Soțul unei activiste din Ceadâr Lunga născută fără picioare, a fost lovit mortal pe acostament

Tragedie în familia activistei civice pentru drepturile femeilor cu dizabilităţi, Mariana Tihu. Soţul acesteia, Petru Andruşoi, a murit după ce a fost lovit de o maşină.

Accidentul a avut loc în data de 16 octombrie, în satul Tomai, raionul Ceadîr- Lunga, transmite publika.md

Potrivit informaţiilor preliminare, victima mergea pe marginea drumului când a fost spulberat de un automobil, la volanul căruia se afla un locuitor din sat. Alcooltestul a arătat că şoferul nu era băut.

Mariana Tihu a devenit eroina întregii ţări, după ce a participat la emisiunea „U vseh na vidu” de la Prime. Femeia s-a născut prematur şi fără picioare. Dar acest lucru nu a împiedicat-o să-şi întemeieze o familie. În 2012 ea s-a căsătorit cu Petru Andruşoi, cu care au avut împreună doi copii.

„Sigur că la început m-am speriat când am văzut-o.

– Dar nu v-aţi gândit ca bărbat cum veţi trăi cu ea, că veţi trece prin greutăţi? Mulţi se pot gândi cum veţi lucra, cine o să gătească şi o să îngrijească de copii?

 – Eu m-am gândit foarte mult la asta”.

Mariana Tihu, activistă civică: „Trebuie să te înveţi, să înţelegi că, orice nu s-ar întâmpla, trebuie să te ridici, să îţi revii şi să mergi mai departe, să nu te uiţi la nimic, poate în suflet să plângi, dar trebuie să mergi cu capul sus”.

Mariana Tihu a demonstrat de-a lungul timpului că şi o persoană cu dizabilităţi poate schimba societatea. Ea participă la numeroase proiecte sociale în care ajută persoanele vulnerabile şi chiar la activităţi sportive. 

Oamenii legi continuă cercetările pentru a stabili toate circumstanţele producerii accidentului.

Avion întors pe Aeroportul Chișinău din cauza unei alerte a sistemului de conducere
Articolul anterior
Uimitor! O universitate din Harvard a creat cel mai inovator sistem de studiere online
Articolul următor
Alte articole interesante