Pentru o călătorie de vis alege Caleidoscop European Plus

Îți dorești să scapi măcar pentru câteva zile de rutina zilnică și de toate problemele cotidiene? O escapadă ar fi pur și simplu soluția perfectă pentru această problemă. Tot ce trebuie să faci este să zici „Da” invitației pe care ți-o lansează Travel Planet. Alături de ei poți evada în cele mai mirifice locuri ale lumii. Încearcă doar să-ți imaginezi ce emoții vei putea trăi. Împreună cu oamenii dragi vei pleca la drum, într-un autocar care îți va oferi toate condițiile optime de care ai nevoie. Acum, cu Travel Planet, ai posibilitatea să vizitezi orașele din Europa la care ai visat atât de mult.

separator

Startul escapedei se dă pe 28.10.2017, iar întreaga călătorie va dura până pe 05.11.2017.

Vezi ce activități presupupune programul acestei excursii:

1-a zi, Sâmbătă: Plecarea din Chișinău.

2-a zi, Duminică: Sosirea în Budapesta.


Budapesta – unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa. Turul panoramic al orașului pe traseul: Dealul Cetății (cu oprire la: Bastionul Pescarilor, Biserica Mattyas și Palatul Regal), Biserica St. Istvan, Bulevardul Andrassy, Opera Națională, Piața Eroilor, Parlamentul. În desfășurarea turului se văd (din autocar): Citadela, Statuia Gellert, Podul cu Lanturi, etc. 15:00 Cazare hotel 3*. Timp liber destinat pentru shopping. Opțional croaziera pe Dunare.

3-a zi, Luni: Micul dejun ora 08:00, apoi plecare spre Viena.


Splendida Viena – sosire la ora 11:00. Primul obiectiv turistic de vizitat va fi Palatul Shonbrunn, urmând turul panoramic al orașului. Veți vizita: Ringul Vienez, Opera, Muzeul de Arta, Piața Maria Tereza, Parlamentul, Primaria, Universitatea).

Plimbare Viena pe jos: Piața Maria Tereza, Piata Eroilor, Palatul Hoffburg, Stephansplatz, Catedrala Sf. Stefan, străzile comerciale Kartnerstrasse și Mariahilfestrasse. Plecare spre Strasbourg la 21:00 (transfer de noapte).

4-a zi, Marți: Mic dejun. Sosire Strasbourg – Capitala Alsasului.

O mică promenadă prin centrul istoric a orașului  vă va familiariza cu orașul de la frontiera culturilor franceze și germane. Catedrala Maicii Domnului, Palatul Klrber, canalele, statuia Johannes Gutenberg, Palais Rohan, Parlamentul European, Curtea Europeană a dreptului Omului etc. Timp liber. Plecare spre Paris. La sosire cazare hotel 3*.

5-a zi, Marti: Mic dejun. Tur panoramic în Paris.

Parisul este considerat de mulți turiști, cel mai frumos oraș al Europei. Veți putea  admira: Catedrala Notre Dame ce adăpostește statuia Fecioarei Maria din marmură albă care a fost creată de marele Michelangelo, Palatul de Justiție, Champs Elysee, maiestuosul Turn Eiffel, Arcul de Triumf, Opera Garnier, Domul Invalizilor, Cartierul Latin: Universitatea Sorbonna, Place de la Concorde, Grădina Luxemburg – o grădină privată deschisă publicului și Podul Alexandru al III-lea – pod decorat cu felinare, îngeri și nimfe. Timp liber.

6-a zi, Miercuri: Mic dejun. Timp liber. Travel Planet recomandă excursiile:

* Disneyland – împărăția minunilor!


* Palatul Versailles – simbol al monarhiei absolute, unul dintre cele mai remarcabile monumente din Franța, nu numai prin frumusețe, ci și prin prisma evenimentelor.
Seara, pornire spre Munchen (transfer de noapte).

7-a zi, Joi: Mic dejun (pe cont propriu). Tur panoramic prin Munchen.

Va urma  un mic popas  în Piața Maria (Marienplatz), renumită pentru turnurile ei cu statuete și clopoței, ceasul ornat cu figurine mobile reprezentând scene din perioada medivală. Tot aici se află Biserica Sf. Petru (Peterskirche) și Catedrala Frauenkirche (sec XV) cu o arhitectură impresionantă.

