Soțul Anastasiei Zavorotnyuk a susținut două spectacole în Dubai ca să câștige 2,7 milioane pentru tratamentul actriței

Soțul Anastasiei Zavorotnyuk, timp de două zile în Dubai, a câștigat 2,7 milioane de ruble pentru tratamentul actriței. Patinatorul a evoluat în spectacolul pe gheață al Tatianei Navka.

Муж Анастасии Заворотнюк за два дня в Дубае заработал 2,7 миллиона на ее лечение

Pyotr Chernyshev, în vârstă de 50 de ani, a completat bugetul familiei pentru tratamentul actriței, scrie presa rusă.

Anastasia Zavorotnyuk se luptă cu cancerul cerebral deja al treilea an.

Actrița în vârstă de 50 de ani urmează tratament pentru glioblastom. Familia Anastasiei Zavorotnyuk a refuzat inițial ajutorul extern și o strângere de fonduri pentru tratament.

Peter Chernyshev, potrivit rudelor, a luat chiar mai multe împrumuturi pentru a plăti procedurile costisitoare.

Anastasia a fost tratată mai întâi în străinătate, dar acum este monitorizată de specialiști ruși.

Peter lucrează ca antrenor și coregraf. Acesta a susținut recent un turneu în Emiratele Arabe Unite cu patinatorii echipei sale. Au prezentat basmul „Frumoasa Adormită. Legenda celor două regate” în Dubai și în alte orașe mari ale țării. Potrivit datelor Rosconcert, Cernîșev a luat pentru două zile de spectacole 2.766.715 de ruble.

Петр Чернышев катается в ледовых проектах Татьяны Навки

Taxa medie a unui patinator celebru pentru ieșirea pe gheață în spectacolul lui Navka este de aproximativ 150 de mii de ruble. Partenele sale în spectacolul pe gheață, Tatiana Navka și Alina Zagitova, primesc de două ori mai mult. La încheierea unor astfel de contracte se ține cont de statutul olimpic al sportivilor.

Boala Anastasiei Zavorotnyuk a devenit cunoscută în vara anului 2019. Actrița de teatru și film nu mai apare în public de atunci. Ea locuiește în casa ei din Krekshino, lângă Moscova, împreună cu soțul ei și fiica lor, Mila, în vârstă de trei ani. Copiii mai mari ai actriței, din căsătoria cu omul de afaceri Dmitri Stryukov, locuiesc acum separat.

Anna, în vârstă de 26 de ani, se realizează ca blogger. Și Michael, în vârstă de 21 de ani, a lansat recent prima piesă.

Анастасия Заворотнюк с мужем и детьми

Antony Blinken, secretarul de Stat al SUA, va vizita miercuri țara noastră

Primăria Municipiului Chișinău informează că, mâine, 29 mai, va fi limitat temporar accesul persoanelor în anumite locuri publice din capitală. Măsura este luată de poliție, în contextul vizitei oficiale în Republica Moldova a E.S. dl. Antony J. Blinken, Secretar de Stat al Statelor Unite ale Americii, care va vizita Guvernul și Parlamentul.

„În aceste condiții, miercuri, 29 mai 2024, între orele 08:00-21:00, va fi limitat temporar accesul persoanelor în anumite locuri publice din capitală, din centrul orașului și arterele care fac legătura cu Aeroportul Internațional Chișinău, inclusiv desfășurarea manifestărilor în masă, lucrărilor de reparație a drumurilor/a rețelelor electrice/termice, apeduct/canalizare și tăiere a arborilor, în perimetrul străzilor pe unde se va deplasa coloana oficială. 

Conducătorii auto sunt îndemnaţi să se conformeze cerințelor agenților de circulație, să manifeste răbdare și disciplină, fără abateri de la Regulamentul circulației rutiere”, se arată în comunicatul emis de reprezentanții de la Primăria Chișinău.

Ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, confirmă vizita secretarului de Stat al SUA, Antony Blinken, anunțată pentru miercuri, în Republica Moldova. „Această vizită este dovada relațiilor noastre strategice și mizăm, în continuare, pe o colaborare strânsă, iar această vizită va fi o piatră importantă în această construcție a relațiilor noastre bilaterale”, a declarat Popșoi.

