StarNet a lansat proiectul social StarART

StarNet a încheiat anul 2014 cu o nouă lansare. Este vorba platforma pentru un nou proiect social marca StarNet – StarART.

separator

Compania a inaugurat în cadrul centrelor de vânzări StarNet expoziţii de picturi ale elevilor de la Liceul ”Mihai Grecu” din Chişinău. În cadrul expoziţiilor sunt expuse 30 de tablouri deosebite ce aparţin tinerilor talentaţi care studiază la această instituţie de învăţământ.

Liceul “Mihai Grecu” face parte din proiectul social StarNet ”Noi apreciem inteligenţa” şi Programul Național de Robotică în Educație.

10449506_1583959251833320_6191721843297708794_n
10868006_1583959115166667_9130751943774937132_n 10363836_1583959298499982_233340422037170316_n

Noul proiect StarART al companiei îşi propune să desfăşoare diverse activităţi ce vor avea obiectivul susţinerii tinerelor talente din domeniul artelor plastice și muzică. Acesta este o continuare a proiectelor sociale StarNet care contribuie la dezvoltarea şi promovarea talentelor veritabile.

”Compania StarNet rămâne fidelă principiilor sale de afirmare şi susținere a tinerelor talente şi va continua să promoveze prin toate mijloacele arta şi tinerii ce o reprezintă. Îi invităm cu drag pe toţi să viziteze centrele de vânzări StarNet din Chişinău şi să descopere o lume fascinantă a culorilor şi imaginilor redate de elevi foarte talentanţi”, declară Aurelia Salicov, Vicedirector StarNet Management Grup.

Vernisajul expoziţiilor a fost însoţit şi de lansarea Calendarului anual al companiei, dedicat proiectului. În paginile calendarului se regăsesc 13 tablouri inedite pictate de copii, care vor inspira în fiecare lună cu imagini şi culori bogate.

Povestea moldoveanului care face furori la Românii au Talent: ,,De la 13 ani îmi întrețin familia”

La doar 15 ani a reușit să-și facă auzită vocea în toată țara, dar și peste hotarele ei. Oleg Spînu din s. Corlăteni, r. Rîșcani știe cum să facă evenimentele mai vesele, iar de curând a cucerit și inimile juraților la unul dintre cele mai importante concursuri de talente din România.

,,Nu mă uitam. Mă gândeam cum să trăiesc mai bine piesa. Cum să arăt mai multe emoții. Cum să trăiesc mai bine cântecul„, a spus Oleg Spînu, interpret, transmite nordnews.md.

Primii bani i-a câștigat în stradă cântând în piața municipală „Vasile Alecsandri” din Bălți. La scurt timp a devenit popular. A urcat deja pe numeroase scene din țară și din afară.

,,Pe scenă eu sunt pe altă planetă. Nu văd pe nimeni, cânt ceea ce știu. Mă gândesc bine la ce cânt. La mine totul e foarte bine pus în rădăcini. De mic am început cu canto. Mama dădea ultimii bani să plec să învăț să îmi șlefuiesc vocea.”

Scena și evenimentele private sunt pentru el principala sursă de venit.

,,De la 13 îmi întrețin familia și mă întrețin pe mine. Primii mei bani au fost câștigați pe stradă, în centrul Bălțiului. Am ieșit cu o boxă, cu o fată din sat, o prietenă de-a mea. Am ieșit și i-am spus mamei să îmi dea voie să cânt pe stradă„, a mai povestit tânărul interpret.

După absolvirea casei a XI-a dorește să-și continuie studiile în domeniul muzicii, iar visul lui cel mare este să cânte pe cele mai mari scene din lume.

,,În viitor planific să am foarte multe piese, piese proprii, să merg la ceremonii, pe scene foarte mari ale lumii, în România, Moldova, peste tot. Îmi doresc să absolvesc un colegiu de muzică„, a mai spus Oleg.

Muzica, faima și agenda încărcată nu l-au făcut să se lase de carte. O spun profesorii de la gimnaziul din sat care se mândresc cu elevul lor.

