Lilu: „Uită de toate încurajările negative și spune: Voi reuși!”

În spatele unei fețe senine și zâmbitoare, plină de pozitivism și energie, se ascunde o ființă pe care viața a pus-o de multe ori la încercări. A plâns și zâmbit. S-a bucurat, dar au fost și lucruri care au întristat-o. A căzut, dar mai frumos s-a ridicat și asta pentru că a învățat o lecție de preț a vieții: „Trebuie să ai încredere și să te iubești pe sine, căci iubirea va salva lumea!”

separator

2_lil

A susținut examenul cu brio, și pentru că multe a învățat în acest timp Lilia Ojovan, alias Lilu, a decis să împărtășească din experiența acumulată femeilor din Moldova. Astfel, a organizat un nou seminar motivațional: „Încrederea și iubirea de sine”.

„În fiecare zi eu încerc să fiu mai bună, nu pentru alții, nu ca să dovedesc ceva cuiva, ci să-mi demonstrez mie că pot și că sunt bravo”, a afirmat prezentatoarea TV.

Mai mult, în cadrul seminarului Lilu a încercat să dezbrace femeile de complexe și să le readucă speranța. În acest sens, le-a împărtășit câteva dintre sfaturile sale.

imag1889

Cum să crești încrederea în sine?

1. Fă-ți o listă! Zilnic încearcă să scrii pe o foaie calitățile tale. Acordă mai multă atenție limbajului pe care îl folosești – când vorbești sau gândești – despre tine.

2. Nu te minți! Tu ești cea mai importantă persoană pentru tine și nu trebuie să te minți niciodată. Este foarte important să-ți ții promisiunile față de tine, pentru că altfel îți va scădea încrederea în sine.

3. Scapă de ideile limitative! Aceste idei, care nu te lasă să evoluezi, pe care ți le-a insuflat familia, societatea în care trăiești sunt otravă pentru gândurile tale. Fiecare om crede că are dreptate și schimbările de mentalitate sunt cele mai lente, dacă au loc vreodată.

4. Setează-ți obiective! Când ai o dorință foarte mare și un ideal, vei găsi întotdeauna o cale de a ajunge unde-ți dorești. Dacă ai un obiectiv prestabilit, acest lucru te va ajuta și îți va da curajul necesar să o faci. Vei găsi în tine încrederea și resursele necesare.

5. Simte-te bine în pielea ta. Un aspect plăcut influențează încrederea pe care o avem în noi înșine. Ceea ce vedem în oglindă schimbă modul în care ne percepem. Și pe cel în care oamenii din jur ne percep.

imag1879

6. Acționează!, cu riscul să dai greș uneori. Din greșeli omul învață. Apoi ieși în lume și strălucește.

7. Nu te mai critica! Uită de toate încurajările negative și spune: „Voi reuși!”.

8. Nu te mai speria singură! Foarte mulți oameni se terorizează singuri prin gândurile pe care le au, făcând ca situațiile dezarmonioase în care se află să pară și mai înfricoșătoare. Nu transforma visele minore în coșmaruri.

9. Fii bună și plină de răbdare. Răbdarea este un instrument foarte eficient. Gândește-te la mintea ta ca la o grădină.

10. Învață să fii bună cu mintea ta! Dacă se întâmplă să ai gânduri negative, nu te urî pentru asta. Toți oamenii trec prin experiențe negative, care apoi le bântuie amintirile. Rolul lor este să înveți din ele.

11. Acceptă-te! Spune-ți că ești un om minunat.

12. Iubește-te chiar acum, nu te aștepta să corespunzi unor standarde. Dacă poți fi satisfăcută de propria ta persoană chiar acum, dacă te poți aproba și iubi pe tine însuți în momentul prezent, cu atât mai mult o vei face când viața ta va deveni mai pozitivă.

Sursa

Mama lui Emilian Crețu împlinește astăzi 60 de ani! Ce urare i-a făcut fiul ei

Emilian Crețu o sărbătorește astăzi pe mama sa, Anastasia. Pentru a marca ziua de naștere și în mediul online, actorul i-a transmis un mesaj, alături de o fotografie împreună. Mii de oameni au fost impresionați, după ce actorul și-a exprimat toată dragostea pentru ființa care i-a dat viață și a făcut-o prin cuvinte simple.

