Mulți tineri de la noi pleacă peste hotare pentru că acolo au mai multe posibilități de dezvoltare. Denis Calmîș a devenit cunoscut în Rusia datorită pasiunii sale pentru gătit.
Tânărul este bine-cunoscut moscoviților și mai puțin chișinăuienilor, în pofida faptului că acesta este originar din Moldova. Despre el au scris publicații precum RBC, Vogue, Bazaar și multe altele. Acestea au scos în prim plan talentul său de bucătar și reușitele lui Calmîș în acest domeniu, scrie bani.md.
A lucrat în restaurantul-muzeu „Garaj” timp de șapte ani. Printre renumitele persoane pentru care a gătit se numără Dmitrii Medvedev, Naomi Campbell, Ashton Hutcher, Demi Moore, Xenia Sobchiak și multe altele. Aceste experiențe, dar și rețete, au fost incluse în cartea „Повар в «Гараже»” (în română – Bucătar în „Garaj”).
„În Moscova nu este simplu să deschizi un restaurant, este mai mult decât investiții – motiv pentru cae restaurantul are investitori și persoane precum eu. Aceste persoane stabilesc anumite condiții și pornesc o afacere.”
Decizia de a deschide restaurantul a venit pe neașteptate:
„Planificam să plec pentru totdeauna în Londra. Cu două luni înainte mi-a fost făcută propunerea (n. red. – de a deschide localul) și am decis să încerc.”
Îi place riscul, de aceea nu i-a fost frică să se angajeze în dezvoltarea unei afacerii în Moscova.
„În cazul meu este vorba despre un loc existent de 15 ani. Noi am creat un interier nou și am lăsat denumirea „Akademia” în cinstea restaurantului precedent. Mai mult, „Akademia” poate fi asociată cu master class-uri. De ce a fost completată cu „by Denis Calmis” – pentru că este în stilul meu: SIMPLY FOOD – doar mâncare sănătoasă… În Moscova este o concurență foarte mare și să câștigi nu este atât de simplu, însă dacă este talent și dorință – este posibil orice! Din primul an când am ajuns la Moscova îmi doream tot mai mult și mai mult. Munceam și obțineam totul de unul singur. Am crescut într-o familie simplă, fără relații și bani”