Moldova a votat! Iată cine va reprezenta țara la Eurovision 2017

Astăzi, 25 februarie, a avut loc marea finală a selecţiei naţionale Eurovision 2017. Evenimentul a fost transmis live la postul de televiziune Moldova 1, iar publicul și membrii juriului au fost îndemnați să-și dea votul pentru piesa favorită din concurs.

separator

Cei opt participanți selectați, ieri, în urma semifinalei concursului, și-au prezentat piesele în cadrul unui show televizat incendiar. Publicul, prin intermediul televoting-ului, și membrii juriului au avut o sarcină dificilă, de maximă responsabilitate – de a alege concurentul cel mai bun, care merită să reprezinte țara la concursul Eurovision 2017 de la Kiev, din luna mai.

Opt concurenți au evoluat în finala națională Eurovision 2017, transmisă, în direct, la Moldova 1, Radio Moldova Actualităţi, Radio Moldova Muzical, Radio Moldova Tineret şi pe portalul TRM.MD. Iată cine sunt aceștia:

SunStroke Project

Ethno Republic & Surorile Osoianu

Diana Brescan

Aurel Chirtoacă

Marks & Stefanet

Samir Loghin

Valeria Paşa

Vozniuc feat. Vio Grecu

După o luptă crâncenă de pe primele poziții, care s-a dat între trupele Ethno Republic & Surorile Osoianu, favorita juriului, și SunStroke Project, deținătoarea primei poziții conform rezultatelor televoting-ului acordat de public, câștigătorul a fost ales.

Iată rezultatele televoting-ului:

16977035_1109518002507417_1734992501_nIată clasamentul oferit de membrii juriului:

rrIată rezultatele finale:

tabel_note_finale_34860200

Trupa SunStroke Project va reprezenta Moldova la concursul Eurovision 2017 cu piesa „Hey Mamma”!

Deși rezultatele finale au adus egalitate între Sunstroke Project și Ethno Republic și Surorile Osoianu, piesele acestora acumulând câte 22 de puncte, trupa SunStoke Project este învingătoare.

Și asta pentru că, potrivit regulamentului concursului, în caz de punctaj egal, este declarat câștigător concurentul care a acumulat cele mai multe puncte de 12 din partea juriului.

La concursul Eurovision 2017, trupa SunStrokeProject va concura alături de interpreți din 43 de țări.

Show-ul piesei „Hey Mamma” include trei voci feminine, în calitate de backing vocal, iar una dintre cele trei mirese este interpreta Dana Marchitan.

Reprezentantul Republicii Moldova va evolua la Eurovision în prima semifinală, ce va avea loc pe 9 mai. Alături de reprezentatul Moldovei pe scena de la Kiev vor urca interpreţi din Muntenegru, Finlanda, Georgia, Portugalia, Belgia, Suedia, Albania, Azerbaidjan, Australia, Cipru şi alte ţări.

Amintim că în 2016 , Moldova a fost reprezentată la Eurovision de către Lidia Isac și piesa “Falling Stars”, în traducere “Stele căzătoare”. Tânăra a ratat calificarea în finala concursului, deoarece nu a reușit să obțină numărul necesar de voturi.

Ultima dată, Moldova a ajuns în finala Eurovision în 2014, când a fost reprezentată de Aliona Moon. Cel mai bun rezultat al țării noastre la Eurovision a fost înregistrat în 2005, de trupa Zdob și Zdub, care a luat locul 6.

Natalia Barbu a reprezentat Republica Moldova la concursul muzical Eurovision 2007, cu piesa ,,Fight” și s-a clasat pe locul 10.

Accident grav în raionul Hîncești între un microbuz și o căruță cu șase persoane

Accidentul care a avut loc aseară în jurul orei 21:30, pe drumul G100 dintre localitățile Cărpineni și Horjești din raionul Hîncești s-a soldat cu un deces și mai multe persoane rănite.

Conform cercetărilor preliminare efectuate de polițiști, un bărbat de 53 de ani, aflat la volanul unui microbuz Volkswagen, a lovit din spate un hipomobil în care se aflau șase persoane. Impactul a avut consecințe tragice:

  • Un bărbat de 38 de ani din căruță a murit în timp ce i se acorda ajutor medical la fața locului.
  • O femeie de 29 de ani și un copil de 9 ani au plecat de la locul accidentului cu o mașină de ocazie.
  • Un alt bărbat și un copil de un an au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale.
  • Un bărbat de 39 de ani a suferit leziuni ușoare.

sursa: autoblog.md

O nouă reacție a soției lui Bolea după informațiile că deputatul a agresat-o

Într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, care a fost publicat în română și rusă, femeia spune că respectivele informații sunt „false” și că acestea ar face parte dintr-o „campanie planificată de discreditare” a deputatului.

Aceasta a lăsat un mesaj pe facebook:”

În legătură cu recentele informații din mass-media despre presupusa „agresiune” din partea soțului meu, declar oficial: această informație este FALSĂ. În cei 17 ani de viață împreună, soțul meu nu a recurs niciodată la violență fizică asupra mea. Tensiunea emoțională resimțită în acea zi, dacă a existat, poate fi atribuită contextului personal în care mă aflam.

Nu am fost supusă violenței, nu am solicitat un ordin de protecție și nu am depus mărturie la poliție. Emiterea ordinului de protecție a fost pentru mine o surpriză neplăcută. Avocații noștri analizează deja din punct de vedere juridic acțiunile organelor de poliție în această situație, în vederea contestării acestora.

Solicit mass-mediei să dezmintă informațiile false răspândite. Îndemn pe toată lumea să se abțină de la speculații suplimentare pe acest subiect. Sunt convinsă că aceste publicații fac parte dintr-o campanie planificată de discreditare a soțului meu.

În același moment, încă ieri am depus o declarație la poliție privind închiderea cazului, întrucât apelul a fost efectuat din greșeală de copilul nostru.”

Atenție! Opțiuni noi de finanțare pentru agricultori

Prin proiectul IFAD VIII „Îmbunătățirea Capacităților pentru Transformarea Zonei Rurale (TRTP)” se anunță un șir de granturi și pachete financiare pentru modernizarea și dezvoltarea afacerilor.

Potrivit Guvernului, de opțiuni noi pot beneficia tinerii și femeile care fac agricultură, cu o finanțare de până un milion de lei, dintre care până la 320 000 de lei sunt grant nerambursabil. Alta secțiune a proiectului este pentru investițiile în modernizarea infrastructurii de irigare. Agricultorii pot obține granturi de până la 500 000 de dolari pentru sisteme de irigare la scară mică, stații de pompare, reabilitarea lacurilor. De asemenea, proiectul oferă granturi de până la 225 000 de euro pentru construirea drumurilor agricole. Contribuția IFAD este de 75%, iar restul sumei – contribuția micilor fermieri.

,,Ești ceea ce mănânci”! Un spot publicitar despre alimentația nesănătoasă a devenit viral pe internet
Articolul anterior
Mărțișoarele confecționate de copiii din Republica Moldova vor ajunge în 14 țări ale lumii
Articolul următor
Close menu