,,În primul rând numele Corlăteni a sunat pentru noi ca o victorie. M-am simțit mândră de aceasta. M-am simțit mândră că sunt profesoara lui Oleg„, a menționat Ana Bologa, profesoară de limba română.

,,Am avut o senzație de lacrimi de bucurie pentru el. E o persoană cu verticalitate. Obține prin muncă ceea ce-și dorește„, a comunicat  Zinaida Parea, directorul gimnaziului ,,Victor Dumbrăveanu”.

,,Foarte mult este implicat în activități. Cântă la foarte multe instrumente, părinții l-au inițiat în tot ca să nu aibă timp pentru năzbâtii și șotii„, a spus Stela Baciu, diriginta de clasă a lui Oleg Spînu.

Colegii de clasă spun că Oleg Spînu este un băiat sârguincios și săritor la nevoie.

,,Sunt bucuroasă pentru el. Sunt bucuroasă că sunt colega lui de clasă.  Este un coleg bun, fidel, ajută la nevoie.”

,,Este vesel, amuzant și săritor la nevoie. Te face mereu să zâmbești. Este foarte talentat în ceea ce face. Chiar este o vedetă„, au spus colegii de clasă.

La mijlocul acestei luni, Oleg Spînu va evolua în finala concursului Românii au talent, iar dacă va câștiga premiul de 120 de mii de euro, spune că îi va investi tot în muzică, dar și activități de binefacere. Deja în toamnă, Oleg Spînu va cânta alături de renumita interpretă Andra Anunțul l-a emoționat până la lacrimi. Reportajul video poate fi urmărit aici.

Foto! Un ,,pian” va apărea pe Aleea Pietonală Eugen Doga

Pe Aleea Pietonală Eugen Doga din capitală va apărea un proiect realizat de Primărie împreună cu Agenția de Cooperare Turcească TIKA. Proiectul este dedicat marelui compozitor Eugen Doga.

 Proiectul presupune amenajarea unui segment de drum care imită alternarea clapelor unui pian.

Acest segment de drum amenajat va fi comod pentru deplasare tuturor cetățenilor.

Marcela Paladi, după sentința de condamnare a șoferului care a lăsat-o fără picioare: ,,Am iertat. Fără iertare nu pot merge mai departe. Dar doresc foarte mult să merg”

Marcela Paladi, tânăra care a rămas fără picioare în urma unui accident produs în luna februarie pe viaductul din Chișinău, a adresat un mesaj video după ce instanța de judecată l-a condamnat la doi ani de închisoare pe șoferul vinovat și l-a obligat să achite prejudicii de peste două milioane de lei.

„Decizia judecății de astăzi m-a prins în sala de forță, acolo unde zilnic mă antrenez pentru a-mi restabili puterile și a-mi recăpăta cel puțin parțial mobilitatea. Faptul că domnul Begu va sta doi ani la închisoare într-adevăr nu-mi va aduce picioarele la loc. Dar decizia luată de judecată sperăm că va aduce o echitate în societate și îl va face pe domnul Begu să înțeleagă câtă durere a adus familiei mele și mie. Durerea asta a putut fi văzută chiar și astăzi, după ședință, în ochii tatălui meu. Atât eu, cât și mama, cât și tata – noi nu vom mai avea o viață normală după ce întâmplate. Și e absolut normal, din cauza emoțiilor, să mai răbufnim uneori.

Eu am iertat. Fără iertare eu nu pot merge mai departe. Dar eu doresc foarte mult să merg. Iar pentru asta este nevoie și de o sumă foarte mare de bani, iar aici eu nu pot să nu remarc faptul că instanța a admis solicitările noastre de încasare a prejudiciului moral și biologic. Iar la final doresc să mulțumesc tuturor… niciodată nu mă voi opri din a mulțumi tuturor celor care au fost și continuă să fie alături de mine și familia mea”, a spus Marcela într-o înregistrare, pe internet.

Profeţiile lui Nostradamus pentru 2015!
Articolul anterior
Cum s-a desfășurat târgul „De la mame pentru mame”
Articolul următor