,,La mulți ani MAMA!!!

P.S. Această domniță pretinde că azi face 60 ANI, nu cred și gata!!!”, a scris Emilian Crețu, pe facebook.

La mulți ani sărbătoritei și tuturor femeilor care astăzi sunt omagiate!

A fost lansată ruta turistică „Chișinău Sightseeing”. Anunțul făcut de Primărie

A fost lansată ruta nr. 2 a Troleibuzului Turistic „Chișinău Sightseeing”. Potrivit Primăriei Chișinău, evenimentul este o oportunitate unică de a descoperi bogăția istorică și culturală a capitalei Republicii Moldova.

Capacitatea de îmbarcare în troleibuzul turistic este permisă în limita a 22 de persoane, așezate pe scaune, iar copii până la 7 ani circulă gratuit și în mod obligatoriu, urmează a fi însoțiți de un părinte.

Orar de circulație:

ora 12:00 (audioghid în l. rusă)

ora 14:00 (audioghid în l. engleză)

ora 16:00 (audioghid în l. română)

Startul – Arcul de Triumf. Finalul – Centrul de Informare Turistică

Prețul pentru o călătorie cu troleibuzul turistic constituie – 30 lei.

,,Troleibuzul turistic este nu doar o modalitate excelentă de a explora orașul pentru turiștii străini, ci și pentru localnicii dornici să redescopere frumusețea și farmecul Chișinăului. Cu rutele sale bine stabilite și ghidajul informativ în 3 limbi, acesta oferă o experiență memorabilă pentru toți cei care îl aleg. Troleibuzul turistic circulă doar în zilele de weekend”, mai anunță Primăria Chișinău.

O expoziție dedicată culturii găgăuze, inaugurată la Parlament

În contextul Zilei scrisului și a limbii găgăuze, care este marcată anual pe 27 aprilie, la Parlament a fost inaugurată o expoziție tematică. Aceasta prezintă personalități, obiceiuri și tradiții culturale găgăuze și poate fi vizitată luni, 22 aprilie, de la ora 8.0 până la 17.00.

Expoziția include fotografii și documente despre:
– preotul și scriitorul Mihail Ciakir, care a fost inițiatorul primului ziar în limba găgăuză, unul dintre autorii dicționarului găgăuz-român și primul traducător al Bibliei în limba găgăuză;
– cercetătoarea, entografa, activista civică și politiciana Maria Marunevici;
– preotul, scriitorul și profesorul Dmitrii Caracioban, care a fost și autor al primelor filme găgăuze, dar și fondatorul primului muzeu al culturii găgăuze, situat în localitatea Beșalma;
– scriitorul, poetul, pedagogul și folcloristul Nikolai Baboglu, care a tradus în limba găgăuză operele lui Mihail Eminescu și Ion Creangă, dar și a participat activ la elaborarea primelor manuale găgăuze pentru școlile naționale;
– scriitorul și pedagogul Dionis Tanasoglu, care a contribuit la dezvoltarea alfabetului găgăuz și a fost rector al Universității de Stat din Comrat.

Totodată, în cadrul expoziției sunt prezentate și elemente ale culturii materiale a găgăuzilor, precum costume populare, covoare, prosoape, basmale brodate, vase și altele.

Sursă: Facebook/Parlamentul Republicii Moldova

În 2024 se împlinesc 30 de ani de la adoptarea Legii privind statutul special al UTA Găgăuzia. Cu această ocazie, sunt planificate mai multe evenimente în cadrul unei campanii de informare dezvoltate în parteneriat cu Grupul de lucru parlamentar privind UTA Găgăuzia. Scopul acesteia este să contribuie la coeziunea socială și la pacea interetnică în țara noastră.

Medic sexolog: “Femeile care fac sex sunt mai frumoase!”
Articolul anterior
Călin Vieru s-a însurat în secret!
Articolul următor