Soțul a părăsit-o și trăiește cu sora ei, care și-a lăsat fiicele la ea. Povestea unei moldovence, care crește singură 7 copii, dintre care unul e paralizat

La 29 de ani, crește singură 7 copii, unul dintre care este țintuit la pat, iar soțul a lăsat-o și a plecat cu sora ei, în Polonia, unde a dispărut, acum patru luni. Este istoria Danielei, care a povestit, într-un interviu , prin ce greutăți a trecut încă din copilărie, cum a alungat-o mama din casă și cum a ajuns să fie trădată și de tatăl copiilor săi, scrie unimedia.info.

„Aveam 12 ani, dar trebuia să fac totul în casă: curat, mâncare, să am grijă de frații mai mici. Tata umbla doar cu băutul”

S-a născut în satul Puhoi, raionul Ialoveni, iar copilăria sa a fost una de calvar, povestește Daniela: „Am fost foarte chinuită, obijduită, anume de părinți. Mama a plecat peste hotare, iar eu am rămas acasă cu 2 surori și un frate. Tata, chiar dacă lucra, umbla doar cu băutul. Bunica era la pat, eu trebuia să am grijă de animale, de bunica, de surori, de frate, să le fac mâncare, să coc pâine. Aveam 12 ani, bunica din pat îmi spunea cum să gătesc un borș, cum să frământ pentru pâine, cum să o coc. Mergeam la școală, iar la ora 13:00 trebuia să fiu acasă, să fac totul până venea el seara de la lucru: curat în casă, curat la animale, mâncare, totul”.  

Mama știa ce se întâmplă acasă, spune Daniela: „Când suna mama, îi spuneam că tata mă obijduiește, mă bate, iar ea îmi zicea să mai rabd, să absolvesc clasa a 9-a, apoi mă va lua cu ea. Așa și a fost, nu am susținut nici examenele după clasa a 9-a. Mama a venit și m-a luat cu ea peste hotare, în Ucraina, iar la 15 ani deja lucram”. 

„Nu am primit căldura de mamă, nu am avut susținerea ei”

Eroina dezvăluie că nici de la mama sa nu a primit iubirea pe care și-ar fi dorit-o: „Ea și-a găsit un bărbat și locuia cu el. Nu am primit căldura de mamă, nu am avut susținere din partea ei”. 

„La 16 ani am născut gemeni. Fetița e sănătoasă, iar pe băiat l-au scăpat în cap și are paralizie cerebrală infantilă”

În Ucraina, Daniela a întâlnit un băiat: „Am rămas însărcinată, am venit acasă. La 16 ani am născut gemeni. Fetița este sănătoasă, iar băiatul e bolnav, la naștere l-au scăpat în cap și are paralizie cerebrală infantilă. Nu merge, nu vorbește, nu face nimic. Întâi am născut fata, apoi băiatul și am văzut că l-au scăpat, apoi am intrat în comă și nu știu ce a fost mai departe. A doua zi mi-a revenit, am stat o lună în spital, vedeam că băiețelul nu se mișcă, nu reacționează la nimic. Fetița se dezvolta, adăuga în greutate, iar băiețelul nu. Medicii nu mi-au zic nimic decât că a fost un microb, dar ce are asta cu paralizia?”

„Soțul mă bătea foarte tare, iar mama lui îmi zicea: Cum ți-ai ales, așa rabdă”

Femeia nu a scăpat de bătaie nici după ce s-a căsătorit: „Am stat în casa bunicii după ce am născut. Soțul mă bătea foarte tare, pentru că îl trimiteam să muncească, să câștige bani pentru copii, iar el nu voia. De multe ori l-am fugărit, l-am dat afară din casă. Îi spuneam mamei lui, iar ea îmi zicea: Cum ți-ai ales, așa rabdă. Doi ani am răbdat, apoi l-am fugărit. La poliție nu l-am dat, pentru că tatăl lui mă amenința că va face în așa fel, încât să îmi ia copiii. De când l-am alungat, nu a dat un bănuț copiilor”.

„Mama mi-a spus să-mi iau copiii și să plec din casă, în toiul iernii”

Când copiii Danielei aveau 2 ani și jumătate, mama sa a alungat-o din casă, în plină iarnă: „A venit acasă, din Ucraina, cu un bărbat și probabil noi le încurcam. Ne-am certat și ea mi-a spus să-mi iau copiii și să plec din casă, în toiul iernii. Nu a interesat-o nimic, mi-a aruncat hainele afară. Am sunat-o pe o doamnă la care am lucrat mai mult timp, ea m-a ajutat, mi-a dat o căsuță la Sîngera și am locuit acolo. Apoi a vândut casa și m-a ajutat să cumpăr o casă în localitatea de unde sunt părinții săi”.

