De pe 21 până pe 27 noiembrie, este sărbătorită bucătăria italiană în lume. Acest eveniment își propune să promoveze și să valorifice tradiția culinară italiană în 105 țări ale lumii, printre care și în Republica Moldova.
Cu prilejul Primei săptămâni a bucătăriei italiene în lume, la Chișinău vor fi organizate o serie de evenimente concentrate pe excelențele italiene și pe calitatea mărcii produselor agroalimentare fabricate în Italia.
“În această săptămână, în 105 țări ale lumii se celebrează un eveniment contemporan, care poartă denumirea „Prima săptămână a bucătăriei italiene în lume”. Nu este un eveniment strict comercial, această săptămână vine ca o continuare a Expoziției mondiale Expo Milano 2015. Temele principale care vor fi abordate pe parcursul acestei săptămâni sunt multiple: accesul la hrană, sustenabilitatea, prezentarea calității deosebite a bucătăriei și artei culinare italiene. Mesajul care doresc să ajungă la publicul din Republica Moldova este că calitatea bucătăriei italiene se bazează, în primul rând, pe materia primă care este folosită în arta culinară italiană. În această săptămână, vor fi organizate câteva degustații cu bucate și vinuri italiene și master-class-uri realizate de doi chefi italieni.””, a declarat Ambasadorul Italiei în Republica Moldova, Enrico Nunziata.
“Am acceptat din start să fim partenerii acestui eveniment. Suntem pe piața din Moldova de aproximativ 5 ani și întotdeauna am avut drept scop să redirecționăm oamenii doar spre produse calitative. La momentul actual, avem 104 țări acoperite cu produsele marca Casa Rinaldi. Mulțumim tuturor partenerilor care ne-au permis să organizăm acest șir de evenimente.„, a adăugat Franco Sanna.
“Sunt aici în postură dublă, ca reprezentant a Camerei de Comerț și ca reprezentat a bucătăriei neapolitane. Nu sunt de baștină din Napoli, dar trăiesc de 24 de ani acolo. În anul 2008 am organizat Prima Săptămână Internațională a Pastelor Italiene, de aceea suntem, într-un fel, precursorii acestei săptămâni.”, a spus Manuela Barzan în cadrul unei conferințe de presă, care a avut loc la Berd’s Design Hotel.
Cu ocazia Primei săptămâni a bucătăriei italiene în lume, se vor desfășura următoarele evenimente:
22 noiembrie: Prânz-buffet cu degustații de produse și bucate tipice din bucătăria italiană, care va avea loc la Reședința Ambasadorului Italiei în Republica Moldova.
23 noiembrie: Degustații de vinuri italiene condusă de către Somellier Guido Mori, evenimentul va fi găzduit de Berd’s Design Hotel.
25 noiembrie: Master Class executat de către bucătarul chef Fabio Bianconi, la Berd’s Design Hotel.