pentru identificarea și a altor persoane implicate în activitatea infracțională.

Cum va fi vremea de Florii

Meteorologii anunță ploi slabe și cer noros pentru astăzi, 26 aprilie. Presiunea atmosferică va fi scăzută.

În centrul țării maximele vor fi de 17 grade în timpul zilei și 7 grade noaptea.

În nordul țării vor fi cel mult 15 grade ziua și 5 noaptea.

Iar la sud va fi mai cald – 20 grade vor indica termometrele în timpul zilei și 9 grade Celsius noaptea.

În următoarele zile vremea nu va suferi schimbări esențiale.

Experții sugerează autorităților să introducă modificări legislative în cazul dispariției unor persoane

Organizațiile pentru protecția drepturilor omului vor urmări îndeaproape cazul Anei-Maria, tînăra de 19 ani, care a fost găsită moartă în a opta zi după ce a urcat într-o mașină de ocazie, scrie noi.md.

Veronica Teleucă, coordonatoare în cadrul Coaliției Viața fără Violență în Familie, susține că își pune toate speranțele în oamenii legii. Specialista sugerează autorităților să introducă modificări legislative, pentru ca în cazul dispariției unor persoane care se încadrează în niște criterii de vulnerabilitate, căutările să înceapă înaintea expirării termenului de 72 de ore.

„Poate în anumite cazuri, cînd sînt anumite criterii de vulnerabilitate, cum ar fi cazul Anei-Maria care era însărcinată, este cazul ca poliția să nu aștepte aceste 72 de ore, termenul prevăzut de legislație. Poate acest caz de femicid și este un punct de discuție, poate ar trebui să fie niște modificări legislative, pentru că aici avem și o dublă vulnerabilitate: în primul rînd că este femeie, care pe lîngă violența fizică mai este și potențială victimă a violenței sexuale, plus era o tînără însărcinată. În astfel de cazuri cred că trebuie de acționat cu multă celeritate, deci cu rapiditate mare și multă promptitudine”, a declarat Veronica Teleucă în cadrul ediției de miercuri, 24 aprilie, a emisiunii „Moldova Gîndește LIVE”. De cealaltă parte, șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu a dat asigurări că în cazul Anei-Maria, nu s-a ținut cont de termenul de 72 de ore. „S-a recurs imediat la căutări. Sensibilizarea a apărut imediat că ceva nu este în regulă. Sîmbătă deja colegii de la investigații lucrau deja absolut peste tot la Orhei, pentru că primele zile noi am căutat masiv la Orhei”, a subliniat Viorel Cernăuțeanu.

Ana Maria, o tînără de 19ani de la Orhei, însărcinată în luna a șasea a fost găsită moartă după o săptămînă de căutări, într-o rîpă dintr-o fîșie forestieră din raionul Telenești. Luni, 22 aprilie, procurorii au anunțat că, preliminar, ea a murit din cauza unei traume cranio-cerebrale deschise. Totuși, expertiza urmează să stabilească cauza exactă a decesului, deoarece pe copul tinerei au fost găsite mai multe urme de tortură. Oamenii legii urmează să se stabilească și dacă în corpul ei nu au fost introduse substanțe psihotrope. Pe acest caz urmează să fie inițiat un dosar penal pentru omor intenționat. Singurul suspect în acest caz, un fost polițist de 45 de ani, a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Acesta se declară nevinovat și nu colaborează cu ancheta. Dacă va fi găsit vinovat,el riscă pînă la 20 de ani de închisoare sau chiar detenție pe viață.

Ce a făcut Loredana Groza cu banii câștigați din muzică: “E o vanitate să cumperi pantofi în loc de hectare sau vile”
Articolul anterior
Tragedie în România! O familie întreagă, trei copii și părinții lor, au decedat pe ”Drumul morții” în urma unui groaznic accident
Articolul următor