Natalia Gordienko este șantajată și amenințată!

Natalia este unica interpret

separator
ă de la noi care a cântat la concertul din 6 septembrie. Aseară, a apărut o postare dubioasă, cică, din partea ei, în care scria: Am cîntat azi la concertul Unite. Știu că mulți dintre voi mă vor numi: „curvă”, dar asta e adevărul, nu mă implic în politică.”

11059673_824452077610084_5366477149639981449_n

Astăzi, interpreta a clarificat situația pe pagina ei de facebook. Iată ce mesaj le-a scris internauților:

“Dragii mei,

Intentionam azi sa scriu cateva cuvinte despre concertul de aseara, insa pana sa scriu a aparut o postare falsa pe twitter, probabil din partea celor care m-au santajat si amenintat ieri in diferite forme. Din pacate unii jurnalisti au preluat informatia falsa fara sa o verifice cu mine.

Am acceptat sa cant in aseara si voi accepta de cate ori voi fi invitata si nu vor exista motive serioase sa refuz. Cei care m-au presat si santajat ieri sa renunt, nu au facut decat sa-mi arate ce intentii reale au. Nu am vrut sa fac jocul nimanui, a celor care ma sunau sa-mi spuna sa nu cant pentru ca vor fi bombe sub scena sau a celor care imi spuneau ca voi fi huiduita si murdarita in presa, asa cum le-au spus si colegilor mei artisti din Romania. Eu cant pentru oameni, indiferent de convingerile lor, eu cred in muzica si in starile pozitive pe care ea le creaza, nu ma intereseaza politica voastra murdara si razboaiele voastre. Eu CANT si punct!

In acelasi timp, respect dreptul oamenilor sa protesteze liber daca sunt nemultumiti. Sunt multe lucruri care nu-mi plac nici mie in tara, dar o iubesc. Trebuie sa ne exprimam pasnic nemultumirile cand le avem, dar fara a obliga pe altii sa faca ce vrem noi. Asta inseamna libertate. Urasc sa fiu santajata asa cum au facut unii ieri, urasc sa mi se impuna decizii, de aceea am ales sa fac ce stiu eu mai bine, sa cant si sa bucur oamenii.

Incetati sa mai invrajbiti oamenii, incetati sa-i mai manipulati, voi cei din toate taberele politice sau de altfel, nu mai amestecati artistii si oamenii in razboaiele voastre. Sunt ale voastre, nu ale noastre.

Mai mult, ca sa fie si mai clara decizia mea, banii incasati pentru acest concert ii voi dona unor oameni copii nevoiasi si voi face public acest moment. Este raspunsul meu la mitocania celor care m-au santajat si presat zilele acestea.

Poate am fost cam emotionala in mesajul meu, dar mi se pare inadmisibil sa fiu amenintata si santajata asa cum am fost ieri, murdarita de un post de televiziune cu care am avut o relatie buna, doar pentru ca nu am acceptat santajul unora.

Va multumesc pentru intelegere si va iubesc si va admir pe toti, fanii mei!

Restul, e politica si mizerie, e lumea lor, nu lumea noastra.”

Tinerii de la Ansamblul ,,Hecenii”, invitați speciali la sediul Ansamblului „Joc”. Coregraful Dionisie Cobilaș, premiat pentru promovarea dansului popular

Dansatorii din satul Heciul Nou, raionul Sângerei, care au ridicat sala în picioare la concursul „Românii au talent”, au fost invitații de onoare ai Ansamblului „JOC” din Chișinău. Tinerii au fost felicitați pentru succesul de la „Românii au talent”, unde au scris istorie fiind promovați prin Golden Buzz direct în semifinala concursului.

De asemenea, coregraful de la „Hecenii”, Dionisie Cobilaș, a fost premiat pentru faptul că promovează dansul popular.

,,Hecenii la Baletul Național JOC! Tinerii extraordinari, laureați cu „Golden Buzz” din partea Andra la Romanii au talent „, au fost astăzi invitați speciali la sediul instituției noastre. Aici, ei au fost felicitați pentru performanțele lor remarcabile și au primit întregul nostru suport pentru semifinala concursului. Această vizită le-a oferit ocazia să exploreze și să experimenteze esența JOC: au vizitat muzeul unde istoria trupei este prezentată în amănunt, au admirat diversitatea costumelor din costumeria noastră și au asistat la repetiția generală pentru spectacolul din 17 aprilie, ce va avea loc în Iași.

