10 detalii mai puțin cunoscute despre rochia de mireasă iconică a Prințesei Diana

În momentul în care Lady Diana Spencer a ieșit din reședința regală, Clarence House, pe 29 iulie 1981, ziariștii de pretutindeni au rupt plicuri închise până atunci, dezvăluind „secretul cel mai bine păzit din istoria modei”. Designul și detaliile rochiei de mireasă de mireasă ale prințesei au reușit să rămână un mister complet până în ziua nunții. Însă, între timp au ieșit la iveală informații surprinzătoare despre această rochia deosebită.

separator


1. Rochia a încăput cu greu în trăsură
Prințesa Diana şi-a dorit o rochie care să rămână în istorie, şi ea a fost cea care a vrut că trena să fie cât mai lungă. Trena care măsura în jur de opt metri a avut loc cu greu în caleaşca în care a fost transportată Diana către Westminster Abbey, motiv pentru care a căpătat cute ce au fost vizibile când a coborât din caleaşcă.

2. A purtat ceva vechi, ceva nou și ceva împrumutat în ziua nunții
Conform tradiției, mireasa a purtat ceva vechi, ceva nou, ceva împrumutat și ceva albastru în ziua nunții. Mai exact dantelă veche, mătase nouă, tiara familiei Spencer și detaliul albastru din talie, care a fost cusut pe interior.

3. Dantela a aparținut Reginei Maria
Rochia a fost realizată 100% manual şi a inclus 10.000 de perle şi bucăţi de dantelă veche, ce aparținuseră cândva Reginei Maria I a Angliei. O băcată de dantelă Carrickmacross a provenit dintr-o geantă achiziționată la o licitație.

4. Talismanul în formă de potcoavă de cal, ascuns pe interior
Interiorul rochiei a fost la fel de complex şi de minuţios gândit precum exteriorul. Pe lângă funda albastră cusută la nivelul abdomenului, designerii au cusut pe eticheta rochiei un talisman în formă de potcoavă, din aur de 18 carate și bătut cu diamante albe. A existat de asemenea şi un „talisman” accidental – Elizabeth a uitat pe interior un ac de siguranţă, care nu a fost remarcat de nimeni până abia după ceremonie.

5. Vălul a depășit trena în lungime
Vălul a fost unul cu adevărat spectaculos. Așezat pe tiara ei, a măsurat nu mai puțin de 139 de metri.

6. Rochia a avut o mică pată pe ea
Diana şi-a pătat cu parfumul Quelques Fleurs decolteul rochiei în dimineața nunţii şi, pentru că nu avea cum să remedieze rapid problema, a îndoit puţin materialul şi a sperat că nimeni nu va observa acest detaliu.

7. Rochia a fost cusută pe Diana
Diana suferea de bulimie în perioada logodnei, ceea ce a însemnat că măsura siluetei ei se modifica drastic de la o sesiune de probă la alta. Elizabeth şi David au creat patru corsete pentru Diana în cele șapte luni dinaintea nunții, iar varianta finală a rochiei a fost strânsă şi cusută direct pe talia acesteia, pentru că, din nou, slăbise de la cea din urmă probă.

8. Pantofii de mireasă ai Dianei au fost realizați în 6 luni
Cu greu vizibili sub rochia elaborată, pantofii din măsase au avur 542 de paiete și 132 de perle în formă de inimă. Pe talpă au fost incluse inițialele C și D (Charles și Diana), iar tocurile au fost unele mici, deoarece Diana deja avea aceeași înălțime ca soțul ei.

9. Avea o umbrelă asortată
În cazul în care ar fi plouat, Diana s-ar fi protejat cu o umbrelă asortată. Elizabeth a făcut rost înaintea ceremoniei de două umbrele vintage pe care le-a acoperit cu dantelă de diferite culori – una albă şi una ivoire, pentru ca nimeni să nu ştie culoarea reală a rochiei prin relaţionarea cu umbrela, în cazul în care ar fi ajuns pe mâinile presei înainte de momentul nunţii.

10. A existat o rochie de rezervă
Elizabeth şi David au creat o a doua rochie, uşor diferită, pentru cazul în care look-ul celei principale ar fi fost dezvăluit înainte de vreme.

Sursa

Ce s-a decis în cazul mega-orașului demn de SF care va costa un trilion de euro. Lucrările au început deja de câțiva ani. FOTO

Proiectul ”NEOM” pe care Arabia Saudită voia să îl termine până în 2030, nu va mai fi gata în timp util, scrie digitalsport.ro

Mega-orașul în care se va investi circa un trilion de euro va avea o infrastructură unică în lume, denumită „Linia” – marginile sale vor fi formate dintr-un lanț de zgârie-nori, de peste 100 de kilometri lungime!

Lucrările au început deja de câțiva ani, dar recent arabii și-au dat seama că proiectul lor este, așa cum credeau mulți, prea ambițios. „Linia” este imposibil de terminat în cei aproape cinci ani rămași, din cauza situației economice a țării. 

