BALENA ROZ- intră în joc! Un moldovean promovează opusul sinistrului joc inițiat de rusul Philipp Budeikin

La inițiativa cercetătorului științific, specialistului în psihoterapie integrativă și psihologie clinică, Directorului Centrului „Ascending” și Președintelui Asociației Filozofice „Agora”, Ștefan Popov, a fost creată alternativa jocului sinistru de pe Internet — BALENA ROZ, personaj pozitiv, care vine să contrabalanseze starea actuală a lucrurilor, dar și să contribuie la destindere neuronală.

separator

stefan popov

”În orice conținut mitologic trebuie să existe personaje simbolice ale binelui şi răului, altfel, dispare intriga şi deznodământul. În aceste zile, mediul online a fost împânzit prea mult de personajul “Balena Albastră”, şi ca în orice joc actoricesc, dacă nu există o evoluţie a lucrurilor, dacă topica nu se schimbă, apare frustrarea în rândul spectatorilor. În acest context, mi-am zis în glumă, că trebuie de creat şi un al doilea personaj care să contrabalanseze starea de emoţională de pe reţelele sociale. Am numit acest personaj pozitiv “Balena Roz”, a scris Ștefan Popov pe blogul său.

balena roz

Copia pozitivă a jocului balena albastră întrunește următoarele 50 de sarcini pe care trebuie să le îndeplinească cei care intră în joc:

1.   Uită-te în oglindă şi mulţumeşte-ţi că eşti minunat(ă).

2.   Trezeşte-te la  5:20 şi aleargă în parc.

3.   Faci un duş, mergi la serviciu, fii util, evită să stai pe Facebook.

4.   Zâmbeşte unui străin.

5.    În transportul public priveşte prietenos.

6.   Citeşte o carte în pauza de masă.

7.   Cumpără colegului/colegei o cafea şi un covrigel dulce.

8.   Zii unui om străin- Bună Ziua!!!

9.   Sună-ţi părinţi şi vorbiţi cel puţin 10 min.

10. Cântă melodia “Ce bine e! Ce bine e! E minunat! – Cântecul lui Oaky din Maria Mirabela”

11.  După ce asculţi melodia, te relaxezi şi te concentrezi.

12.  Iubeşte-ţi familia şi petrece mai mult timp cu ei.

13. Iartă pe cineva care ţi-a provocat  suferinţă.

14. Nu judeca. Cel puţin încearcă pentru o zi.

15. Fă ceva nou! Provoacă-te frumos!

16. Hrăneşte păsărelile sau construeşte-le câte un cuib.

17. Fă un bine unui om care are nevoie de ajutor.

18.  Oferă o îmbrăţişare caldă cuiva.

19.  Sădeşte un copac.

20. Fii respectuos cu şoferii de maxi-taxi, chelneriţe, fii respectuos cu toţii.

21.  Încurajează un prieten, o iniţiativă, o idee!

22. Învaţă limba română şi să scrii cu diacritice.

23. Iartă duşmanii tăi… Şi chiar poate încerci să-i îmbrăţişezi!

24. Nu te supăra, fă concluzii.

25. Oferă-ţi o clipă de relaxare, o muzică bună, aromaterapie şi meditaţie.

26. Spune familiei tale cât de mult în iubeşti, cuprinde-i strâns în braţe.

27. Pregăteşte o seară romantică sau o cină delicioasă.

28. Ajută bătrânii, fii mai bun şi înţelegător cu cei din jurul tău.

29. Fii creativ şi fă ceva în curtea casei tale, fă ceva spre binele comunităţii.

30. Acceptă-te! Aceptă-i pe Dodon, Ionel Istrati, Igor Cuciuc… ei tot sunt oameni!

31. Fă rezerve de economii pentru călătorii sau cărţi.

32. Fă ceva ce nu ţi-ai permis niciodată. Pleacă în trekking,  zboară cu parapanta, practică actoria…

33. Fă un video motivaţional…  Viaţa merită trăită!

34. Practică voluntariatul şi fă schimb de experienţă.

35. Repetă sarcina 1!

36.  Încearcă o zi să nu foloseşti telefonul mobil.

37. Încearcă să uiţi pentru câteva zile de reţelele socială şi întâlneşte-te cu prietenii.

