Cei trei chefi de la „Masterchef” au fost daţi afară de la PRO TV

Masterchef

separator
 este una dintre emisiunile care va continua și anul viitor. Cel puțin, asta se înțelege din ultimul comunicat de pe site-ul oficial al emisiunii, iar producătorii vin cu surprize de proporții.

masterchef20145_26790700

Potrivit unor surse din interiorul PRO TV, cei trei chefi au fost dați afară, pe nepusă masă, fără prea multe explicații.

Astfel, Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu au fost anunțați, chiar zilele trecute, că nu mai fac parte din echipă, iar producătorii „Master Chef” deja organizează un casting pentru a alege noii membri ai juriului.

Până la această oră nu se cunosc motivele care au dus la schimbarea radicală a juriului din acest concurs de gătit.

sursa

Preşedintele Columbiei interzice coridele

Președintele columbian Gustavo Petro a promulgat luni o lege care interzice coridele în țară, marcând astfel sfârșitul unei practici care era recunoscută de Constituție ca făcând parte din cultura națională, potrivit agenției AFP citate de g4media.ro.

În fața unei mulțimi adunate în arena de tauri din centrul orașului Bogota, redenumită Plaza Cultural La Santamaria, Gustavo Petro a sărbătorit adoptarea acestei legi, denumită „No more Olé”, menită să pună capăt, potrivit lui Petro, „dreptului de a ucide” animale ca formă de divertisment.

„Cultura, și cu atât mai puțin justiția, nu poate spune că este o cultură să ucizi ființe simțitoare, ființe vii, de plăcere”, a declarat Petro, referindu-se la o decizie a Curții Constituționale din 2018 care a permis luptele cu tauri în orașele și satele cu tradiție taurină.

Columbia se alătură astfel listei țărilor sud-americane care interzic coridele, precum Brazilia, Chile, Argentina, Uruguay și Guatemala.

În Ecuador, Franța, Mexic, Peru, Portugalia, Spania și Venezuela se organizează încă lupte cu tauri.

Record istoric de temperatură! 21 iulie a fost cea mai caldă zi înregistrată vreodată la nivel global

Duminică, 21 iulie, a fost cea mai caldă zi înregistrată vreodată la nivel global, conform datelor preliminare ale Serviciului Copernicus pentru schimbări climatice al Uniunii Europene, transmite Reuters, citat de digi24.ro.

Temperatura medie globală a aerului la suprafață a atins duminică 17,09 grade Celsius, ușor mai mare decât precedentul record stabilit în iulie anul trecut, de 17,08 grade Celsius. Valurile de căldură au pârjolit zone întinse din Statele Unite, Europa și Rusia în ultima săptămână. Copernicus a confirmat pentru Reuters că recordul de temperatură medie zilnică stabilit anul trecut pare să fi fost depășit duminică, în înregistrările sale care datează din 1940.

Anul trecut, recordul a fost depășit timp de patru zile la rând, între 3 și 6 iulie, pe măsură ce schimbările climatice, determinate de arderea combustibililor fosili, au condus la căldură extremă în emisfera nordică. Fiecare lună începând cu iunie 2023 – 13 luni la rând – a fost cea mai caldă de la începutul înregistrărilor, comparativ cu luna corespunzătoare din anii anteriori, a declarat Copernicus. Unii oameni de știință au sugerat că 2024 ar putea depăși 2023 ca cel mai cald an de la începutul înregistrărilor, deoarece schimbările climatice și fenomenul meteorologic natural El Nino – care s-a încheiat în aprilie – au dus la creșterea temperaturilor în acest an.

Turismul din Grecia se schimbă radical! În plin sezon estival, autoritățile introduc noi reguli pe plaje

În plin sezon estival, autoritățile din Grecia introduc noi reguli pe plaje. Supraaglomerarea nu mai este deloc tolerată, așa că turiștii români care se pregătesc să plece în vacanță pe insulele grecești trebuie să se informeze și să știe ce au de făcut, scrie evz.ro.

Cea mai vizitată țară de pe glob în perioada verii, Grecia, introduce reguli de ultimă oră împotriva supraaglomerării de pe plaje. Autoritățile nu mai sunt deloc tolerante și dau amenzi uriașe.

Concret, turiștii care ajung de acum încolo pe plajele însorite din Grecia trebuie să știe că nu mai pot închiria umbrele și șezlonguri oricum și de la oricine. Astfel de persoane sunt atent monitorizate și dacă nu au la vedere informațiile privind obiectele destinate închirierii și numărul acestora se aleg cu amenzi foarte mari.

Noile reguli sunt clare. Doar 30 la sută din suprafața cu nisip poate fi ocupată de scaunele pliabile, restul fiind destinat celor care preferă să stea pe prosoape.

Turiștii care observă că legea este încălcată, iar plaja este aglomerată cu șezlonguri pot raporta abuzul printr-o aplicație conectată la serverele Ministerul Finanțelor din Grecia.

Șezlongurile trebuie să fie amplasate la cel puțin 4 metri de țărm.

Dansatoarea în scaun cu rotile care a cucerit lumea!
Articolul anterior
Un moldovean în videoclipul Alexandrei Stan! Vezi cine este
Articolul următor