Spălare de bani enormă prin ONG-uri, în SUA, descoperită de Musk

Elon Musk a cerut marți arestarea liderilor unor „ONG-uri alse” care primesc fonduri federale — spunând că aceștia reprezintă o formă de „partid unic”, conectată politic, care este implicată în „spălarea banilor” și risipirea banilor contribuabililor, scrie evz.ro.

Apelul șefului Departamentului pentru Eficiența Guvernamentală pentru acțiunile legale vine în timp ce el conduce eforturile de a reduce cheltuielile federale anuale cu 1 trilion de dolari pentru a înjumătăți deficitul.

„În ceea ce privește organizațiile non-guvernamentale, aceste tipuri de ONG-uri false, cred că trebuie să aibă loc o serie de arestări,” a spus Musk într-un interviu la „The Five” de la Fox News.

„Acestea sunt organizații de caritate false [conduse] în principal de democrați… uneori există puțin din Republicani acolo, pentru că uneori le aruncă Republicanii un os ca să spună: „Hei, taci din gură despre asta. Așa că acolo începe să apară ideea de unipartid”, a spus Musk.

Rețea de ONG-uri false pentru a spăla fonduri federale

Elon Musk a declarat marți că vrea ca autoritățile să aresteze liderii „falselor ONG-uri” care au luat fonduri federale.

„Dar este copleșitor în favoarea democraților, iar aceștia dau aceste miliarde de dolari ONG-urilor conduse de democrați, care apoi trec printr-o întreagă rețea de ONG-uri suplimentare — este un uriaș sistem de spălare a banilor. Chiar în acest moment, cred că cuvântul ONG și spălarea de bani sunt aproape sinonime”, afirmă Musk.

Termenul „unipartid” este folosit frecvent de susținătorii președintelui Trump pentru a descrie politicienii din ambele partide majore care au o gândire similară în privința operațiunilor guvernamentale, cheltuielilor și politicii externe — în general în opoziție cu agenda populistă a lui Trump.

Musk nu are puterea de a ordona anchete penale, dar influența sa imensă ar putea ridica ideea în rândul numiților lui Trump de la Departamentul de Justiție și în birourile procurorilor din SUA.

Musk a acordat interviul în timp ce îi îndemna pe telespectatori să voteze într-o cursă judiciară din Wisconsin. Știri FOX

„Roțile justiției se învârt încet, dar sigur,” a spus Musk. „Am un simț maniacal al urgenței.”

CEO-ul Tesla și SpaceX și proprietarul X, care conduce DOGE ca angajat guvernamental neplătit, nu a menționat niciun ONG specific sau operator presupus corupt.

Republicanii au evidențiat recent un grant de 2 miliarde de dolari pentru mediu acordat anul trecut de administrația Biden unui consorțiu de organizații legate de fosta candidată democratică la guvernatorul Georgiei, Stacey Abrams, care a consiliat în efortul de a obține fondurile.

Musk nu a numit niciun ONG sau lider anume pe care crede că ar trebui să fie arestați

Abrams susține că nu a beneficiat financiar în mod personal, inclusiv pentru că banii nu au fost distribuiți și ea a părăsit locul de muncă de la una dintre organizațiile partenere.

Administratorul Agenției pentru Protecția Mediului, Lee Zeldin, a tweet-uit săptămâna trecută că „[t] DOJ/FBI investighează” acel premiu.

Musk a mai spus la „The Five” că crede că autoritățile vor aresta o persoană „sperăm săptămâna aceasta” pentru că ar fi furat 400.000 de numere de asigurare socială.

O femeie din Bălți, bătută crunt de soțul său. Agresorul a fost plasat în arest preventiv

Un bărbat cu domiciliul temporar în municipiul Bălți a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile, la solicitarea procurorilor din cadrul Procuraturii municipiului Bălți, Oficiul Principal, scrie tvn.md.

Incidentul a avut loc pe 29 martie 2025, în jurul orei 23:00, când individul, în urma unui conflict nemotivat, și-a agresat fizic soția. Femeia a fost lovită de două ori cu pumnul în față, iar ulterior, ajungând la domiciliul comun, a mai fost lovită de două ori.

Observând că victima a încercat să fugă, agresorul a urmărit-o pe stradă și i-a aplicat multiple lovituri cu pumnii și picioarele. Ulterior, a ridicat-o pe umăr și a dus-o înapoi acasă.

Potrivit expertizei medico-legale, femeia a suferit multiple echimoze, fracturi bilaterale de coaste, iar leziunile cauzate au fost încadrate ca vătămare corporală gravă, reprezentând un pericol pentru viață.