„Cu al doilea soț am avut o viață foarte frumoasă. Am mai născut 3 fete”

Cu al doilea soț, Daniela a făcut cunoștință pe internet: „El venea și mă ajuta cu copiii. Lucra în oraș și nu avea gazdă, așa că mi-a propus să locuiască la mine și să-mi dea banii mie, pentru copii. Până la urmă ne-am căsătorit, a fost o viață foarte frumoasă. Era cu 11 ani mai mare, era cuminte, nu m-a bătut niciodată, mă iubea și-mi iubea copiii. Cu el am mai născut 3 copii, 3 fete. Dacă o certam pe cea mai mare fetiță, el mă certa pe mine, la fel și cu celelalte. Chiar dacă erau greutăți, eram fericiți”.

Soțul a plecat cu sora Danielei în Polonia și au dispărut ambii

Totul s-a schimbat când în casa lor a venit sora Danielei: „Nu era căsătorită cu bărbatul cu care locuia, dar aveau 2 copii, el a lăsat-o și a plecat în Italia, iar pe ea a alungat-o din apartament. Ea m-a sunat și m-a rugat să o iau la mine. Am vorbit cu doamna Ala și mi-a permis să o iau la mine. Până în octombrie totul a fost bine, soțul a decis să plece peste hotare, ca să putem strânge bani să plătim casa. A plecat și sora mea cu el, la o fabrică de carne, în Polonia. Când au ajuns acolo, nu m-au sunat. Am găsit-o pe fata cu care au plecat ei. Mi-a spus că ei au fost duși la altă fabrică. Nu-i pot găsi nicăieri, toate site-urile lor sunt închise”.

„Sunt sora ta, cum pot să mă bag între tine și tatăl copiilor tăi?”

De 4 luni, nici soțul Danielei, nici sora ei nu au dat niciun semn: „Am încercat să scriu, mesajele se duc, dar nu sunt deschise și citite. Chemare pe viber este când sun, dar nu răspunde nimeni. Am o presimțire că ei trăiesc împreună și nu vor să răspundă. Când erau ambii acasă, în Moldova, el muncea în Chișinău și venea acasă doar la sfârșit de săptămână. Când mă uitam în telefonul lui, vedeam că o suna de mai multe ori pe ea decât pe mine. El îmi spunea că am imaginația bogată. Am întrebat-o și pe ea. Mi-a răspuns: Ce e cu tine? Eu sunt sora ta, cum pot să mă bag între tine și tatăl copiilor tăi?” Acum cred că bănuielile mele s-au adeverit”.

Femeia a rămas cu 7 copii, de una singură și încearcă să se descurce fără ajutorul soțului, doar cu pensia fiului bolnav, de doar 1500 de lei și cu banii pe care îi face muncind 2-3 zile pe săptămână. Sora ei și-a lăsat cei doi copii la Daniela și de 4 luni nu se mai interesează de soarta lor.

Ministrul Apărării, despre drona rusească care a speriat Chișinăul după ce a căzut lângă Port Mall

Republica Moldova. Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, spulberă misterul în cazul dronei rusești depistată în Chișinău. Oficialul menționează că modelul găsit în capitală este similar celor care au căzut pe teritoriul Republicii Moldova în ultimele săptămâni, scrie evz.ro.

Nosatîi: Toate dronele sunt de același model

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, spune că toate dronele depistate în Republica Moldova sunt de același model. Primele aparate de zbor au rătăcit ținta în timpul raidului rusesc masiv, care a avut loc pe 10 noiembrie în Ucraina.

În ceea ce privește drona depistată lângă un mall din capitală, oficialul a explicat că „dronele de modelul respectiv pot parcurge în jur de 1300 km”. Respectiv, nu există impedimente tehnice ca acestea să traverseze teritoriul Ucrainei pentru a ajunge în Republica Moldova.

Fără a da prea multe detalii, Nosatîi a anunțat că autoritățile planifică procurarea a două sisteme de detectare și distrugere a dronelor.

„Examinăm posibilitatea achiziţionării de noi sisteme care să ne permită să identificăm dronele şi să avertizăm în timp util populaţia. Când va fi posibil, voi da mai multe informaţii, dar fără multe detalii, întrucât inamicul le poate folosi împotriva noastră”, a spus ministrul.

Pentru a-şi proteja spaţiul aerian și teritoriul, Republica Moldova are nevoie de trei radare autopropulsate, dar și trei radare capabile să detecteze ţinte balistice, a completat Nosatîi.

