Domnica Cemortan, strivită de o mașină!

O mașină a mers peste Domnica Cemortan. Aceasta a fost martorul unui furt. Ca să nu lase hoțul să plece, s-a pus în fața mașinii lui. Află, cu ce s-a terminat povestea.

separator
Domnica Cemortan, strivită de o mașină!

“Ieri seara am fost MARTOR la un FURT, a venit politia în total au fost 13 polițiști la locul faptei, hoțul baga tot ce a putut lua în mașină și vrea sa pornească mașina! Eu mă poziționez înaintea mașinii 2 metri distanță de mașină în fața și hoțul pornește mașina și a mers peste mine, a încercat sa mă calce. ( probe video )

Ce fac polițiștii prezenți acolo?

SCOT TELEFONUL PORTABIL PERSONAL ȘI FILMEAZĂ CUMHOȚUL MĂ CALCĂ CU MASINA!!!

Politia nu a făcut nimic! Si cel mai grav e ca procurorul de garda nu a vrut să se prezinte la fata locului. NU A VRUT! E VORBA POLIȚISTULUI CARE TOT IL SUNA TIMP DE 2 ORE SA VINA.

Aștept sa cadă capete de la procuratura buiucani, și de la inspectoratul de politie buiucani.

Plus de la politie un porc gras de polițist a intrat în casa cu hotul, când am venit cu Televisiunea el a disparut, iar pe la ora 23.00 a venit îmbrăcat în civil acelas porc gras și stătea după colt, 13 ofițeri de politie, 11 ore pentru a „merge la politie pentru a sigila mașina hoțului” de la 16.00 pana la 03.00 dimineață! Sau cel mai grav e că hoțul a fugit de 2 ori de la fata locului cu buzunarele pline și se întorcea cu ele goale! Si încă mai grav e că mașina a fost sigilata cu ață de cusut alba, însă restul mașinilor din parcarea din inspectorat erau sigilate cu ață groasă gri.

CONCLUZII?”

Bronz pentru Republica Moldova la Jocurile Europene de la Cracovia. Serghei Tarnovshi, deținătorul titlului

Serghei Tarnovschi a cucerit medalia de bronz la Jocurile Europene de la Cracovia-Malopolska pe distanța 500 de metri.

El a înregistrat rezultatul 1:46.460, fiind întrecut de cehul Martin Fuksa (1:45.462) și românul Cătălin Chirilă (1:46.460).

Totodată, sportivul a împlinit astăzi 26 de ani.

Purtăm ie cu mândrie! Angajații de la frontiere, în port popular de Ziua Internațională a iei

Angajații Poliției de Frontieră au întâmpinat într-un mod deosebit călătorii la trecerea frontierei de stat. Pentru câteva ore, uniforma de serviciu a fost înlocuită cu ia tradițională, anunță Poliția de Frontieră într-un comunicat.

Astfel ne amintim de tradiţia noastră, moştenită din străbuni.

Astăzi, 24 iunie, este ziua când valorificăm patrimoniul național, prin promovarea cămășii tradiționale ca piesă vestimentară specifică regiunii noastre.

Sărbătoarea „cămăşii cu altiţă”, cum mai este denumită IA, a fost iniţiată în anul 2013 de comunitatea La Blouse Roumaine și a ajuns să fie recunoscută în întreaga lume.

Astăzi, 24 iunie, sărbătorim Ziua Internațională a iei

 Ziua Universală a Iei este sărbătorită la 24 iunie.

Piesa principală a costumului popular românesc este cămașa, termenul de ie fiind atribuit doar cămășii femeiești. Cămașa este croită în formă de cruce, dintr-o singură bucată de pânză și cu o deschizătură în partea de sus. Inițial, cămășile erau confecționate din pânză de in sau cânepă, iar mai târziu din mătase și bumbac.

Ia este, în fapt, o cămașă tradițională românească de sărbătoare, confecționată din pânză albă, bumbac, in sau borangic și împodobită cu mărgele și broderii la mâneci și la gât.

Croiala este relativ simplă: un dreptunghi de pânză, tăiat rotund în jurul gâtului și întărit cu șnur răsucit. Mânecile sunt, de cele mai multe ori, încrețite atât la umeri, cât și la încheieturile mâinilor. Este un tip de cămașă scurtă până la talie.

Tehnica decorării iei s-a transmis de la mamă la fiică, fapt care a conservat tradiția și gustul de la o generație la alta.

Astăzi, 24 iunie, este sărbătorită ia românească, simbol al feminității  universale | Mamaplus

Motivele sunt stilizate, geometrice sau inspirate de natură. Se disting mai multe variante de bază în compoziția decorului de pe mâneci: ie cu mâneci cu dungi verticale brodate (în râuri drepte), dungi oblice sau ”ie cu stele”. Partea din față a cămășii este și ea bogat brodată, prin repetarea acelorași modele existente pe mâneci. Iile brodate cu ”spic” făceau parte din costumul de nuntă din Moldova. Culorile folosite la broderie erau în două — trei nuanțe cromatice, de regulă, dar se broda și cu o singură culoare, de obicei negru.

În timp, finețea materialelor folosite, armonia cromatică, dar și croiul pieselor de port românesc, țesute, croite și brodate în casă au fost apreciate de reginele României, Elisabeta și Maria, dar și de aristocrația feminină a timpului, care au purtat cu mândrie costumul popular în diferite momente.

Astăzi este marcată Ziua națională a Iei. Curiozități despre ie -  Realitatea.md

sursa

1001 de trandafiri pentru Sofia Rotaru. Asta o așteaptă în cel mai luxos apartament prezidenţial din Chişinău!
Articolul anterior
Top cele mai sexy femei din lume! Ce loc ocupă Moldova
Articolul următor