Astăzi, Serghei Lazarev va cânta la Chișinău!

Interpretul rus, care și-a făcut și mai multe fane după ce a participat la Eurovision 2016, va cânta, în această seară, la Chișinău.

separator

Începând cu ora 23:00, Lazarev va organiza un show de excepție în clubul Drive din Capitală. Artistul a confirmat știrea și pe pagina sa de instagram.

„Chișinău, Moldova, în această seară! Va fi cea mai epică petrecere din acest an”, a scris Serghei Lazarev.

Putin a numit-o într-o funcție importantă la Ministerul Apărării pe o verișoară de-a sa

Vladimir Putin continuă epurările de la Ministerul Apărării începute în luna mai cu demiterea lui Serghei Șoigu. Liderul de la Kremlin a demis luni patru adjuncți ai ministrului apărării și a făcut noi numiri pentru posturile vacante, printre care și verișoara sa Anna Tsivileva, scrie digi24.ro.

Remanierea lui Putin de luni, de la Ministerul Apărării, marchează cea mai recentă etapă din epurarea radicală pe care Putin a lansat-o în mai, când l-a revocat în mod neașteptat pe ministrul său apărării, Serghei Şoigu, scrie Reuters. La peste doi ani de la începutul războiului din Ucraina, Putin a folosit toate „execuțiile” și numirile pentru a semnala că dorește să elimine risipa și corupția din minister și să valorifice mai eficient economia de război a Rusiei pentru a servi nevoile soldaților de pe front. În cele mai recente modificări, Putin i-a demis pe adjuncții Nikolai Pankov, Ruslan Tsalikov, Tatiana Shevtsova și Pavel Popov, conform decretelor Kremlinului.

El a numit-o pe Anna Tsivileva, care îi este verișoară, ca adjunct al ministrului apărării, ale cărei responsabilități vor include îmbunătățirea sprijinului social și locativ pentru personalul militar. Soțul ei Serghei Tsivilev este ministrul energiei al Rusiei. Putin o numise anterior pe Tsivileva ca șef al unui fond de stat pentru a sprijini participanții la efortul de război al Rusiei în Ucraina.  Leonid Gornin, anterior prim-ministru adjunct al finanțelor, va ocupa acum funcția de prim-adjunct sub ministrul Apărării Andrei Belousov, un economist fără experiență militară, care a fost numit luna trecută pentru a-l înlocui pe Șoigu. Principalele sarcini ale lui Gornin sunt „să crească transparența fluxurilor financiare și să asigure cheltuirea eficientă a fondurilor bugetare”, a informat Ministerul Apărării. De asemenea, numiți ca adjuncți ai ministrului apărării sunt și Oleg Saveliev și Pavel Fradkov, fiul fostului prim-ministru Mihail Fradkov. Fradkov va supraveghea gestionarea proprietății, terenurilor și construcțiilor legate de armată. Un alt fost adjunct al ministrului apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pe 23 aprilie și acuzat de luare de mită. De atunci, alți patru oficiali de rang înalt de la minister și personalul general au fost arestați cu aceleași acuzații în cel mai mare scandal de corupție care a lovit guvernul rus în ultimii ani.

Vladimir Putin și-a găsit succesor! Cine este fostul bodyguard, promovat treptat în cele mai înalte funcții, care l-a salvat odată de un urs

Aleksei Diumin, 50 de ani, este considerat a fi succesorul lui Vladimir Putin. Actual responsabil de supravegherea industriei de apărare, Diumin a fost bodyguard al președintelui rus înainte de a fi promovat ca viceministru al apărării, în 2015, scrie evz.ro.

Aleksei Diumin, fost șef al gărzilor de corp ale lui Vladimir Putin, a fost comandantul forțelor speciale în operațiunea de anexare a Crimeei din 2014. El a primit atunci Steaua Eroului Rusiei, iar un an mai târziu a fost numit în fruntea Statului-Major al Forțelor Terestre. A primit gradul de general-locotenent și, în scurt timp, a devenit viceministru al apărării (2015).

