„Spiritul Peisajului Basarabean” – prezentat publicului din Marea Britanie

Săptămâna trecută, la Banca Europeană din Londra s-a deschis pentru publicul larg expoziția personală „Spiritul Peisajului Basarabean” a artistului moldovean Constantin Botezat. Această expoziție face parte din cadrul unui eveniment organizat de către programul cultural al BERD și Ambasada Republicii Moldova în Marea Britanie.

separator
În cadrul evenimentului Constantin Botezat a prezentat o serie de lucrări care reprezintă tradițiile și cultura poporului român, scopul căreia a fost de a aduce la cunoștință publicului britanic imaginea Republicii Moldova. Această expoziție este prin urmare un eveniment important pentru dezvoltarea și parcursul artistic al tânărului pictor. Acest eveniment fiind cea de a patra expoziție organizată de către Constantin Botezat în Marea Britanie.
„Evenimentul a avut loc grație Ambasadei Republicii Moldova în Marea Britanie și întregii echipe cărora le sunt enorm de recunoscator pentru această oportunitate. Expoziția respectivă reprezintă un pas important în cariera mea și care îmi va oferi o motivație enormă în continuare pentru a realiza mai multe proiecte internaționale!„
Pe parcursul serii au fost prezentate publicului și trei scurt metraje: „Ana”regizat de Natalia Saufert, „Evadarea” regia Nicolae Negara și „ Chers Amis” – de Valeriu Andriuta. Toate trei reprezintă diverse probleme ale societăți noastre. La finalul serii a umat o scurtă discuție și o serie de întrebări cu cei trei regizori de film.
Artistul Constantin Botezat a ajuns la Londra prin intermediul programului Erasmus pentru a-și desfășura cel de-al doilea internship la revista „Cent” în calitate de Graphic Designer. Pe parcursul semestrului trecut, artistul și-a prezentat lucrările în cadrul a 3 expoziții personale desfășurate la Espacio Gallery, Husk Creative Space și Liberte Concept Gallery.Îi dorim lui Constantin succese mari în continuare!

S-a inspirat de la sora sa? Ce nume i-a ales Pippa Middleton fiului ei
Articolul anterior
Expoziție emoționantă, dedicată Zilei Mondiale a copiilor născuți prematur!
Articolul următor
Alte articole interesante