Muz TV Moldova continuă seria lansărilor exclusive a videoclipurilor autohtone. De această dată este vorba de Vlad Ray, care a lansat de curând clipul la piesa “Terorista”.
Tânărul care cocheteaza cu muzica de câţiva ani buni este la prima încercare de a sparge topurile, iar începutul carierei a fost în duetul Brand, alături de fratele său. Lumea zice că avem parte de un nou sex simbol în showbiz-ul autohton, aşa că Vlad are şanse foarte mari de a frânge inimi printre fanele sale. Chiar dacă a dispărut de pe piaţa muzicală după proiectul Fabrica de Staruri, iată că interpretul a revenit în atenţia noastră pentru o lansare, care a devenit deja una foarte”zgomotoasa”.
În cadrul evenimentului de lansare, am avut parte de mulţi oameni frumoşi care au apreciat producţia şi mai ales teroristele care au făcut deliciul serii. Cel mai “action” videoclip din Moldova, aşa cum l-au clasificat invitaţii serii, din start s-a bucurat de succes, echipa de producţie fiind şi ea mulţumită de rezultat.
Vlad este unul dintre semifinaliştii concursului Eurovision Moldova din acest an. Iar piesa “Freedom” deja se bucură de promovare atât în ţară, cât şi peste hotarele ei. Artistul a ajuns chiar şi la Londra, unde a lansat piesa, iar producătorul muzical Barry Nisel cu care colaborează Vlad, îşi pune mari speranţe în acesta. Şi asta pentru că, zice el, are multă pasiune şi dedicaţie pentru ceea ce face.
Sărbătoarea de Florii (Duminica Floriilor) este una dintre cele mai importante sărbători creștine ortodoxe și marchează intrarea Domnului Iisus Hristos în Ierusalim, cu o săptămână înainte de Paște. Este o zi plină de tradiții și obiceiuri frumoase. Iată câteva dintre cele mai cunoscute:
1. Sfințirea ramurilor de salcie
Credincioșii aduc la biserică ramuri de salcie, care sunt sfințite de preot în timpul slujbei.
Aceste ramuri simbolizează ramurile de finic cu care a fost întâmpinat Iisus la intrarea în Ierusalim.
După slujbă, oamenii duc salcia acasă și o pun la icoane. Se crede că aduce protecție și sănătate întregii familii.
2. Dezlegare la pește
Deși este Postul Mare, în Duminica Floriilor se face dezlegare la pește, adică este voie să se consume pește, vin și ulei.
Este una dintre cele două dezlegări importante din Postul Paștelui (cealaltă fiind de Buna Vestire).
3. Participarea la slujba de Florii
În această zi, bisericile sunt pline, iar slujba este una deosebit de frumoasă, cu cântări speciale.
Se citește despre Intrarea Domnului în Ierusalim, când mulțimea l-a întâmpinat cu „Osana!”.
4. Sărbătoarea celor care poartă nume de flori
Este și zi de onomastică pentru cei care poartă nume de flori: Florin, Florina, Violeta, Lăcrămioara, Crina, Narcis, etc.
Oamenii își urează „La mulți ani!” și își oferă flori sau cadouri simbolice.
5. Credințe și superstiții populare
Se spune că salcia sfințită trebuie păstrată tot anul – se pune la grindă, în grădină, la colțul casei sau în pomi fructiferi.
Fetele nemăritate pun o crenguță de salcie sub pernă, ca să-și viseze ursitul.
Se crede că dacă înfloresc pomii de Florii, anul va fi unul roditor.
Oamenii se „urează” simbolic cu ramuri de salcie – se ating ușor pe spate și spun „să fii sănătos ca salcia, sprinten ca peștele și iute ca săgeata!”.
Irina Rîngaci a devenit vicecampioană europeană
Irina Rîngaci a devenit vicecampioană europeană! Moldoveanca a cucerit medalia de argint la competiția continentală din capitala Slovaciei, Bratislava, scrie moldova1.md
Sportiva noastră a pierdut finala categoriei de greutate de până la 65 de kilograme în fața reprezentantei Norvegiei, Grace Bullen.
Irina a fost învinsă cu scorul de 8-11.În drum spre finală, Irina Rîngaci le-a învins pe maghiara Eniko Elekes, iar pe ultimul act al competiției a dispus de ucraineanca Irina Koliadenko.
Irina Rîngaci și-a asigurat medalia de la Europenele pentru seniori pentru al cincilea an consecutiv. În 2021 și 2022, luptătoarea moldoveancă a devenit campioană europeană, iar în 2023 – vicecampioană.