A doua zi, constatând agravarea stării victimei, agresorul a sunat la 112 și a depus un autodenunț la organele de urmărire penală.

În prezent, femeia este internată în secția de terapie intensivă.

Incendiu puternic la unul dintre cele mai mari șantiere navale din Rusia

Un incendiu puternic a izbucnit joi spre prânz la Uzina de construcții și reparații navale Onega din Petrozavodsk, în regiunea Karelia, din nord-vestul Rusiei, relatează libertatea.ro.

Potrivit primelor informații, incendiul a fost cauzat de explozia unei butelii de gaz și s-a extins rapid pe o suprafață de 1.500 de metri pătrați.

Trei angajați sunt răniți, dintre care doi sudori au fost internați în stare gravă, după cum afirmă guvernatorul Artur Parfencikov.

Incendiul a izbucnit într-un atelier recent construit, a cărui structură nu a rezistat flăcărilor. Autoritățile au mobilizat 60 de pompieri și 20 de autocisterne pentru stingerea focului.

Uzina se află într-un proces de modernizare început în mai 2024 și pentru care s-au alocat până acum 3,95 miliarde de ruble (43,3 milioane de euro), dintre care două miliarde pentru prima etapă, care s-ar fi încheiat la începutul acestui an. Procuratura regională a deschis o anchetă în cazul incendiului.

Infrastructură modernă la noi în țară! Republica Moldova și UE consolidează cooperarea în domeniul transporturilor

Modernizarea infrastructurii și integrarea Republicii Moldova în rețelele de transport europene au fost principalele subiecte discutate în cadrul celei de-a doua reuniuni a Dialogului la nivel înalt Republica Moldova-Uniunea Europeană în domeniul transporturilor. La eveniment a participat conducerea  Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) și a Direcției Generale Mobilitate și Transport (DG MOVE) din cadrul Comisiei Europene, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Vicepremierul Vladimir Bolea a subliniat importanța cooperării sectoriale pentru dezvoltarea sustenabilă a infrastructurii de transport din Moldova și apropierea de standardele Uniunii Europene. „Republica Moldova își aliniază modelul de dezvoltare al infrastructurii de transport la cel european, punând accent pe hub-uri multimodale, asigurând tranziția către un transport mai sustenabil și reducerea costurilor logistice. Suntem hotărâți să finalizăm până în 2027 procesul de transpunere a legislației europene în sectorul transporturilor”, a declarat vicepremierul.

Vladimir Bolea a menționat intenția Republicii Moldova de a iniția discuții privind liberalizarea permanentă a transporturilor – măsură esențială pentru sprijinirea sectorului și creșterea competitivității. „Liberalizarea transporturilor, valabilă până la sfârșitul acestui an, a fost un sprijin real pentru sectorul nostru. Tocmai de aceea, vrem să deschidem discuțiile pentru un regim permanent de liberalizare. Este important să le oferim transportatorilor noștri stabilitate și predictibilitate, ca să poată lucra cu încredere și să se dezvolte pe termen lung”, a adăugat Vladimir Bolea.

Magda Kopczyńska, Director General al Departamentul pentru Mobilitate și Transport (DG MOVE), a salutat progresele Moldovei în armonizarea legislației naționale cu acquis-ul UE și în dezvoltarea proiectelor de infrastructură conectate la rețelele transeuropene de transport. În același timp, directorul DG MOVE a reafirmat angajamentul Uniunii Europene de a sprijini Moldova în alinierea la reglementările și standardele europene în domeniul transporturilor. „Moldova este un partener important pentru Uniunea Europeană, iar progresul în domeniul transporturilor va deschide noi oportunități economice și va spori conectivitatea regiunii”, a declarat Magda Kopczyńska.

Discuțiile la nivel de experți în cadrul reuniunii s-au concentrat pe integrarea Republicii Moldova în rețelele transeuropene de transport (TEN-T), cu scopul de a transforma țara într-un hub regional de transport. De asemenea, au fost discutate soluțiile inovative în domeniul digitalizării transporturilor și dezvoltarea transporturilor multimodale pentru o gestionare mai eficientă a traficului și creșterea siguranței și sustenabilității sectorului.

Un alt subiect abordat a fost integrarea sectorului de transport rutier și feroviar al R. Moldova în piața europeană, precum și armonizarea reglementărilor naționale cu cele ale Uniunii Europene. În acest sens, au fost examinate măsuri concrete pentru alinierea legislației și reglementărilor naționale la standardele europene și implementarea mecanismului european Culoarele Solidarității.

Facebook va avea un flux dedicat exclusiv prietenilor
Articolul anterior
De ce este laptele alb? Răspunsul surprinzător pe care nu îl știai
Articolul următor
Close menu