Moldova va fi reprezentată de ucrainean! Primele reacţii

Eduard Romanyuta va pleca în Austria pentru a ne reprezenta ţara la Eurovision Song Contest 2015. Chiar dacă Valeria Paşa a luat punctajul maxim din partea juriului, ucraineanul a fost favoritul publicului. astfel, a devenit învingător!

separator

Nu a contat faptul că zilele trecute ucraineanul a fost învinuit de plagiat. Potrivit unor compozitori de la noi, piesa “I want your love” este copiată de la Mariah Carey.
https://www.youtube.com/watch?v=QHExpSD9Tnw

Iată care sunt primele reacţii:

Nicu Ţărnă: „Chiar daca la Eurovision vom fi „ukraineni”, ce nu ma deranjeaza, sincer, deloc, piesa mea preferata ramane „Maricica”-DOREDOS! Bravo Pasha Parfeni, Yuliana Scutaru. Aveti toata sustinerea! Piesa e HIT!”

Alla Donţu, producătorul Darei: „Ştiu că în acest an Ucraina nu va participa la Eurovision din motive lesne de înţeles, stiu că ucrainenii vor vota. Nu e corect să-l poziţionăm ca interpret care nu este din Moldova. Este un aspect bun că suntem deschişi pentru oameni din afară. E bine că artiştii noştri s-au unit la greu, ar fi mai bine să o facă la bine. Noi am fost solidari cu ţara vecină, de aceea i-am dat un vot lui Eduard.”

Adrian Ursu: „Moldova face cadou Ucrainei participarea la Eurovision! Răsplătim regimul liberalizat de vize sau îi susținem pe ucraineni măcar prin acest gest? Cert e că avem la ce ne sustrage atenția pentru o săptămînă de la problemele noastre. Indiferent de părerea subiectivă a fiecăruia dintre noi, a celor ce vor comenta pozitiv sau negativ, să-i urăm succes și să ne reprezinte bine la Eurovision 2015!”

Igor Dinga, producător Zdob şi Zdub: „Eurovision: traditie, ospitalitate, mister. Nu am nimic impotriva ucraineanului, dar cum am ajuns sa nu mai valorificam artistii nostri, care si asa sunt putini? …”

Lili Lozan: „…o fi el străin, dar sunt sigura ca va obține un loc bun pentru Moldova”

Samir Loghin: „Dacă nu poţi câştiga Eurovisionul în ţara ta, vino în Moldova. La noi e mai ieftin… yaaahoooo:)))”

Cezara: „ehh ce sa va spun…fara comentarii,  probabil nu am avut piese bune,da?:)))))))))))))))))))))))))felicitari!!!dragi moldoveni!!!”

Copila ucisă de troleibuz va fi înmormântată mâine. Mama fetei: ,,Cui m-ai lăsat, nu o să pot trăi fără tine”

Copila de 12 ani, ucisă de un troleibuz, la Ciocana va fi înmormântată mâine, 26 martie. Mama fetei a lăsat un mesaj plin de durere pe o rețea de socializare.

 Fetița, ucisă de un troleibuz la Ciocana va fi înmormântată mâine. Mama copilei: Cui m-ai lăsat, nu o să pot trăi fără tine

„Cine are dorință să-și ia rămas bun de la Nastenika 26.03.23 la ora 13:30 fata noastră va fi în curte. Fetița mea cui m-ai lăsat, nu o să pot trăi fără tine….”, a scris mama copilei.

Ar putea fi o imagine cu 4 persoane, drum şi text care spune „кто имеет желание попрощаться снастенькой 26.03.23 13:30 наша девочка будет дворе. доченька на кого ты меня оставила не смогу жить без тебя..... BONJOU”

Maia Sandu a plantat copaci în Găgăuzia

Președinta Maia Sandu a marcat Ora Pământului plantând copaci în satul Avdarma din UTA Găgăuzia, împreună cu colegii de la Președinție, un grup de studenți de la Universitatea din Comrat și oameni din localitate. Au fost sădiți peste 5000 puieți de frasin, paltin și mălin, care vor crea o perdea forestieră de protecție a câmpurilor agricole.

„Împădurirea țării este o prioritate pentru noi pentru următorii ani. Schimbările climatice reprezintă o problemă majoră la nivel global, iar fiecare dintre noi poate contribui la îmbunătățirea calității mediului înconjurător prin gesturi simple, dar importante”, a spus șefa statului. 

Președinta Maia Sandu a menționat că azi seara, în intervalul 20.30-21.30, clădirile guvernamentale vor deconecta energia electrică pentru a se alătura mișcării globale Ora Pământului. „Vrem astfel să sensibilizăm societatea cu privire la impactul negativ al emisiilor de CO2. Împreună putem reduce aceste daune, utilizând econom și cu chibzuință resursele energetice, dar și prin creșterea suprafețelor de păduri care să ne asigure un mediu mai sănătos”, a precizat șefa statului.

Pasha Parfeni, turneu internațional de promovare a piesei „Soarele și Luna”: Concerte în Barcelona, Tel Aviv, Madrid, Amsterdam, Olanda

Pasha Parfeni, reprezentantul Republicii Moldova la Eurovision Song Contest 2023, a început turneul de promovare a piesei „Soarele și Luna”. Interpretul susține un concert la Barcelona, Spania.

Ar putea fi o imagine cu 5 persoane şi persoane în picioare
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană

„Wow, ce bucurie să ne întâlnim cu moldovenii noștri din Barcelona! A fost literalmente un spectacol pop-up și un adevărat efort comunitar(…). Am simțit atît de mult sprijin din partea comunității noastre moldovenești care locuiește în Barcelona. Vreau doar să-mi exprim recunoștința pentru această primire care mi-a topit inima”, a scris interpretul pe rețelele de socializare.

După Barcelona urmează Varșovia, unde Pasha Parfeni va cânta pe 1 aprilie. În perioada 3- 4 aprilie, în Tel Aviv, Israel va avea loc al treilea eveniment din cadrul turneului. Alte concerte pre-Eurovision vor avea loc în: Madrid, Spania – 6-9 aprilie; Amsterdam, Olanda – 14-15 aprilie; Londra, Marea Britanie – 16-17 aprilie.

Brio Sonores, Tania Cergă și Adrian Ursu au cântat pentru copiii bolnavi de cancer!
Articolul anterior
Participanţii au boicotat after-show-ul Eurovision.
Articolul următor