Fotografierea bucatelor, înainte de a deveni consummate, a devenit un trend pentru vedetele de-acasă. Ne-am obișnuit deja să ne trezim cu omleta Lorenei Bogza și să ne culcăm cu gândul la torturile Irinei Negară.
Iată cu ce delicii se răsfață vedetele noastre!
Cristina Croitoru
„Experimente de dimineață….pare a fi gustoshel!!! Sasha ce zici?)))”
Olia Tira
“Am un soț de aur!!! Fie care data cind vin acasă târziu de la lucru el m-a așteaptă cu o cina gustoasa!!! Îți mulțumesc mult, scumpu!!!”
Olga Busuioc se simte bine nu doar în scenă, dar și în fața unei farfurii cu delicii. Soprana postează aproape în fiecare zi poze cu experimentele ei culinare.
Irina Negară stârnește pofte cu torturile pe care le prepară. Aceasta și-a făcut și un blog în care postează rețetele.
Anume din pozele de pe facebook am aflat că Lorena Bogza adoră să gătească. Și soțul ei, Iurie Nastas, o surprinde la micul dejun cu diferite gustoșenii.
“Astazi am avut parte de un mic dejun copios. Adus de iubitul meu sot. Asa am inceput sa sarbatoresc Ziua Limbii Romane. Si mi-a placut “
Igor Sîrbu calcă strâmb. După ce se lăuda că slăbește, a ajuns să se laude că mănâncă copios seara.
Torturile pregătite de bunica Tamara au devenit o tradiție în familia Marianei Șura. În fiecare lună câte o prăjitură, una mai calorică ca alta.
Potrivit medicului psihiatru de la Universitatea din Toronto, Dr. Valerie Taylor, foodstagrammer”-ii, cum au fost numite aceste persoane, pot ascunde în spatele postărilor culinare online o relaţie mai mult decât defectuoasă cu alimentele.
Astfel, nevoia acestei categorii de oameni de a arăta în permanenţă prietenilor ce, când şi cât mănâncă, poate fi un semn că există o tulburare de alimentaţie, având în vedere că mâncarea a devenit pentru ei centrul universului.
Medicii asociază imaginile obsesive cu mâncare postate pe reţelele de socializare cu o greutate crescută sau, de ce nu, chiar snobism, pentru a demonstra celorlalţi cât de înstăriţi sunt ei şi la ce restaurante scumpe servesc cina.
De asemenea, un studiu anterior al experţilor de la Universitatea Sothampton arată că un alt minus al fotografiilor cu mâncare îl reprezintă stimularea creierului atunci când ne uităm la astfel de poze, crescându-ne apetitul şi pofta de a mânca din preparatul respectiv, indiferent câte mii de calorii are, favorizând apariţia obezităţii, a diabetului şi a celorlalte afecţiuni asociate cu creşterea în greutate şi a nivelului crescut de colesterol, potrivit http://www.csid.ro/