A murit fiica lui Whitney Houston. Cine a hotărât să o deconecteze de la aparate!

Bobbi Kristina a fost găsită inconștientă în cada din locuința sa pe 31 ianuarie. Paramedicii au putut să o resusciteze, dar ea a fost plasată apoi în comă indusă și se afla la spital sub monitorizare permanentă.

separator

În cele din urmă, Pat Houston și Bobby, co-tutorii lui Bobbi Kristina, au trebuit să ia decizia de a i se retrage medicamentele, potrivit cancan.ro.

„Bobbi Kristina Brown a murit duminică, 26 Iulie 2015, înconjurată de familia sa, găsindu-și în sfârșit liniștea în braţele Domnului. Dorim încă o dată să le mulțumim tuturor pentru iubirea și susținerea imensă oferite în aceste ultime luni”, a anunţat Kristen Foster, purtătoarea de cuvânt a familiei.

Una dintre cele mai cunoscute și longevive fashioniste din lume a decedat la 102 ani

Simbol al modei americane și femeie de afaceri, Iris Apfel a murit la domiciliul său din Palm Beach, Florida, la vârsta de 102 ani, scrie Sky News.

Una dintre cele mai excentrice fashioniste din lume a decedat la 102 aniIris Apfel/Foto: Instagram

Vestea a fost confirmată pe conturile sale de pe rețelele de socializare la primele ore ale dimineții de sâmbătă. Nu a fost precizată cauza decesului, transmite observatornews.ro.

Născută la New York în 1921, Apfel a fost în primul rând designer de interior și a devenit o figură publică datorită unui contract prin care ea și soțul ei, Carl, au fost consultanți pentru interioarele de la Casa Albă pentru mai mulți președinți.

Consacrată prin stilul extravagant

Mai târziu, ea a captat atenția prin stilul său, amestecând haute couture și bijuterii supradimensionate. Faima ei a explodat în 2005, când Institutul de Costume al Muzeului Metropolitan de Artă din New York a găzduit o expoziție despre ea, intitulată Rara Avis, care în latină înseamnă pasăre rară.

Ea s-a autointitulat „starletă geriatrică”. A apărut în mod regulat în paginile de stil ale New York Times, a fost fotografiată pentru Vogue Magazine și a apărut în reclame pentru Coach, MAC Cosmetics și Kate Spade.

Apfel a adunat peste trei milioane de urmăritori pe Instagram. Stilul ei a fost, de asemenea, subiectul unui film documentar, Iris, regizat de Albert Maysles.

România are cea mai mare pondere a tinerilor care nu vor să muncească din UE

România are cea mai mare pondere a tinerilor (de 15-29 de ani) care nu vor să muncească din întreaga Uniune Europeană. Vestea și mai proastă este că în ultimii 10 ani această pondere aproape că s-a dublat, scrie presa română.

TineriFoto: Inquam Photos / Adriana Neagoe

Tinerii români par să-i dea dreptate lui Kim Kardashian, care spunea că „nimeni nu mai vrea să lucreze în zilele noastre”. Semnele vin de peste tot: dacă te uiți pe grupuri ca subreddit r/antiwork (care are în prezent peste două milioane de membri) sau pe grupurile specializate de pe Discord, vei avea confirmarea acestui lucru.

Sute de mii de români și-au părăsit locurile de muncă în 2021, ca parte a „Marei Demisioneli”. Până acum, s-au scris multe despre moartea culturii girlboss și sfârșitul ambiției . În plus, o nouă cercetare de la City & Guilds a descoperit că unul din zece tineri britanici care nu au intrat pe piața muncii nici n-au de gând s-o facă.

Cum s-a schimbat atitudinea față de muncă și față de învățătură

Haideți să vedem de ce a crescut numărul celor care nu învață sau care nu vor să învețe în ultimii 150 de ani. Că n-a fost tot timpul așa, explică într-o discuție cu HotNews.ro economistul șef al BNR, Valentin Lazea, cu ocazia unei discuții pe marginea noii sale cărți: „O istorie morală a politicilor monetare și fiscale”.

În prima perioadă, cea burgheză, spune Valentin Lazea, în afară de burghezia care a avansat prin merite proprii sau meritocratic, persistau anumite elemente din traiul aristocratic, adică a privilegiului moștenit fără niciun merit.

Ei, în perioada respectivă avea sens pentru un tânăr rațional să se căsătorească cu o tânără bogată dintr-o familie bogată pentru că ar fi câștigat mai mulți bani de pe urma acelei căsătorii mai mult decât dintr-o viață de muncă făcând o meserie oarecare, explică economistul șef al BNR.

