Cel mai bogat bucătar din lume nu va lăsa averea copiilor săi! Care este motivul

Gordon Ramsay, bucătar celebru, cunoscut pentru restaurantele sale cu stele Michelin, dar și pentru emisiunile culinare televizate, a declarat într-un interviu pentru „The Telegraph” că nu va lăsa averea moștenire celor patru copii ai săi, chiar dacă câștigă la fel de mult precum Beyonce.

separator
Gordon-Ramsay

Deși are o avere estimată la 160 milioane de dolari, Ramsay spune că banii nu au fost niciodată o prioritate pentru el și dorește să le insufle asta și copiilor lui.

„Averea mea nu va fi lăsată categoric copiilor, și nu o spun din răutate, ci din simplul fapt că nu vreau să îi alint. Singurul lucru asupra căruia am convenit cu soția mea, Tanya, este un procent de 25% depozit pentru un apartament, pentru fiecare dintre ei”, a mărturisit Gordon.

În ciuda faptului că celebrul bucătar are 25 de restaurante, dintre care șapte cu stele Michelin, copiii lui nu se bucură de deliciile culinare din restaurantele tatălui lor.

„Ultima dată când am fost la Royal Hospital Road, restaurantul din Chelsea, a fost la ziua fiicei mele Megan, când a împlinit 16 ani. A fost prima dată când am mâncat aici împreună cu copiii”, a mai povestit acesta în cadrul interviului.

Nici când vine vorba de vacanțe, copiii lui Ramsay nu se bucură de luxul părinților lor. Chef-ul a dezvăluit că nu le cumpără bilete la clasa I, atunci când călătoresc cu avionul, ci îi trimite la economic, cu oamenii de rând.

„Nu au muncit până acum ca să își permită asta, iar acestea sunt niște lucruri pe care le apreciezi altfel după ce ai muncit pentru ele”, a explicat celebrul bucătar.

Cât despre banii de buzunar, Gordon a mărturisit că fiecare copil are un buget maxim. Astfel, adolescenta Megan primește 100 de dolari pe săptămână, iar ceilalți primesc câte 50 de dolari. „Din acești bani, trebuie să își plătească facturile la telefon și transportul cu autobuzul”, mai povestește Gordon.gordon-ramsey-family

Gordon Ramsay s-a născut în Scoţia. La 42 de ani s-a căsătorit cu Tanya, iar cei doi au patru copii împreună: Megan (18), gemenii Holly și Jack (17) și Matilda (15).

sursa

Record istoric de temperatură! 21 iulie a fost cea mai caldă zi înregistrată vreodată la nivel global

Duminică, 21 iulie, a fost cea mai caldă zi înregistrată vreodată la nivel global, conform datelor preliminare ale Serviciului Copernicus pentru schimbări climatice al Uniunii Europene, transmite Reuters, citat de digi24.ro.

Temperatura medie globală a aerului la suprafață a atins duminică 17,09 grade Celsius, ușor mai mare decât precedentul record stabilit în iulie anul trecut, de 17,08 grade Celsius. Valurile de căldură au pârjolit zone întinse din Statele Unite, Europa și Rusia în ultima săptămână. Copernicus a confirmat pentru Reuters că recordul de temperatură medie zilnică stabilit anul trecut pare să fi fost depășit duminică, în înregistrările sale care datează din 1940.

Anul trecut, recordul a fost depășit timp de patru zile la rând, între 3 și 6 iulie, pe măsură ce schimbările climatice, determinate de arderea combustibililor fosili, au condus la căldură extremă în emisfera nordică. Fiecare lună începând cu iunie 2023 – 13 luni la rând – a fost cea mai caldă de la începutul înregistrărilor, comparativ cu luna corespunzătoare din anii anteriori, a declarat Copernicus. Unii oameni de știință au sugerat că 2024 ar putea depăși 2023 ca cel mai cald an de la începutul înregistrărilor, deoarece schimbările climatice și fenomenul meteorologic natural El Nino – care s-a încheiat în aprilie – au dus la creșterea temperaturilor în acest an.