38. Reacţionează la un caz de discriminare sau nedreptate.

39. Caută să-ţi descoperi noi pasiuni sau interese în viaţă.

40. Participă la un training organizat de Ştefan. (Aceasta m-a amuzat! :D )

41.  Sărută o fată sau un băiat necunoscut! :)

42.  Roagă-te pentru familia ta şi pentru persoanele care au nevoie de asta.

43. Întoarce-te în ţară dacă eşti plecat.

44.  Fă ceva spontan şi neplanificat.

45.  Mergi la un spectacol interesant.

46. Adoptă un animal de companie şi ai grijă de el.

47. Cercetează, studiază, descoperă natura, oamenii, viața şi transmite experiența urmaşilor.

48. Cumpără o pâine și un păhar de lapte pentru o persoană flămândă.

49. Fii informat şi nu te lăsa manipulat.

50.  Transmite lista aceasta mai departe! Fă lucruri frumoase, crede în visele tale și promovează. adevăratele valori umane!
Sursa: stefan-popov.ascending.md

Anastasia Nichita a dezvăluit data nunții și a cununiei, dar și când vor anunța sexul bebelușului!

Zile numărate până la evenimentul care a primit în avans titlul de „nunta anului”. Sportiva de aur a Moldovei, Anastasia Nichita, însărcinată în 22 de săptămâni, va îmbrăca rochia de mireasă, ba chiar mai multe rochii, peste nouă zile. Luptătoarea olimpică și viitorul ei soț, campion mondial la arte marțiale, au ales să se cunune înainte de nuntă și tot atunci vor afla și sexul bebelușului.

Pe pagina sa de Instagram, Anastasia scrie că ceremonia religioasă și gender reveal vor avea loc la 30 aprilie, iar marea petrecere se va desfășura pe data de 3 mai, într-un restaurant din Capitală. Sportiva va schimba câteva rochii de mireasă, la care încă se lucrează în atelier, transmite Știri.md cu referire la cancan.md.

„Nunta anului” urma să aibă loc în august, atunci când cuplul de sportivi își sărbătorește aniversarea relației. Însă așa cum Anastasia urmează să devină mamă la finalul verii, s-a decis desfășurarea nunții în mai.

Nașii lor sunt Valeriu și Efrosinia Guzun, fondatorii prestigiosului liceu din Capitală „DaVinci”.

Kaja Kallas: Aderarea R. Moldova în 2028 depinde de reforme „dure, dar necesare pentru prosperitatea cetățenilor” și sprijinul celor 27 de state UE

Posibilitatea ca Republica Moldova să adere la Uniunea Europeană până în anul 2028 depinde în mare parte de ritmul reformelor implementate de autoritățile de la Chișinău, dar și de consensul tuturor celor 27 de state membre ale blocului comunitar. Uniunea Europeană nu va face concesii în acest proces, iar reformele cerute sunt „dure, dar necesare pentru prosperitatea cetățenilor”. Declarațiile au fost făcute, în exclusivitate pentru Radio Moldova, de către Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, vicepreședinta Comisiei Europene (CE), Kaja Kallas, invitată la emisiunea „Dimineața cu Radio Moldova”.

Potrivit Înaltului Reprezentant al UE, statutul de țară candidată presupune responsabilități clare și un efort susținut de reformare. Reformele cerute de UE nu sunt impuse formal, ci urmăresc rezultate concrete pentru cetățeni.

Cu adevărat, acest statut de țară candidată impune anumite obligații și anume realizarea reformelor. Noi, de asemenea, solicităm ca țările candidate să îndeplinească reforme. Acestea nu sunt niște reforme pe care le dorim îndeplinite doar de dragul reformelor. Noi dorim ca aceste reforme să fie implementate pentru prosperitatea cetățenilor.

Vorbind din experiența Estoniei, Kallas a menționat că un sistem judiciar funcțional și un stat de drept credibil pot să atragă investiții și să genereze bunăstare.

Dați-mi voie să vă aduc un singur exemplu. În cazul în care investitorii vor avea încredere în sistemul judiciar că funcționează, vor avea încredere în statul de drept, la sigur vor investi în economie. Ceea ce înseamnă locuri de muncă, ceea ce înseamnă condiții mai bune de viață pentru cetățeni.

Kaja Kallas a reiterat că Uniunea Europeană nu va face excepții de la regulile stabilite pentru aderare. „Aceste reforme sunt dure, sunt dificile, însă noi suntem alături ca să sprijinim Republica Moldova.”