La orele amiezii veți pleca spre Salzburg – numit și Orașul lui Mozart. Veți face un tur panoramic al centrului istoric și veți trece pe lângă cele mai importante obiective: Castelul și Grădinile Mirabell, Domul, Piața Mozart cu statuia renumitului compozitor, Fortăreața Hohensalzburg. Plecare spre Budapesta. Cazare la hotel.

8-a zi, Vineri: Mic dejun. Plecare spre Chișinău.

9-a zi, Sâmbătă: Sosire la Chișinău, aproximativ orele dimineții.

Informații despre cazare:

Preț per persoană cazata în camera dublă = 395 euro

Preț per al treilea adult în camera triplă = 385 euro

Pret per persoană cazata în camera single = 515 euro

Pret per copil (2-15 ani) cazat împreuna cu părinții = 350 euro

Loc adăugător în autocar = 90 euro

Suma  include:
– transport cu autocar confortabil (Setra 417), pe tot parcursul călătoriei
– cazare hotel 3* – 4 nopti/ 5 zile

– pensiune: mic dejun
– asigurare medicală

– asistenta coducatorului de grup și a ghizilor locali
-tur panoramic al orașelor- Budapesta, Viena, Strasbourg, Paris, Munchen, Salzbourg

Suma nu include:
– cheltuieli personale (prânzul și cina de fiecare zi, souvenire, călătoria cu transportul public)

– biletele de intrare la obiectivele turistice, precum: muzee, castele, cetăți, etc.

– excursii facultative

Pentru mai multe detalii apelați numerele de telefon: 022 850 800, 079406295

Ala Nemerenco: Aderarea la UE înseamnă eficiență și modernizare

Ministrul Sănătății al Republicii Moldova, Ala Nemerenco, a declarat în cadrul unui interviu că aderarea la UE înseamnă pentru sistemul de sănătate al țării noastre standarde înalte de calitate, eficiență și modernizare.

Fiind întrebată cât de departe sau cât de aproape de standardele UE este Republica Moldova în domeniul medical, Ala Nemerenco, a răspuns că normele europene pentru produsele și serviciile medicale se concentrează pe protejarea și îmbunătățirea sănătății populației, accesul la asistență medicală de înaltă calitate, precum și atenuarea surselor de pericol pentru sănătatea umană, transmite moldpres.md. 

„În ultimul Raport privind extinderea, publicat de Comisia Europeană în noiembrie 2023, nivelul de transpunere a legislației UE aferent Capitolului Sănătate și protecția consumatorului (Capitolul 28) a fost apreciat cu nivelul doi din cele cinci (de la inițial la avansat) stabilite pentru gradul de aliniere la legislația UE”, susține ministrul Sănătății. 

Potrivit acesteia, normele și standardele implementate în unele domenii, precum transfuzia de sânge și transplantul de organe, reglementări în domeniul controlului tutunului, programele de formare în medicină sunt în mare măsură ajustate la cerințele europene.

„Legislația națională în domeniul medicamentelor și dispozitivelor medicale include mai multe aspecte ce corespund normelor europene, însă necesită un șir de ajustări pentru a atinge standardele UE prin care se garantează siguranța și eficacitatea acestora. Totodată, există unele domenii care nu fac obiectul reglementărilor naționale și necesită inițierea transpunerii, precum este reglementarea drepturilor pacienților de a primi îngrijiri medicale în alte țări ale UE și procedurile de rambursare pentru aceste servicii”, a spus Ala Nemerenco. 

De asemenea, oficialul declară că acțiunile stabilite pentru Ministerul Sănătății în Planul Național de Aderare al Republicii Moldova la Uniunea Europeană vin să asigure armonizarea deplină a sistemului juridic și instituțional național cu legislația și structura instituțională UE. 

Totodată, în cadrul interviului, Ala Nemerenco a fost întrebată despre referendumul privind integrarea europeană a Republicii Moldova, care va avea loc în această toamnă, dar și cum va arăta sistemul medical autohton dacă statul nostru va adera la Uniunea Europeană. 

„Aderarea la Uniunea Europeană pentru sistemul de sănătate al Republicii Moldova înseamnă standarde înalte de calitate, eficiență și modernizare. Câteva dintre principalele beneficii ale aderării la UE sunt standarde ridicate de calitate. Astfel, Uniunea Europeană are reguli stricte și standarde ridicate în ceea ce privește calitatea serviciilor medicale și siguranța pacienților. Prin aderarea la UE, sistemul de sănătate al Republicii Moldova va trebui să se alinieze acestor standarde, ceea ce va duce la o îmbunătățire semnificativă a calității îngrijirilor medicale oferite populației”, susține Ala Nemerenco. 