Turismul din Grecia se schimbă radical! În plin sezon estival, autoritățile introduc noi reguli pe plaje

În plin sezon estival, autoritățile din Grecia introduc noi reguli pe plaje. Supraaglomerarea nu mai este deloc tolerată, așa că turiștii români care se pregătesc să plece în vacanță pe insulele grecești trebuie să se informeze și să știe ce au de făcut, scrie evz.ro.

Cea mai vizitată țară de pe glob în perioada verii, Grecia, introduce reguli de ultimă oră împotriva supraaglomerării de pe plaje. Autoritățile nu mai sunt deloc tolerante și dau amenzi uriașe.

Concret, turiștii care ajung de acum încolo pe plajele însorite din Grecia trebuie să știe că nu mai pot închiria umbrele și șezlonguri oricum și de la oricine. Astfel de persoane sunt atent monitorizate și dacă nu au la vedere informațiile privind obiectele destinate închirierii și numărul acestora se aleg cu amenzi foarte mari.

Noile reguli sunt clare. Doar 30 la sută din suprafața cu nisip poate fi ocupată de scaunele pliabile, restul fiind destinat celor care preferă să stea pe prosoape.

Turiștii care observă că legea este încălcată, iar plaja este aglomerată cu șezlonguri pot raporta abuzul printr-o aplicație conectată la serverele Ministerul Finanțelor din Grecia.

Șezlongurile trebuie să fie amplasate la cel puțin 4 metri de țărm.

Orașul din Europa care este considerat cel mai bun din lume la calitatea vieții în 2024

Pentru al treilea an consecutiv, un oraș din Europa a fost desemnat drept cel mai locuibil din lume, dintre cele 173 incluse în Indexul anual al locuibilității globale realizat de The Economist.

Cu scoruri perfecte în patru din cele cinci categorii din acest an, Viena nu a fost nici pe departe un oraș curat, dar având în vedere dominația sa continuă, cetățenii săi par să fie foarte mulțumiți, notează Euronews citat de stirileprotv.ro.

O mare parte din top 10 din 2024 a rămas în mare parte neschimbat față de 2023.

O schimbare notabilă este dominația orașelor din Europa de Vest, în special, care ocupă primele trei locuri și au patru poziții în total în fruntea clasamentului.

În clasamentul din acest an figurează un număr impresionant de 30 de orașe vest-europene, care au obținut un scor mediu total de 92 din 100. Cu toate acestea, scorul general al regiunii a scăzut față de anul trecut din cauza instabilității crescânde din țări precum Germania și Irlanda, care au fost zguduite de proteste perturbatoare, se arată în studiu.

Cea mai mare îmbunătățire din toate regiunile a fost observată în Europa de Est, aflată pe locul al patrulea, pe baza scorurilor obținute în domeniul învățământului superior și al asistenței medicale.

Printre cele mai mari mișcări din clasament se numără Budapesta, care a primit un scor de 92 și a urcat șapte locuri, ajungând pe poziția 32.

Belgradul și Bucureștiul (ambele cu un scor de 74,5) au urcat șase și, respectiv, cinci locuri, ocupând împreună poziția 94.

În ceea ce privește cele mai mari scăderi, opt orașe din Europa de Vest au coborât în clasament. Dublinul a înregistrat cel mai abrupt declin, coborând șapte locuri până pe poziția 39.

Orașele germane au înregistrat, în general, cele mai slabe scăderi, Munchen coborând șase locuri până pe poziția 27, împreună cu Hamburg, care a coborât cinci locuri.

Stuttgart, Berlin și Dusseldorf au coborât în clasament, la fel ca Bruxelles și Barcelona. Cea mai mare scădere a fost înregistrată de Tel Aviv, care a coborât 20 de locuri, de pe 92 pe 112, din cauza unor scoruri mai mici la capitolul stabilitate, ca urmare a impactului războiului din Gaza, precum și a loviturilor în categoriile cultură și mediu și infrastructură.

În Moldova va ninge. Iată când
Articolul anterior
Daria Ianieva, meșterița care face bijuterii după tehnica soutache!
Articolul următor