Doliu la Academia „Ştefan cel Mare”. Fostul prorector al instituției s-a stins din viață la doar 54 de ani

Colonelul de poliţie în rezervă, Ghenadie Chiriţa, fost prorector al Academiei „Ștefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne, s-a stins din viață, la doar 54 de ani.

Anunțul a fost făcut de reprezentanții instituției de învățământ, care au transmis un mesaj de condoleanțe, scrie unimedia.info.

„În aceste clipe de tristețe profundă, colectivul Academiei „Ştefan cel Mare” cu regret trăieşte trecerea în nefiinţă a colonelului de poliţie în rezervă Ghenadie Chiriţa.

Luarea de rămas bun va fi organizată miercuri, 29 mai, între orele 13.00 – 15.00, în incinta Complexului „Ritus” (sala nr. 3) str. Doina 193, din adiacentul cimitirului „Sfântul Lazăr” (colocvial – „Doina”), ulterior regretatul va fi petrecut în ultimul său drum.

Ghenadie Chiriţa s-a născut în oraşul Chişinău la 17 octombrie 1970. În 1987 a absolvit Şcoala militară Suvorovistă din Leningrad, iar în 1991 – Şcoala superioară militară de comandă „S.M. Kirov” din Leningrad. Totodată, pe parcursul activității profesionale a absolvit și Facultatea de Drept a Academiei de Poliţie „Ştefan cel Mare” a MAI în 2000, iar în 2004 a obținut titlul de master în drept în cadrul aceleiaşi instituţii.

Fiind un specialist militar de înaltă calificare, Ghenadie Chiriţa, în anul 1992, a participat la operaţiunile de luptă în războiul de pe Nistru, pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei Republicii Moldova. 

În diferite perioade a activat în mai multe funcții importante de conducere, printre care: Comandant-adjunct de companie al unităţii militare 1022 a Departamentului trupelor de carabinieri al MAI; Comandant de batalion al subdiviziunii batalioane a statului major al Academiei de Poliţie „Ştefan cel Mare” a MAI; Şef al catedrei „Pregătire militară şi operativ-tactică” a Colegiului de Poliţie „Dimitrie Cantemir” al MAI; Şef stat major al Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI; Şef-adjunct Direcţie generală pază de stat a MAI; Prim-adjunct al comandantului, şef stat major al Departamentului trupelor de carabinieri al MAI; Prorector pentru instruirea combatantă al Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI; Prorector pentru cooperare internaţională al Academiei „Ştefan cel Mare” a MAI.

Ghenadie Chiriţa a fost prima persoană care a format şi a instruit, în perioada 1997-1998, Garda de Onoare a MAI. 

Succesele sale obţinute pe tărâmul profesional au fost apreciate printr-o mulţime de menţiuni, premii, cadouri de preţ, diplome, distincţii departamentale și de stat, printre care: „Colaborator eminent”, 1999; „Pentru serviciu impecabil”, gr. III, 1999; „Vulturul de Aur”, 2000; „Pentru serviciu impecabil”, gr. II, 2004; „Crucea pentru merit”, cl. II, 2007; „Pentru serviciu impecabil”, gr. I, 2009; „Crucea pentru merit”, cl. I, 2011; Medalia „Meritul Militar” 2012.

Este autorul şi coautorul studiilor ştiinţifice îmbrăcate în diverse forme precum: articole ştiinţifice, monografii, manuale.

Fiind profund marcaţi de pierderea ex-colegului și veteranului Ghenadie Chirița, întregul colectiv al instituţiei exprimă condoleanţe familiei îndurerate, rudelor şi tuturor celor care l-au cunoscut în clipele apogeului profesional.

Dumnezeu să-l odihnească în pace”, se arată în mesajul instituției.

Cod galben de averse puternice, emis în Moldova

Meteorologii au emis un cod galben de instabilitate atmosferică pentru astăzi, 28 mai 2024, în intervalul orar 13:50 – 24:00.

În țară, se prevăd descărcări electrice, ploi de scurtă durată Izolat, averse puternice (15-25 l/m²), grindină slabă, Intensificări ale vîntului în rafale de până la 15-18 m/s.

Metoda eficientă de protecție împotriva virusurilor răcelii
Articolul anterior
Roman Iagupov, într-o ședință foto rară alături de soție și copii
Articolul următor