Un alt artist din Moldova a ajuns în mila oamenilor!

Fostul trompetist din orchestra “Fluiera

separator
ș”a ajuns să fie confundat cu un boschetar. Victor Butucel a fost descoperit de instrumentistul Viorel Burlacu pe holul căminului în care locuiește. 

Un alt artist din Moldova a ajuns în mila oamenilor!

Muzicianul Viorel Burlacu își roagă prietenii virtuali să-l ajute pe acest artist, care este neajutorat.

“Intru pe coridorul căminului în care locuiesc, pe nişte saci de ciment, lângă uşa mea, sprijinit într-o cârjă, stă un boschetar.

– Dstră ce faceţi aici?

– Vă rog să nu vă supăraţi, afară plouă şi m-am aşezat aici ca să mă usuc, stau un pic şi plec, dar dacă vă deranjez, ies acum…

– Nu, nu mă deranjaţi dar… aveţi casă?

– Stau lângă aeroport, dar nu am bani ca să ajung acolo, dar pe jos… e complicat, mă doare piciorul. Dacă vă deranjez plec…

Piciorul stâng al omului se descompune. Vorbeşte cult. M-a intrigat. Intru neliniştit în casă. Copiii îmi sar în cale, se laudă cu isprăvile, fiecare. Cine e omul? Nu poate un simplu boschetar să posede o vorbire rafinată şi un gând atât de lucid. Ies.

– Chiar aveţi unde sta la aeroport?

– Da. Bulevardul Dacia… – îmi spune adresa.

– Poate să chem salvarea să vă ducă?

– Ei, şi ce o să-mi facă salvarea… vezi ce picior am… mi-au zis să merg în Germania să mă operez…

– Da, dar nu puteţi sta aici toată noaptea.

– Pot sta, dar dacă vă deranjez…

– Nu mă deranjaţi. Să chem un taxi să vă ducă?

– Taxiul e foarte scump.

– Îl plătesc eu. Cine sunteţi?

– Sunt muzician, am absolvit „Şt. Neaga”. Am cântat în orchestra „Fluieraş” la Sergiu Ciuhrii. Am imprimat câteva discuri de folclor. Am multe cântece în fondul de aur al radioului naţional. Victor Butucel. Sunt Victor Butucel – trompetistul. Am fost amici cu Valeriu Hanganu şi cu alţi trompetişti de vază.

– Şi cum aţi ajuns aşa?

– M-am îmbolnăvit şi…

– Acasă aveţi pe cineva? Vă aşteaptă cineva?

– Nu.

– Poate chem totuşi un taxi? Sau vă dau bani şi luaţi un taxi de jos…

– Dacă poţi să mă ajuţi, frate, primesc pensia şi vin şi-ţi întorc banii. Am ajutat şi eu mulţi oameni, am avut prieteni, dar acum… Sunt invalid, sunt grupat…

Mi-a mai spus câteva nume unii dintre care foşti miniştri, deputaţi, etc.. Nimeni nu se uită la el. Victor Butucel. Trompetist. O vorbire lucidă şi cultă. Aparent boschetar. Chiar de are apartament pe undeva.

Acum mă întreb – ştie cineva ceva despre acest om?

A cântat în „Fluieraş”? Unul dintre cei mai buni trompetişti? Fondul de Aur?

– Mă numeau fascist şi „vrag naroda” pentru că scriam partituri pentru orchestre aerofone şi le dădeam marşuri româneşti, cântece folclorice. Am scris partituri la peste 70 de orchestre…

De ce, Doamne… Ce e cu ţara aceasta…

nu întreb – nimic nu mă miră.

E atât de amorţită… şi afară plouă.

Adresa Dlui Victor BUTUCEL:

Bulevardul DACIA 69/1, apartamentul 55.

HAIDEŢI SĂ NE IMPLICĂM

VĂ MULŢUMESC…”, a concluzionat Viorel Burlacu.

Două pictorițe din Moldova și-au expus lucrările la sediul ONU din Viena

La sediul Organizației Națiunilor Unite de la Viena – Vienna International Center (VIC), Austria, a fost expusă o expoziție de pictură a artistelor plastice din Republica Moldova Galina Vieru și Natalia Yamoplskaia.

