Zile numărate au rămas până la Paște și pentru că moldovencele sunt foarte calculate, știu ele de ce este mult mai bine să te pregătești din timp. Curățenia, cu siguranță, trebuie să fie deja în toi, însă lista de bucate probabil e într-un proces chinuitor și migălos de gândire. Ce să gătim? Cu ce să surprindem oaspeții? Câte feluri de bucate să pregătim? Toate acestea, dar și alte întrebări ce ne dau bătăi de cap, vor fi spulberate ca prin minune de o gospodină de nota 10. Nata Albot ne vine în ajutor cu un meniu ce îți lasă gura apă și care este numai bun de pus în aplicare.

“Mi-am schimbat mult atitudinea vizavi de masa plină cu bucate de când sunt cu traiul printre alte culturi și entități. Chiar dacă e o masă de sărbătoare, eu aș opta pentru un meniu ce conține doar 3 feluri de bucate:
Dacă să mă refer la gustări , atunci aș merge pe salate de crudități, verdețuri și brânzeturi locale.
În ceea ce privește salatele de crudități, aș alege numaidecât salata de ridiche neagră, salata de varză cu morcov și nuci prăjite, la fel de indicată ar fi salata de leurdă și salata de ridiche cu ouă și ceapă verde.”
„Cu siguranță, aș servi brânzeturi locale: brânza de oi, de capră, niște slănină cu usturoi și pastă de hrean, așa ca să strănute toți musafirii și să iasă din ei toate răcelile adunate în timpul iernii.”
„La felul de bază, aș opta pentru friptură de miel cu orez, cu stafide sau cartofi copți. Friptura de miel aș face-o la sigur după rețeta mamei mele, adică umplut cu măruntaie. Tot la miel aș servi niște murături de casă.”
„Iar la desert, cred că aș alege totuși pasca sau voi coace o tartă cu vișine conservate. Și în mod obligatoriu toate acestea le voi stropi cu un vin bun.”
„În concluzie: sub nicio formă nu voi lăsa masa să se rupă de bucate. Eu aș fi rezonabilă și aș lăsa loc pentru discuții, confesiuni și vise împărtășite la un pahar de vin, consider că este mult mai bine în felul acesta, decât să le dau musafirilor permanent motiv să mănânce.”
Poze simbol