Pentru surorile Lupu, Paștele este o sărbătoare de familie. În fiecare an, interpretele petrec aceste zile alături de bunici, părinți și verișori. Se întâlnesc la țară, în satul Vălcineț, Călărași… pentru că acolo tradițiile sunt încă vii.
“Bunica are grijă să ne simțim copii odată ce îi călcăm pragul. Noi nu mergem la Biserică în noaptea Învierei pentru că mereu se duc mama și bunica.
În dimineața de Paște neapărat ne spălăm cu un ou roșu, unul alb și bănuți. Se spune că acest obicei îți aduce noroc și sănătate pentru tot anul. Am deprins această tradiție de când eram copii.
Tot când eram mici, mama ne lua hăinuțe noi și accesorii pentru păr. Acesta era cel mai frumos cadou. Acum ne dăruim doar câte un colac, ouă roșii și lumânări.
Ouăle le vopsim doar în roșu pentru că anume această culoare reprezintă sângele lui Iisus care s-a scurs pe cruce pentru mântuirea lumii.
Bunica ne alintă de fiecare dată cu bucate tradiționale. În primul rând este pasca cu brânză, după care cozonacul, piftia, carnea de miel și jambonul.”