Referindu-se la obiectivul anului 2028 privind aderarea R. Moldova la blocul comunitar, Kaja Kallas a explicat că parcursul depinde în primul rând de autoritățile de la Chișinău. „Desigur, primul lucru pe care trebuie să-l îndeplinească Republica Moldova sunt toate reformele și toți pașii pe care trebuie să-i întreprindeți în procesul de aderare. Acest lucru depinde foarte mult de dumneavoastră, de guvernul vostru, în ce mod se vor desfășura aceste reforme.” În plus, vicepreședinta CE a dat de înțeles că procesul de aderare rămâne dictat și de poziția celor 27 de țări membre, dar la final progresele țării vor fi cele care vor decide dacă termenul 2028 rămâne fezabil.

Știu că există un sprijin enorm pentru Republica Moldova. Din acest motiv, ca să revin la întrebarea dumneavoastră, pe cât este de fezabil acest obiectiv către anul 2028 – acest lucru depinde foarte mult de progresul înregistrat de dumneavoastră.

Termenul de 2028 este tot mai frecvent invocat în discursul oficialilor de la Chișinău ca obiectiv de politică externă. Premierul Dorin Recean a reiterat recent că Republica Moldova își propune să semneze tratatul de aderare până la sfârșitul acestui deceniu.

Șeful Cabinetului de miniștri de la Chișinău a remarcat faptul că țara a finalizat deja screeningul pentru mai bine de jumătate din capitolele acquis-ului comunitar, iar negocierile avansează. Totodată, surse de la Bruxelles au confirmat pentru Teleradio-Moldova că Uniunea Europeană pregătește noi pași pentru aprofundarea integrării economice, precum liberalizarea comerțului și adoptarea sistemului vamal unic comunitar, măsuri care ar facilita transportul și relațiile comerciale la frontiera R. Moldova cu UE.

Zeci de străini nu au fost lăsați să intre în Republica Moldova în ultimele 24 de ore

Peste 61 294 traversări la trecerea frontierei au fost în ultimele 24 de ore, anunță Poliția de Frontieră a Republicii Moldova.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei rămân a fi:

PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 15 522 traversări persoane;
PTF Leușeni – 10 845 traversări persoane;
PTF Sculeni – 7 301 traversări persoane;
PTF Costești – 3 949 traversări persoane;
PTF comun Palanca – 3 883 traversări persoane.

În ultimele 24 de ore, pe sensul de intrare în Republica Moldova s-a aplicat refuzul de autorizare a trecerii frontierei de stat pentru 43 persoane străine.

Încălcări înregistrate:

– Traversarea ilegală a FS de către persoane – 2;

– Tentativa trecerii ilegale a FS de către persoane – 0;

– Folosirea documentului fals – 1;

– Nerespectarea regulilor de ședere și intrare în RM – 5;

– Încălcarea regimului frontierei de stat, a regimului zonei de frontieră, a regimului punctelor de trecere a frontierei de stat și a regulilor de trecere a frontierei de stat – 6. 

Poliția de Frontieră vă recomandă:

Pentru evitarea aglomerației:

– PTFS „Leușeni-Albița”: Alternativa – PTFS „Leova-Bumbăta” (08:00-20:00) sau PTFS „Cahul-Oancea”.
– PTFS „Sculeni-Sculeni”: Optați pentru PTFS „Costești-Stânca” sau PTFS „Lipcani-Rădăuți Prut”.
– PTF comun „Palanca-Maiaki-Udobnoe”: Alternativa – PTFS „Tudora-Starokazacie”.

Pentru situația în timp real a punctelor de trecere a frontierei, accesați: https://border.gov.md/camere-web 

Pentru întrebări suplimentare, contactați: Linia Verde a Poliției de Frontieră: 022 259 717 

Odată ajunși la frontieră, vă rugăm să manifestați răbdare, înțelegere și respect față de personalul aflat la datorie și ceilalți participanți la trafic.

Ana Basoc: “Bijuteriile mele sunt promisiunea unei primăveri eterne!”
Articolul anterior
Cristina Gheiceanu vorbește despre relația ei cu Ovidiu Mendizov. 7 lucruri pe care nu le știai
Articolul următor
Close menu