Două pictorițe din Moldova și-au expus lucrările la sediul ONU din Viena

Galina Vieru a menționat că le expoziție sunt prezentate 18 lucrări care reflectă lumile interioare ale femeii. „Picturile mele povestesc despre viața femeilor din Moldova. Reflectă drama exodului, dar și frumusețea patrimoniului cultural național. Lucrările Nataliei Yampolskaia sunt despre relația femeii cu natura, cu ecologia, cu familia, etc. Eu ca artist și poet, îmi doresc ca țara mea să meargă mai ușor și mai sigur spre integrarea europeană prin artă”, a subliniat Galina Vieru, transmite moldpres.md.

În alocuțiunea sa, Reprezentanta Permanentă a Republicii Moldova pe lângă Organizațiile Internaționale la Viena, Mihaela Mocanu, a scos în evidență importanța lunii martie pentru Moldova, atât pe dimensiunea diplomației, dat fiind faptul că la 2 martie 1992 țara noastră a devenit membru ONU, cât și prin prisma simbolismului Zilei Internaționale a Femeii. Aceste două motive se pliază pe genericul expoziției și oferă un moment de reflecție asupra rezilienței și forței femeilor de a lupta neobosit în favoarea schimbării și a respectării depline a drepturilor acesteia.

Evenimentul organizat la sediul VIC a întrunit reprezentanți ai misiunilor diplomatice și angajați ai organizațiilor internaționale cu sediul la Viena, care au avut posibilitatea să savureze din dulciurile tradiționale, oferite de Ambasada Republicii Moldova în Austria. Participanții la vernisaj au putut admira expoziția de picturi în acompaniamentul muzical al cunoscutului clarinetist Sasha Danilov, Artist Emerit din Moldova.

moldpres.md

Gemenele Aurei au împlinit 18 ani! Mesajul emoționant al artistei

Ziua de 23 martie este una specială pentru îndrăgita artistă Aura, mamă de gemene. În această zi, fiicele interpretei, Lori și Beti, își sărbătoresc ziua de naștere, iar anul acesta este unul special deoarece fetele împlinesc 18 ani și își sărbătoresc majoratul.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, stând în picioare şi interior

Aura a publicat un mesaj emoționant:

,,18 !

Atunci când sunt foarte emoționantă, nu găsesc cuvintele potrivite. Este și in acest caz.

Pur și simplu nu-mi vine să cred. Și bucurie și tristețe în același timp. Am așa o stare, de parcă am absolvit o universitate. De parcă s-a finalizatt o etapă în viața mea și începe una nouă. În altă postură, cu alte griji, cu alte responsabilități și scopuri.

La Mulți Ani, fetele mele! Bine-ați venit intr-o lume nouă, a celor maturi, o lume cu bune și cu rele. Intr-un ceas bun! Eu vă voi fi alături și mă voi ruga pentru voi! Vă iubesc! 💕”, a scris interpreta pe facebook.

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane şi persoane în picioare

Surorile s-au felicitat reciproc în mediul online. Beti a publicat un video în care este alaturi de Lori și a scris:

„Happy 18th birthday to us” (în traducere din engleza „La multi ani de 18 ani noua”).

Si Lori a publicat pe Instagram o imagine cu sora ei, din perioada copilariei.

O interpretă din Moldova, prezentată pe un ecran gigantic din New York

Interpreta moldoveancă Valeria Stoica a apărut pe un ecran gigant din inima orașului New York.

Tânăra a publicat imagini pe pagina sa de Instagram.

„Sunt în TIMES SQUARE din New York!!!

Încă nu pot să cred. Sunt fericităi recunoscătoare și mândră”, a scris Valeria.

Valeria a menționat că a fost aleasă de streaming Spotify drept ambasador pentru proiectul Equal, care promovează interprete din toată lumea.

Conchita nu și-a putut ascunde părinții!
Articolul anterior
Alexei Ciumakov s-a însurat în secret!
Articolul următor