Artiștii noștri i-au întâmpinat pe tineri cu căldură, și împreună am creat momente memorabile, pe care le puteți vedea în videoclipul de mai jos. Le urăm succes lui Dionisie Cobilas și tuturor tinerilor pasionați și iubitori de dans în semifinala „Românii au Talent” noi le ținem pumnii strânși pentru câștigarea marelui premiu! Hai HECENII!”, se arată în postarea publicată pe pagina de facebook a Ansamblului Joc.

Vezi video mai jos!

O profesoară din Anenii Noi vrea să tranforme casa bunicilor, veche de peste 70 de ani, în atracție turistică

Satul Geamăna ar putea să devină punct de atracție pentru cei pasionați de istorie și tradiții. O profesoară din localitate, Ludmila Coiman, vrea să transforme casa părintească, veche de peste 70 de ani, într-o pensiune, scrie jurnal.md.

Deși locuința nu este încă pregătită corespunzător, acolo stau temporar refugiați din Ucraina.

„Locul acesta a fost cumpărat de la niște evrei din sat, după război. În acest loc era casa evreilor. Mai era, cum se spune la sat, sărăieșe pentru păsări. Noi am demolat-o pentru că am început o construcție nouă, dar casa este cu temeinicul cum a fost ea. Noi puțin ce am schimbat”, relatează Ludmila Coiman, profesoară din satul Geamăna, raionul Anenii Noi.

Ludmila Coiman a mărturisit că locuința a fost reconstruită de către bunicii ei în anii 1946-1948. Multe lucruri femeia le-a păstrat cu acuratețe și abia aștepta ca să le aranjeze din nou în casa părintească.

„Am scos totul din casă și le-am depozitat la mine. Nu am aruncat nimic. În casă este totul de la bunica mea cusute, țesute. Numai paturile sunt noi. În rest este tot ceea ce a aparținut bunicii mele. Și dulap, și covoare de pe pereți și țolurile de pe jos”, adaugă aceasta.

Deși ideea de a crea în acest loc o pensiune i-a venit în 2021, Ludmila Coiman mai are mult de lucru pentru a-și realiza visul. Casa a primit primii vizitatori în aprilie 2022, aceștia fiind șapte refugiați din Ucraina.

„Domnul primar ne-a sunat și ne-a întrebat dacă suntem disponibili și dacă putem să primim la gazdă . Nici nu a fost întrebarea dacă să ne mai gândim. Noi am făcut toate cele necesare ca ei să aibă condiții, pentru că noi nu eram pregătiți. Am adus și veselă și plită, tot tot”, explică profesoara.

Femeia ține mult la lucrurile păstrate. Unele dintre acestea sunt două rochii ale bunicii. Poți viziona întregul reportajul aici.

Fotografie rară cu maestrul Eugen Doga la vârsta de 14 ani, când a venit la Chișinău să studieze muzica

O poză emoționantă a fost publicată pe pagina de Facebook Eugen Doga. În ea apare maestrul, la vârsta de 14 ani, atunci când a venit la Chișinău să studieze muzica, alături de colegii săi.

Primul instrument pe care l-a însușit geniul muzicii nu a fost pianul, ci violoncelul.

„Ne-a examinat directorul școlii, un domn foarte cumsecade pe care-l chema D. Gherșfeld. Aveam țărână sub unghii, dar el m-a așezat la pian și se pare că m-am descurcat, pentru că am plecat acasă, însă peste o vreme am primit aviz că am fost acceptat. La începutul anului, toți plecau la studii, dar eu nu m-am dus, pentru că mama nu avea bani nici de drum, nici de mâncare, şi nu avea cu ce să mă îmbrace. Eu plângeam afară, ea plângea în casă și zicea: N-am avut noroc să învăț și nici copilul nu are. Peste trei luni, nu știu ce a făcut mama, dar a găsit cu ce să mă trimită la Chișinău și am început studiile. Profesorii s-au uitat la degetele mele și au zis că sunt potrivite pentru violoncel. Primul onorariu l-am primit încă în timpul școlii după ce am cântat la o nuntă. Nu mi-au dat bani, dar am fost servit cu o ciorbă – erau timpuri grele”, a povestit anterior, într-un interviu, Eugen Doga.

Astăzi, acea școală de muzică din Chișinău îi poartă numele.

A pățit-o! Ce i s-a întâmplat stilistului care critică vedetele!
Articolul anterior
Cornelia Ștefăneț, Natalia Cheptene și nu doar, din nou, mirese!
Articolul următor