Celebrităţi care s-au sinucis

Luni, 10 august, lumea a aflat cu tristețe că marele actor Robin Williams a murit. Acesta suferea de depresie și dependență de alcool. Dacă bănuielile anchetatorilor se adeveresc, cazul lui Robin Williams va completa lista deja lungă a actorilor faimoși care s-au sinucis.

separator

640px-Marilyn_Monroe_-_publicityMarilyn Monroe (1926-1962) este una dintre cele mai cunoscute actrițe ale secolului XX și imaginea-simbol a anilor ’50-’60. Moartea ei, din 1962, este și astăzi un subiect controversat : după o carieră extraordinară la Hollywood, Marilyn Monroe, suferind de depresie, s-a sinucis la 36 de ani luând o supradoxă de barbiturice. Cu privire la moartea ei s-au făcut numeroase speculații, una dintre cele mai răspândite teorii ale conspirației fiind că actrița ar fi fost ucisă.

george_for_SupermanGeorge Reeves (1914-1959) a fost primul actor care a jucat în televiziune rolul lui Superman, în programul Aventurile lui Superman, lansat în 1951. Acesta este cel mai cunoscut rol al său, însă Reeves a apărut și în alte producții faimoase precum Gone with the wind (1939) sau From here to eternity (1953). Reeves a murit în 1959; se pare că s-ar fi sinucis prin împușcare, însă circumstanțele morții sale nu au fost elucidate cu certitudine.

heath-ledger-the-jokerHeath Ledger (1979-2008) a devenit cunoscut la Hollywood în anii 2000 după rolurile din A knight’s tale (2001), Frații Grimm (2005), Brokeback Mountain (2005, pentru care a fost nominalizat la Oscar), Casanova (2005) ș.a. În 2008, cu câteva luni înainte de lansarea celui mai bun film al său, The Dark Knight, în care a interpretat excelent dificilul rol al Jokerului, Heath Ledger a fost găsit mort în apartamentul său din New York. Actorul a murit din cauza unei supradoze (accidentale sau nu) de medicamente. Ledger a primit postum Globul de Aur și Oscarul pentru rolul din The Dark Knight.

Diana BarrymoreDiana Barrymore (1921-1960), născută în cea mai faimoasă familie de la Hollywood, s-a lansat în lumea teatrului și cinematografiei din tinerețe, ea având șansa să devină o actriță extraordinară. Însă cariera ei a luat sfârșit după doar trei ani (și șase filme) din cauza problemelor personale și a drogurilor. Până la moartea sa, în 1960, actrița s-a străduit să-și refacă viața, însă severa depresie de care suferea a împins-o, în cele din urmă, spre sinucidere (supradoxă de alcool și somnifere).

Elvis Presley

Elvis Presley – Regele rock&roll-ului este unul dintre cei mai importanţi artişti din istoria muzicii. A murit în urma unei supradoze de calmante care i-a fost fatală şi pe fondul bolii de inimă de care suferea. A fost găsit  decedat pe 16 august 1977 în baia casei în care locuia. Există încă controverse privind moartea sa. Unii cred că e vorba de un accident, în timp ce alţii cred că s-a sinucis.

alexander-mcqueenAlexander McQueen – Designerul britanic Alexander McQueen a fost găsit fără suflare pe 11 februarie 2010. Cunoscut pentru creaţiile sale ieşite din comun, preferate de vedete precum Sarah Jessica Parker, Naomi Champbell, Kate Moss şi Lady Gaga, Alexander a se pare că nu a putut trece peste moartea mamei sale cu câteva luni în urmă şi şi-a pus capăt zilelor la vârsta de 40 de ani.

Sursa http://www.historia.ro/, http://www.acasatv.ro/, http://www.eva.ro/

Atac masiv al Rusiei cu rachetă balistică la Sumî: Cel puțin 8 morți și 49 de răniți

Cel puțin opt oameni au murit și alți 49 au fost răniți, duminică seară, la Sumî, în Ucraina, în urma unui atac al Rusiei cu rachetă balistică, informează Kyiv Independent. Președintele ucrainean Volodmir Zelenski a condamnat atacul, scrie digi24.ro.

„Un atac cu rachetă asupra unei clădiri cu nouă etaje din Sumî. Știm despre morți și răniți, inclusiv copii. Condoleanțele mele familiilor și prietenilor. Criminalul trebuie pedepsit pentru că a ucis oameni nevinovați”, a spus Zelenski, într-o declarație publicată pe Telegram. Racheta a lovit și curtea clădirii, provocând pagube importante și lăsând casele din jur fără ferestre, a declarat primarul interimar din Sumî, Artem Kobzar.

Loviturile rusești împotriva regiunii Sumî au devenit din ce în ce mai distructive în ultimele luni. Bombardamentele sunt o obișnuință zilnică pentru comunitățile din apropierea graniței de nord-est a Ucrainei cu Rusia, locuitorii din așezările de frontieră vulnerabile din regiune fiind supuși mai multor atacuri pe zi.

