De Paște, Corina Țepeș și Costi Burlacu au de vizitat două localități: orașele Ialoveni și Telenești, unde locuiesc părinții interpreților. Corina nu gătește deoarece părinții fac de toate, dar cumpără de la Chișinău un “sac”de legume și verdețuri.
“De obicei, ne ducem la țară în ajun de Paște. Pentru că pregătirile sunt cele mai interesante. Smaranda o ajută pe bunica să vopsească ouăle. Femeile pregătesc bucate. Soacra mea face și cozonac, și pască, și miel la cuptor, și piftie. Iar eu îi aduc ridiche, frunze de salată, varză pentru că acolo unde este carne trebuie să fie și verdețuri. Bărbații, Costi și tata, se duc la Biserică pe la 2-3 noaptea.
În acest an am ținut post o săptămână deoarece deplasările și evenimentele nu ne-au permis să-l ținem pe tot. Dar în ultima săptămână, ținem post negru și miercurea, și vinerea.
Pentru că am o bunică decedată, plecăm în fiecare an la cimitir, la țară. Mai am 3 bunici în viață pe care îi vizitez. Ne întâlnim cu rudele.
Nu-mi place că de Paștele Blajinilor se face abuz de pomene. În loc de un colăcel și un ou roșu, oamenii aduc pahare de cristal sau căldări. Nu mi se pare normal nici faptul că ne dăm pomene unul altuia, trebuie să ajutăm oamenii sărmani, dar nu să ne facem cadouri între rude.
Tot o tradiție inventată este moda prin cimitire: cu tocuri de 15 cm, machiaj de seară și fuste scurte.„