Mai exact, pentru anul 2024 se estimează un deficit la buget de peste 21 miliarde de euro, iar liderii statului au redus masiv cheltuielile pentru „NEOM” și vor păstra această măsură timp de câțiva ani, până când țara va fi din nou pe plus. 

Astfel, din cei 100 de kilometri propuși, abia 2,5 vor fi finalizați până în 2030, iar din populația de 1,5 milioane pe care și-au propus-o arabii peste aproape cinci ani, noua estimare este de nici măcar 300.000 de locuitori. 

Spectaculos! Așa ar trebui să arate cele 15 superstadioane din NEOM construite special pentru Cupa Mondială 2034

Tot în „NEOM” ar urma să aibă loc Cupa Mondială 2034. Arabii sunt singurii care și-au depus candidatura, iar pe 11 decembrie FIFA ar urma să confirme oficial că turneul final va avea loc în Golf. 

O parte din investiția masivă o reprezintă construirea a 15 superstadioane, care vor avea design-uri nemaivăzute până acum, în spiritul orașului ultramodern. 

Oficiali din România vor discuta cu reprezentanți ai platformei TikTok la Bruxelles

Comisia Europeană va organiza o reuniune cu autorităţile române şi TikTok. Aplicaţia deţinută de chinezi este supusă unei presiuni tot mai mari pentru a explica modul în care a gestionat conţinutul politic înainte de votul din România, scrie POLITICO citat de digi24.ro.

Votul din primul tur de duminică l-a propulsat pe Călin Georgescu, ultranaţionalist şi pro-rus, către o victorie şocantă, în parte datorită popularităţii sale subite pe TikTok, notează sursa citată.

Bucureştiul a cerut Comisiei Europene să lanseze o investigaţie oficială asupra aplicaţiei, în conformitate cu normele blocului comunitar referitoare la reţelele sociale, iar un deputat european de top a cerut marţi ca directorul executiv al TikTok să se prezinte în faţa Parlamentului European pentru a răspunde la întrebări.

Într-o scrisoare văzută de POLITICO joi dimineaţă, TikTok – deţinut de gigantul tehnologic chinez ByteDance – a respins acuzaţiile că ar fi fost folosit pentru a influenţa alegerile din România.

„Până în prezent, nu am găsit nicio dovadă a unei operaţiuni de influenţă sub acoperire pe platforma noastră, în ultimele câteva săptămâni, pentru alegerile prezidenţiale în curs de desfăşurare din România, nici dovezi ale unei influenţe străine”, a declarat platforma în scrisoarea adresată autorităţilor române. Aceasta a adăugat că a „eliminat peste 150 de conturi de impostură” legate de Georgescu şi peste 650 de conturi legate de alţi candidaţi.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Thomas Regnier, a confirmat săptămâna aceasta că executivul UE a primit o solicitare de a deschide „o investigaţie oficială cu privire la rolul TikTok în alegerile din România”, în temeiul legii emblematice a UE privind social media, Digital Services Act. Masa rotundă între reprezentanţii Comisiei, autorităţile române şi oficialii TikTok este programată să aibă loc înainte de turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din 8 decembrie, a declarat Regnier, joi.

TikTok respinge acuzaţiile că ar fi jucat un rol nepotrivit în victoria lui Georgescu. Purtătorul de cuvânt Paolo Ganino a declarat că „relatările extrem de speculative cu privire la alegerile din România sunt inexacte şi înşelătoare”.

O țară europeană interzice rețelele sociale pentru tinerii sub 16 ani

Camera Reprezentanților din Parlamentul Australiei a adoptat un proiect de lege care interzice accesul pe rețelele sociale pentru persoanele sub 16 ani, o măsură care ar putea transforma Australia într-una dintre primele țări din lume cu o astfel de legislație. Proiectul, promovat de prim-ministrul Anthony Albanese, obligă platformele populare precum X (fost Twitter), TikTok, Facebook și Instagram să implementeze măsuri pentru a preveni accesul tinerilor sub vârsta de 16 ani, scrie voceabasarabiei.md.

Miercuri, proiectul a fost aprobat cu 102 voturi pentru și 13 împotrivă, iar acum va fi discutat și în Senat, unde va trebui să obțină și aprobarea finală. În cazul nerespectării noilor reglementări, companiile de tehnologie riscă amenzi semnificative, care pot ajunge până la 31 de milioane de euro. Conform proiectului, platformele vor avea un termen de un an pentru a implementa filtrele necesare pentru a respecta legislația.

Deși inițiativa a fost întâmpinată cu entuziasm de unele cercuri, a stârnit și critici din partea deținătorilor de platforme, care au semnalat „îngrijorări serioase” legate de „consecințele neprevăzute” ale acestei decizii rapide. Alte țări, precum Statele Unite (în statul Florida) și Spania, au adoptat măsuri similare, iar China impune deja restricții stricte privind utilizarea rețelelor sociale de către minorii sub 14 ani.

Experimentul cu 3 felii de pâine: cum a reușit o profesoară să-i convingă pe elevii săi să-și spele mâinile în mod regulat
Articolul anterior
Această femeie a slăbit 87 de kilograme. Vezi cum a reușit
Articolul următor