Ucraina anunţă „restricţii” de electricitate pe întreg teritoriul său după masivul atac rusesc

Ucraina va aplica de luni „măsuri de restricţie” în consumul de electricitate pe tot teritoriul său după un vast atac rusesc care i-a avariat puternic infrastructurile energetice, a anunţat duminică operatorul reţelei electrice ucrainene Ukrenergo, potrivit AFP.

„De mâine, 18 noiembrie, toate regiunile vor fi constrânse să aplice măsuri de restricţie a consumului” ca urmare a „daunelor provocate instalaţiilor electrice în timpul atacului masiv cu rachete şi drone”, a indicat operatorul pe reţelele de socializare.

Într-un comunicat, Ukrenergo a afirmat că întreruperile temporare vor dura între orele 06:00 şi 22:00, asigurând că lucrătorii săi caută să remedieze avariile cât mai rapid posibil, potrivit Reuters.

După atacul de duminică, oficialii ucraineni au confirmat pagube la infrastructura critică sau întreruperi în alimentarea cu energie electrică de la regiunile vestice Volîn, Rivne şi Liov până la Dnipropetrovsk şi Zaporojie, în sud-est.

Amploarea pagubelor este dificil de evaluat, deoarece autorităţile au dezvăluit puţine informaţii cu privire la rezultatul loviturilor şi la starea reţelei energetice, vizată de o campanie aeriană a Rusiei mai devreme în acest an.

Ministerul rus al Apărării a declarat că a lansat un atac masiv asupra instalaţiilor energetice care alimentează complexul militar-industrial al Ucrainei.

Centralele nucleare din Ucraina şi-au redus producţia de electricitate ca măsură de precauţie în urma atacurilor masive ale Rusiei asupra infrastructurii energetice în acest weekend, a declarat duminică directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, potrivit DPA.

Instalaţiile nucleare propriu-zise nu au fost lovite direct de atacurile ruseşti, dar au fost afectate staţiile conectate la acestea, a declarat Rafael Grossi.

După o convorbire cu şeful autorităţilor de reglementare ucrainene, Grossi a indicat că doar două dintre cele nouă reactoare operaţionale din ţară produc electricitate în prezent la capacitate maximă.

„Infrastructura energetică a ţării este extrem de vulnerabilă, având impact direct asupra siguranţei şi securităţii nucleare”, a spus Grossi, adăugând că este esenţial ca centralele nucleare să aibă o sursă sigură de alimentare cu energie electrică.

S-a găsit jurnalul privat al Reginei Elisabeta. Suverana avea multe secrete: Scria zilnic în el, chiar dacă era obosită

Regina Elisabeta, care a murit la vârsta de 96 de ani pe 8 septembrie 2022, a avut un jurnal secret. Regretata suverană scris ultima dată în jurnal cu doar două zile înainte de moarte, a spus autorul Robert Hardman, în versiunea actualizată a cărții sale, „Charles III: New King. New Court. The Inside Story”, publicată pe 7 noiembrie, scrie evz.ro.

„Edward a venit să mă vadă”, ar fi fost ultimele cuvinte ale reginei, conform lui Hardman. Este vorba despre Sir Edward Young, secretarul privat al Reginei, care o ajuta să organizeze ceremonia de învestire a miniștrilor noului prim-ministru al Marii Britanii, Liz Truss. Numirea lui Truss, pe 6 septembrie, avea să fie ultimul angajament oficial al suveranei.„Se pare că încă scria în jurnal la Balmoral cu două zile înainte de moarte”, a scris Hardman.„Ultima sa însemnare era la fel de factuală și practică, la fel ca întotdeauna”.

Jurnalul Reginei Elisabeta era un registru al evenimentelor care aveau loc în zilele sale aglomerate. Suverana ar fi spus înainte să moară că n-a avut timp să noteze lucruri foarte personale sau conversații, ci doar evenimente importante. „Nu am timp să notez conversații, doar evenimente”, ar fi spus regina, conform unor surse.

Scria zilnic în jurnal, chiar dacă era obosită

Un fost membru al casei regale a declarat în 2019 că regina scria în jurnal cu un stilou cu cerneală neagră și că fiecare jurnal era marcat cu monograma sa regală și numerotat cu cifre romane. Suverana scria în jurnalul său în fiecare seară „indiferent cât de târziu era sau cât de obosită se simțea”, a spus fostul membru al casei regale. „Era o datorie de neocolit, și scria la birou, niciodată în pat”.

Și Regele Charles are un jurnal, dar „nu mai scrie jurnale narative extinse ca înainte”, a spus un curtean de rang înalt pentru Hardman.

Irina Bivol:”Am fost cele mai bune prietene până la 14 ani. Acum încercăm să revenim la ce a fost cândva”!
Articolul anterior
Exclusiv! Vezi cine e alesul fiicei Irinei Bivol !
Articolul următor