În 2016, Vladimir Putin l-a numit pe Aleksei Diumin guvernator al regiunii Tula. Potrivit unor cercuri informate de la Kremlin, Aleksei Diumin este favorit să fie succesorul liderului de la Kremlin, după cum relatează Bild.

„Diumin este o figură importantă, cu fundal militar care pare a fi o stea politică în ascensiune, un potențial succesor al Putin. El a fost asistentul personal al lui Putin ani întregi, unul dintre cei mai apropiați și de încredere consilieri ai președintelui. Este guvernator de aproape un deceniu și și-a dovedit loialitatea”, a declarat jurnalistul rus de opoziție Mikhail Sigar.

Numirea recentă în funcția de consilier al președintelui rus nu a fost o surpriză pentru mass-media din Rusia. Informația a fost confirmată și de canalul de Telegram Rybar, fidel Kremlinului, care are peste 1 milion de abonați.

Cercetătorii de la Centrul Davis pentru Studii Ruse și Eurasiatice de la Universitatea americană Harvard au declarat:

„Dacă Putin decide să-și aleagă un succesor, Alexei Diumin ar fi probabil candidat de top”, au spus aceștia.

Sursele spun că funcția de guvernator al regiunii Tula este de o importanță vitală pentru autoritățile rusești. În regiune sunt amplasate marile întreprinderi de apărar, iar comenzile tot mai mari ale autorităților pentru echipamente militare, inclusiv sisteme de rachete și antiaeriene, trebuie să fie îndeplinite la termen.

În timpul unui interviu acordat cotidianului Kommersant, în 2016, Diumin s-a lăudat că l-a salvat pe Vladimir Putin de un urs:

„Eram într-un loc îndepărtat, la munte. Mi s-a comunicat prin radio: „Un urs vine spre intrarea ta”. La început am crezut că cineva glumește, m-am dus la ușă și în fața mea am văzut animalul uriaș. Cine știe ce s-a fi întâmplat dacă ar fi coborât președintele?

Bineînțeles că eram înarmat. Președintele era sus, ar fi putut să coboare… Am făcut zgomot și am speriat ursul, care a plecat. Dimineața, i-am raportat președintelui. Mi-a spus că a fost un lucru foarte bun că nu am împușcat fiara”, a povestit Diumin.

Diumin este foarte popular și printre oficialii militari și propagandiști. Evgheni Prigojin l-a lăudat în trecut de multe ori pe fostul bodyguard, iar Ramzan Kadîrov l-a lăudat în ciuda situației grele de pe front în 2022.

Canicula extremă din Grecia a făcut victime: Trei turişti străini au fost găsiţi morţi în decurs de o săptămână

Cadavrul unui turist american în vârstă de 55 de ani a fost descoperit duminică pe insula Corfu, ceea ce ridică la trei numărul turiştilor străini găsiţi morţi în Grecia în decurs de o săptămână. Alţi trei turişti străini sunt căutaţi pe alte insule greceşti, potrivit presei elene, scrie news.ro.

Majoritatea turiştilor făcuseră drumeţii sub soarele sufocant, într-o perioadă în care Grecia se confruntă cu un val de căldură.

Trupul americanului, descoperit în mare în apropierea portului Mathraki de către un turist, urmează să fie transferat la spitalul din Corfu pentru autopsie, potrivit agenţiei de presă greceşti Athens News Agency şi televiziunii publice ERT. Potrivit Athens News Agency, bărbatul se afla în vacanţă în Mathraki. El a fost văzut ultima dată marţi de locuitorii din zonă, într-o cafenea.

Aceasta este cea mai recentă descoperire a cadavrului unui turist străin, după găsirea trupului lui Michael Mosley, vedetă de televiziune britanică. Acesta a fost găsit mort în data de 9 iunie, pe insula grecească Symi din Marea Egee. De asemenea, sâmbătă a fost găsit cadavrul unui olandez, pe insula Samos.

De asemenea, două franţuzoaice sunt date dispărute pe insula Sikinos şi un alt turist pe insula Amorgos.

Lilu, într-o ie de 100 de ani. Vezi cum arată
Articolul anterior
Poartă așa jeanşii skinny dacă ai 30 de ani
Articolul următor