Când și unde va fi înmormântată Janna Friske!

Tatăl artistei a anunțat că fanii și prietenii își vor putea lua rămas bun de la Janna joi, pe 18 iunie.

separator
41

O vom conduce joi pe ultimul drum. Încă nu știm unde va avea loc ceremonia: la biserica din incinta cimitirului Arhanghelul Nicolae sau vom închiria o sală. Vor putea veni atât prietenii, cât și fanii”, a declarat Vladimir Borisovici.

Janna Friske s-a stins din viață pe 15 iunie, la ora 22:00. Artista avea 41 de ani şi suferea de cancer.

Gestul pe care l-a făcut un câine după ce stăpâna sa a decedat. Oamenii au răbufnit în lacrimi

Un câine și-a demonstrat loialitatea mergând în spatele sicriului stăpânei sale, în timp ce aceasta era condusă pe ultimul drum, spre cimitirul Killashee din County Longford, Irlanda, scrie digi-animalworld.tv.

Patrupedul a fost fotografiat, iar imaginile postate în mediul online au devenit imediat virale, oamenii izbucnind în lacrimi. Bessie, câinele din rasa Golden Retriever, a participat alături de toată familia la înmormântarea stăpânei sale, vizibil îndurerat. 

Margo Magan, așa cum se numea femeia, a murit la 94 de ani, la Spitalul Regional Midlands din Mullingar. Bessie a fost foarte atașat de Margo, astfel că despărțirea nu a fost tocmai ușoară. Imaginea cu patrupedul mergând în spatele sicriului i-a făcut pe mulți internauți să verse lacrimi și să ia cu asalt secțiunea de comentarii.

Alături de fotografia cu Bessi, fiul lui Margo a scris: „Ne-am luat ultimul rămas bun de la remarcabila noastră mamă Margo, care a murit la 94 de ani. Ea își iubea cu adevărat câinele și el pe ea!”. 

Utilizatorii platformei Twitter au sărit imediat cu mesaje, iar postarea a devenit rapid virală: „RIP. Îmi pare rău. Condoleanțe familiei voastre și câinelui ei fidel care este în spatele ei”/ „O imagini incredibilă, puternică și emoționantă. Sincere condoleanțe pentru pierderea voastră. Să se odihnească în pace”/ „Este atât de emoționant și de trist. Fotografia este uimitoare”/ „ Ce imagine fantastică. Câinele ei a fost cu ea până la capăt.”

Xi Jinping îi cheamă pe liderii din Asia Centrală la un summit în China

Preşedintele chinez Xi Jinping i-a invitat pe liderii fostelor republici sovietice din Asia Centrală să participe în luna mai la primul Summit China – Asia Centrală. Beijingul își consolidează astfel influenţa în această regiune, contestând autoritatea tradițională a Rusiei, prinsă cu războiul din Ucraina, scrie digi24.ro.

În telegrame de felicitare trimise separat luni şi marţi cu ocazia Nowruz, sărbătoare tradiţională care marchează venirea primăverii şi Noul An Persan, Xi Jinping i-a invitat pe liderii Kazahstanului, Kârgâzstanului, Uzbekistanului şi Tadjikistanului în mai pentru „primul Summit China-Asia Centrală”.

Aceste patru ţări au publicat telegramele. Turkmenistanul, ţară izolată şi principalul furnizor de gaz al Chinei, nu a comunicat încă pe acest subiect. Cele patru telegrame sunt asemănătoare, Xi Jinping insistând asupra consolidării legăturilor între China şi Asia Centrală, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Aceste state autoritare fac parte din „Noile Drumuri ale Mătăsii”, un proiect gigant de infrastructuri rutiere, feroviare şi portuare iniţiat de China. Poziția Rusiei în regiune, contestată Rusia, care consideră Asia Centrală drept zona sa de influenţă de la mijlocul secolului al XIX-lea, îşi vede rolul contestat, în timp ce aliaţii săi tradiţionali din regiune sunt curtaţi de China, Turcia şi ţările occidentale. Această tendinţă s-a accelerat de la invazia rusă din Ucraina, deşi Moscova deţine în continuare pârghii de influenţă puternice.

În ultimele luni, în afară de Xi Jinping, preşedinţii rus şi turc, Vladimir Putin şi Recep Tayyip Erdogan, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, s-au deplasat în Asia Centrală. De asemenea, un summit online în format 5+1, organizat de Xi Jinping, a avut loc în ianuarie 2022 cu ocazia a 30 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre China şi Asia Centrală după căderea Uniunii Sovietice.

Cum arată noua campanie de recrutare în masă din Rusia: ”Salarii mari, garanții sociale și beneficii”

Campania pentru serviciul militar prin contract s-a intensificat in Rusia. De la inceputul saptamanii, numeroase anunturi si bannere au fost postate in localitati de pe tot intinsul Rusiei, in birouri de inregistrare, biblioteci si scoli sportive pentru copii, scrie aktual24.ro.

Militarilor prin contract li se ofera salarii mari, garantii sociale si beneficii. Potrivit publicatiei ruse Baza, oficialii au fost avertizati sa intensifice campania.

De exemplu, la 17 martie, a avut loc o intalnire cu Maria Nagornaya, vicepresedinte al guvernului regiunii Moscova. Aceasta i-a instruit pe oficiali sa lucreze mai intens la campania de recrutare incepand din 20 martie.

Conform postarilor de pe retelele de socializare, astfel de intalniri nu au avut loc doar in regiunea Moscovei.

5 secrete a cuplurilor cu adevărat fericite!
Articolul anterior
Au fost inventați bikinii inteligenți!
Articolul următor