Apoi a venit Primul Război Mondial, care a distrus toate marile averi, nivelează sau elimină aristocrația și în momentul acela totul se resetează. Din momentul acela, munca devine creatoare de bogăție și de valoare și oamenii știu că pornesc toți de pe picior de egalitate. Și doar cel care va munci mai mult va ajunge mai departe. Ceea ce a crescut în primul rând rolul învățăturii.

„Pentru că nimeni nu voia să muncească în fabrici, uzine sau în mine. Așa că lumea a început să pună mâna pe carte și să învețe, astfel încât într-adevăr, între 1905 și 1990, IQ-ul a crescut pe tot globul.

După care vine perioada de acum consumeristă, când să tipăresc bani în neștire, când poți să câștigi bani pur și simplu aplecându-te pe stradă sau îmbrăcând niște haine și arătându-le la niște puștoaice”, spune Lazea

Contractul social al României se află sub tensiune din cauza sentimentului tot mai acut de sărăcie, arată și o analiză a Băncii Mondiale.

În timp ce sentimentul anti-muncă este în creștere, a trăi fără să ai un loc de muncă este practic imposibil dacă nu ai părinți foarte bogați. „A avea un loc de muncă nu înseamnă nici o plasă financiară de siguranță și ești sclavul celui pentru care muncești. Mai bine îmi vând plasma și trăiesc liber”, este unul din mesajele de pe grupurile de tineri de pe Reddit.

Cum va arăta viitorul? „Răspunsul stă în mâinile generației tinere de acum, care va fi la conducere în 10-15-20 de ani. Și aici sunt două posibilități diametral opuse. Prima: generația tânără de acum continuă modelul consumerist în care a fost crescută și educată- un model bazat pe sentimentul de „entitlement”, de îndreptățire. Mie mi se cuvine lucrul cutare doar pentru că m-am născut aici. Total greșit! Unui om care s-a născut pe planeta asta nu i se cuvine absolut nimic! Deci scoateți-vă din cap că vi se cuvine ceva, că nu vi se cuvine absolut nimic!”, spune economistul șef din Banca Centrală.

Problema tinerilor care nici nu studiază și nici nu lucrează este menționată și în lucrarea INS „Tendințe sociale”.

„​Un factor îngrijorător pe piaţa muncii din România este reprezentat de numărul de tineri cu vârsta între 15 şi 24 ani care nu sunt ocupaţi şi nici nu urmează o formă de educaţie sau formare, concept cunoscut sub abrevierea din limba engleză NEET (Not in Employment neither in Education or Training). Acest segment de populaţie reprezintă o categorie particulară de persoane inactive economic. Rata NEET semnalează dificultăţi în tranziţia de la sistemul de educaţie la piaţa muncii. În anul 2022, rata tinerilor care nu erau încadraţi profesional şi nu urmau niciun program educaţional sau de formare a fost de 17,5%, cei mai afectaţi fiind tinerii din mediul rural (23,1%) şi persoanele de sex feminin (20,9%).”, arată cercetarea Statisticii.

Numărul morților în atacul asupra unui bloc din Odesa a crescut. Nouă persoane au fost ucise

Numărul morților în atacul asupra blocului de apartamente cu nouă etaje din Odesa a crescut. Nouă persoane au fost ucise. Lovitura a avut loc în noaptea de 1 spre 2 martie, iar operațiunea de căutare continuă și în dimineața zilei de astăzi. 3 martie, în regiunea Odesa, a fost declarată zi de doliu.

Numărul morților în atacul asupra unui bloc din Odesa a crescutAtac cu drone la Odesa/Foto: Newsmaker.md

Salvatorii au găsit cadavrul unei alte persoane, a 9-a, urmare a loviturii cu dronă asupra clădirii din Odesa. Precizările au fost făcute în dimineața zilei de 3 martie de Serviciul de stat al Ucrainei pentru situații de urgență, transmite newsmaker.md. 

Șeful administrației militare al regiunii Odesa Oleg Kiper a anunțat, în dimineața zilei, că operațiunea de căutare continuă.

În ajun, autoritățile ucrainene au raportat despre decesul a opt persoane, inclusiv doi copii – în vârstă de trei ani și patru luni. Oleg Kiper a anunțat că în regiunea Odesa, 3 martie a fost declarată zi de doliu pentru cei uciși urmare a atacului rusesc.

Vrei să slăbești? Recomand un bărbat însurat!
Articolul anterior
S-a măritat sora Biancăi Drăgușanu. Iată cum arată!
Articolul următor