Anul trecut s-a ales cu medalia de bronz.Rîngaci este a doua sportivă din țara noastră a cucerit o medalie la ediția din acest an a Europenelor.
O zi mai devreme, Mariana Drăguțan a cucerit bronzul. Ea a concurat în categoria de greutate de 55 de kilograme, iar în finala mică s-a impus în fața reprezentantei Ungariei, Roza Szenttamasi.
Uniunea Europeană îi propune lui Trump tarife „zero” la toate produsele industriale. „În caz contrar, vom răspunde prin contramăsuri”
Comisia Europeană a oferit Statelor Unite o înțelegere pentru eliminarea tarifelor la toate bunurile industriale, în cadrul negocierilor comerciale, potrivit Euronews și CNN.
Ursula von der Leyen, președinta Comisiei, a subliniat intenția de a riposta la politicile lui Donald Trump în cazul eșuării discuțiilor, scrie libertatea.ro
Trump a anunțat un tarif general de 20% pentru importurile din Uniunea Europeană, care va intra în vigoare pe 9 aprilie. Oțelul, aluminiul și automobilele vor fi supuse unei rate separate de 25%. În total, peste 380 de miliarde de euro în produse fabricate în UE vor fi afectate.
Oferta „zero-pentru-zero” a Uniunii Europene pentru SUA
„Suntem gata să negociem cu SUA. Într-adevăr, am oferit tarife zero-pentru-zero pentru bunurile industriale, așa cum am făcut cu succes cu mulți alți parteneri comerciali”, a declarat președinta Comisiei luni după-amiază.
„Pentru că Europa este întotdeauna pregătită pentru o înțelegere bună. Deci o păstrăm pe masă. Dar suntem, de asemenea, pregătiți să răspundem prin contramăsuri și să ne apărăm interesele.”, a spus ea.
Îngrijorări privind impactul global al tarifelor lui Trump
Von der Leyen a descris tarifele ample ale lui Trump ca fiind un „punct major de cotitură pentru Statele Unite” care ar avea „costuri imense” pentru consumatorii și companiile americane și ar aduce o lovitură „masivă” economiei globale.
Pe lângă impactul imediat asupra fluxurilor comerciale UE-SUA, care pune în pericol miliarde, Comisia este, de asemenea, îngrijorată de potențialele ramificații pe care decizia lui Trump le va avea asupra comerțului internațional – în special asupra Asiei.
Monitorizarea schimbărilor în comerțul global
„Ne vom proteja, de asemenea, împotriva efectelor indirecte prin devierea comerțului. În acest scop, vom înființa o „Grupă de lucru pentru supravegherea importurilor’”, a spus ea.
„Analizăm care sunt importurile istorice pe care le avem și le-am avut și (dacă) există vreo creștere bruscă specifică a unui anumit produs sau într-un anumit sector asupra căruia trebuie să acționăm.”
Bruxelles-ul se teme că țările asiatice, ale căror economii depind de exporturi, vor fi excluse de pe piața americană și își vor redirecționa produsele către Europa ca alternativă.
China este o cauză deosebită de îngrijorare, deoarece se află deja sub intens control pentru inundarea Occidentului cu bunuri ieftine, puternic subvenționate.
Preşedintele american Donald Trump a recționat, luni, pe reţeaua sa Truth Social, susținând că Statele Unite vor câştiga miliarde de dolari din tarifele pe care le-a impus altor ţări și a acuzat „jefuitorul” China pentru că a ripostat la taxele vamale impuse de SUA, relatează CNN.
Peste 50 de țări au contactat Casa Albă pentru a iniția discuții comerciale, a declarat directorul Consiliului Economic Național al SUA, Kevin Hassett.
Bursa americană crește puternic, după ce UE a anunțat că este deschisă negocierilor
Bursele din Statele Unite au deschis sesiunea de tranzacționare de luni, 7 aprilie, în creștere puternică, după ce Uniunea Europeană a anunțat că este deschisă negocierilor și propune zero taxe pentru importurile americane.
La ora 17.18 ora Moldovei, indicele Dow 30 era pe plus cu 1,11%, indicele S&P 500 înregistra o creștere de 2,25%, iar indicele Nasdaq – unde se află principalele companii de tehnologie – consemna un plus de 3,21%.
Anterior, bursele americane erau așteptate să deschidă pe roșu, după ce președintele american Donald Trump a declarat în weekend că piețele financiare trebuie să își ia „medicamentele”, afirmație care arăta că nu este deschis la negocieri.
În același timp, Jamie Dimon – șeful JPMorgan, cea mai mare bancă americană – a avertizat că tarifele pot aduce mari probleme.