Premierul Recean calmează spiritele

Premierul Dorin Recean a comentat subiectul pentru TV8. Oficialul a subliniat că dronele rusești nu sunt periculoase pentru că ar putea exploda. Acestea sunt periculoase pentru că ar putea cădea peste locuințe sau oameni.

„Dronele rusești care cad sunt de tipul celor care însoțesc dronele cu explozibil, cum ar fi dronele Shahed. Menirea lor este să fie acolo și să inducă în eroare mijloacele de apărare antiaeriană”, a menționat premierul,

Recean susține că populația nu trebuie să intre în panică, dar să-și păstreze vigilența.

„Republica Moldova a început să-și crească capacitatea de apărare. Noi am început să ne dezvoltăm sistemul de apărare împotriva celor mai periculoase mijloace aeriene: rachetele balistice, rachetele de croazieră, avioanele, alte tipuri de bombe și muniții care au o masă de explozibil mult mai mare”, a conchis Recean.

80 de copii din 22 de familii din programele CCF Moldova vor primi lemne de foc pentru perioada rece a anului

CCF Moldova în parteneriat cu EBA – Asociația Businessului European lansează campania ”Dăruiește căldură”, ce are drept scop sprijinirea a 80 de copii din 22 de familii.

Campania este lansată în cadrul Săptămânii Naționale a Bunătății, desfășurată pentru al patrulea an consecutiv de Platforma pentru Promovarea și Dezvoltarea Filantropiei, din care fac parte peste 50 de ONG-uri, printre care și CCF Moldova. 

Mesajul organizației noastre – Copil, Comunitate, Familie duce în prim-plan o idee esențială: binele, bunătatea și implicarea socială nu sunt doar alegeri frumoase, ci acțiuni necesare pentru viitorul nostru comun. 

„Săptămâna aceasta, ne dorim să aducem mai aproape de fiecare cetățean conștientizarea importanței responsabilității sociale. Este momentul să reflectăm asupra angajamentului nostru față de mediu, față de comunitate și față de oamenii din jurul nostru. Responsabilitatea socială nu este doar o opțiune, ci o datorie a fiecăruia dintre noi, pentru că de ea depinde o societate mai echitabilă și mai unită”, a menționat Tatiana Codreanu, director fundraising CCF Moldova.

Campania “Dăruiește Căldură” este demarată în parteneriat cu Asociația Businessului European. Această campanie își propune să ofere sprijin concret pentru cei care au cea mai mare nevoie în această iarnă. Vom ajuta 80 de copii din familiile cu posibilități reduse, oferindu-le lemne pentru a trece mai ușor prin frigul de afară. Împreună, putem strânge resursele necesare pentru a aduce căldură nu doar în casele celor care au nevoie, ci și în sufletele lor, oferindu-le un Crăciun mai bun și mai sigur! Apelul nostru este adresat tuturor agenților economici, precum și persoanelor fizice.

Haideți în această săptămână să răspândim spiritul filantropiei în întreaga țara, pentru că: Bunătatea începe cu tine!

Teodor Cârnaț nu mai e avocat! Și-a suspendat oficial licența

Teodor Cârnaț s-a reprofilat oficial, de la avocat la businessman. În cadrul unui interviu recent a declarat că s-a dezis de licența de avocat, a ieșit în concediu de îngrijire a copilului și în paralel dezvoltă o afacere bănoasă. Nu asta însă e motivul pentru care a renunțat la avocatură, scrie cancan.md.

După ce am fost membrul Consiliului Superior al Magistraturii, am considerat că eu ca și avocat, dacă mă voi duce în instanța de judecată ar putea exista un subiectivism din partea judecătorilor, pentru că i-am numit în funcție pe vreo 170 de judecători când eram membru CSM. Am luat linia asta de business, dezvolt o afacere, construiesc și dau în chirie garsoniere. Am vreo 5 blocuri, condițiile nu sunt de VIP, chiar și așa Cârnaț spune că afacerea e foarte profitabilă și nu duce lipsă de chiriași. În mare parte sunt cetățeni străini sau persoane care caută locuință cu minim condiții, la un preț mic.

Întrebat dacă a ridicat și el peste noapte prețurile la chirie, ex-avocatul Cârnaț zice că le menține pe cele vechi, dar nu a dat vreo cifră.

Greșeala frecventă care duce la apariția ridurilor
Articolul anterior
O nouă ”tortură” pentru Aleksei Navalnîi. Este obligat să asculte zilnic un cântec pro-Putin
Articolul următor