Aseară, Ambasada Italiei în Republica Moldova a organizat o cină în stil italian pentru o cauză nobilă. Mai multe persoane influente din Moldova s-au adunat pentru a susține inițiativa de solidaritate pentru orașul lovit de cutremur, Amatrice. Invitații au avut parte de muzică bună, gustări și băuturi de calitate.
Ambasadorul Italiei în Republica Moldova, Enrico Nunziata, i-a îndemnat pe moldoveni să susțină inițiativa.
“Știți cu toții despre cutremurul puternic din orașul Amatrice, care a avut loc în această vară. Astăzi, vreau să lansez o inițiativă de solidaritate pentru acest oraș, “Un viitor pentru Amatrice”. Iată despre ce este vorba: “Solicităm restaurantelor din toată lumea să introducă în meniu sosul “all’ Amatriciana”, simbol al orașului lovit de cutremur. Clienților le solicităm să-l aleagă. Pentru fiecare aliment consumat, vor fi donați 2 euro: 1 euro donat de către restaurant, și 1 euro de către client. Fondurile colectate vor fi transferate Primăriei din Amatrice.“ Sper că mai multe restaurante din Moldova vor adera la această inițiativă.”
“Evenimentul de astăzi a fost organizat pentru a fi solidari cu concetățenii noștri care, din păcate, au fost loviți de un cutremur devastator. Localitatea cea mai lovită a fost Amatrice, din centrul Italiei. Acolo a apărut acest sos “all’ Amatriciana” pe care l-am servit astăzi. Este un sos foarte solicitat în Italia. Imediat după cutremur, instituțiile de stat și ambasadele Italiei din toată lumea au lansat o astfel de inițiativă. Datorită produselor noastre de la Casa Rinaldi putem să contribuim și noi cu un mic ajutor. a adăugat Franco Sanna.
Invitații la eveniment au recunoscut că sunt fascinați de bucatele italiene și că ori de câte ori au ocazia să viziteze Italia, se întorc cu pungile pline de produse.
“Bucătăria italiană este una dintre cele mai gustoase din lume. Cașcavalurile, pastele, pizza și toate ingredientele pe care le folosesc în salatele lor. Îmi place cultura italiană de a mânca sănătos, gustos, de a vorbi despre mâncare, de a fi foarte atent la ce, când și cum consumă. Când merg în Italia, întotdeauna mă întorc cu bagajul plin de produse. Mai ales că acum sunt atât de populare produsele fără gluten, zahăr sau conservanți. De foarte multe ori prepar câte o rețetă italiană și acasă. Mă tentează bucătăria italiană pentru că sunt rețete simple, gustoase și simplu de preparat.”, a spus femeia de afaceri Lucia Berdos.
“Consum bucatele italiene cu plăcere și chiar particip la multe master-class-uri de gătit cu produse de la Casa Rinaldi, pe care le consider sănătoase și de calitate. Din alimentele italiene, îmi place la nebunie uleiul de măsline, pe care-l consider unul dintre cele mai bune, pastele, cașcavalurile și trufele. Italienii știu a găti astfel încât să nu adaugi kilograme, astfel bucatele lor sunt perfecte și pentru siluetă.”, a declarat nutriționista Luminița Suveică.
Chefi din întreaga lume, printre care Jamie Oliver, Carlo Cracco, Antonello Colonna sau Davide Oldani, vor pregăti în restaurantele lor preparatul simbol din Amatrice, pentru a ajuta la strângerea de fonduri ce vor fi donate victimelor devastatorului cutremur din Italia.