Complot împotriva regizorului Valeriu Jereghi?

Membrii Colegiului Ministerului Culturii au desemnat laureații Premiilor anuale ale Ministerului Culturii, dar nu a inclus pe nimeni din domeniul cinematografic. Aceștia susțin c

separator
ă Uniunea Cineaștilor din Moldova (UCM) nu a înaintat niciun candidat, chiar dacă în luna octombrie a avut loc premiera filmului ”Milika”, lansat de regizorul Valeriu Jereghi, transmite realitatea.md.

media_145275634593756200

Mihai Poiată, vicepreședinte al Uniunii Cineaștilor din Moldova, a declarat că s-a decis să nu înainteze pe nimeni, deoarece candidaturile trebuie să întrunească criteriile calitative, nu atât cantitative.

” Am constatat că anul acesta a fost mai sărăcuț în lucrări de valoare și am decis să nu compromitem imaginea cineaștilor și nici a Uniunii Cineaștilor din Moldova. Poate este cineva care ar merita acest premiu. Dacă a existat, atunci să înainteze, să încerce să demonstreze, noi nu am găsit nimic reprezentativ”.

Despre filmul ”Milika”, acesta a spus că ”… nu e o operă care ar merita să fie premiată, e un exercițiu drăguț care ar putea să placă doar unui grup”.

12235093_1042201852480088_2167942675353335532_n

Decizia a fost luată de consiliu, deși niciunul dintre membri nu văzuse filmul ”Milika” și nu fusese la premieră. Regizorul Valeriu Jereghi consideră că totul a fost un complot împotriva sa.

”Este vorba despre organizarea unui scenariu care ține de interese personale în legătură cu candidaturile pentru Centrul Național al Cinematografiei. Cu referire la cele spuse de Poiată, mă întreb cum poți să formulezi o asemenea poziție față de film, în condițiile în care nici nu l-ai văzut. Din cele auzite, una dintre candidaturile ce vor fi înaintate la șefia CNC este finul preşedintelui UCM. Eu, la fel ca mulţi alţii, nu cunosc niciun film de-al lui, realizat ca regizor ori ca producător, aşa cum se prezintă el. Am avut o discuție cu Sergiu Prodan care, amabil, mi-a sugerat ideea să nu depun dosarul de participare la concurs și să mă retrag în favoarea acestui tânăr pe care consiliul Uniunii l-ar susține. Eu însă nu i-am dat un răspuns clar, fiindcă nu-l aveam atunci”.

Citește continuarea pe realitatea.md!

VIDEO. Iată ce se întâmplă cu organele femeii în timpul sarcinii
Articolul anterior
Video! Cum se confecționează o pereche de pantofi marca Dior!
Articolul următor
Alte articole interesante