De asemenea, un alt beneficiu este accesul la finanțare și resurse europene. În calitate de membru al UE, țara noastră va putea accesa mai rapid fonduri europene importante destinate construcției, renovării și dotării spitalelor.

Totodată, un alt beneficiu, potrivit Alei Nemerenco, ar fi dezvoltarea resurselor umane, colaborare și schimb de experiență. 

„UE oferă programe de formare, specializare și dezvoltare profesională pentru personalul medical, îmbunătățind competențele și calitatea serviciilor oferite. Aderarea la UE va facilita colaborarea cu alte state membre și schimbul de cunoștințe și bune practici în domeniul sănătății. Republica Moldova va beneficia de experiența și expertiza altor țări europene în implementarea politicilor de sănătate”, a afirmat ministrul Sănătății. 

În acest sens, ministrul încurajează toți cetățenii să participe la referendumul pentru integrarea europeană a Republicii Moldova și să contribuie astfel la construirea unui viitor mai prosper și mai sigur pentru toți. 

„Alegem să fim parte a comunității europene, cu standarde înalte în sănătate, educație și dezvoltare socio-economică. Să fim vocea schimbării și să votăm pentru un parcurs european al Republicii Moldova”, a spus aceasta. 

Peste 6.000 de ucraineni au fost evacuați din regiunea Harkov în ultimele trei zile

Forțele armate rusești își concentrează toate eforturile militare pe cucerirea orașului Vovceansk, care se află în nord-estul Harkovului. 1.600 de ucraineni au fost evacuați doar din acest oraș, ieri, și 6.000 de persoane, în total, din regiunea Harkov, de la începutul noii ofensive militare rusești.

Între timp, preşedintele Putin a propus un nou ministru al apărării, pe Andrei Belousov, numindu-l pe Serghei Şoigu secretar în Consiliul de Securitate a Ţării.

Situaţia pare să fie extrem de dificilă în oraşul Vovceansk, mai ales că ucrainenii nu au fortificaţii adecvate aici, iar ruşii au încercuit oraşul. Este vorba despre un avans de 2,5 km al ruşilor pe direcţia Vovceansk, unde Moscova a  dislocat cel puţin patru batalioane motorizate din cadrul Districtului Militar Leninngrad.

Şi Statul Major al Apărării din Ucraina a anunţat, noaptea trecută, că situaţia este dificilă în Vovceansk şi pe direcţiile Plina-Likianţi, Plina-Hliboke, Plina-Oliinikove şi Murom-Buruvatka. Kievul a anunţat şi că dislocarea de rezerve militare pentru a stabiliza situaţia în zonă continuă.

sursa

Regele Charles, dezvăluiri cu privire la un efect secundar al tratamentului chimioterapeutic pentru cancer

Regele Charles a oferit luni o perspectivă personală asupra luptei sale cu cancerul.  Monarhul a dezvăluit că și-a pierdut simțul gustului, potrivit The Independent. Mărturisirea i-a făcut-o unui veteran al armatei britanice.

În timpul vizitei efectuate luni după-amiază la Muzeul aviatic al armatei din Middle Wallop, Hampshire, regele, în vârstă de 75 de ani, a stat de vorbă cu Aaron Mapplebeck, veteran al armatei britanice și supraviețuitor al cancerului.

Cei doi au discutat despre efectele secundare ale tratamentului.

Când veteranul i-a mărturisit monarhului că și-a pierdut simțul gustului în timpul chimioterapiei pe care a urmat-o anul trecut, Regele Charles a spus că acest lucru i s-a întâmplat și lui.

I-a predat Prințului William comanda fostului regiment al Prințului Harry

Monarhul a venit cu elicopterul la ceremonia specială la care a participat și Prințul William, în cadrul căreia a predat oficial comanda fostului regiment al Prințului Harry.

Prințul Harry și Regele Charles nu s-au văzut în timpul scurtei vizite a ducelui la Londra.

sursa

Un medic a dezvăluit care este cauza tuturor problemelor de sănătate!
Articolul anterior
Nunta pe malul mării, visul Oliei Stepanenco! Vezi ce ținută a îmbrăcat stilista
Articolul următor