Cunoscuta prezentatoare rusă Dana Borisova a publicat pe pagina sa de socializare câteva poze împreună cu iubitul din escapada pe care o face în Egipt.
Chiar dacă nu a confirmat cine este bărbatul din poză, presa rusească a scris că ar fi un businessman german alături de care a mai apărut la un eveniment din Monte Carlo în 2013.
«În sfârșit mi-am găsit a doua jumătate. Este Alexandru și am trăit împreună jumate de an pe timpul când aveam doar 20 de ani. La acel moment ne despărțisem, iar după 16 ani ne-am reîntâlnit. El are o relație foarte bună cu fiica mea. Așa că încet, încet viața mea prinde contur»
Rușii anunță că au preluat controlul total asupra regiunii Kursk și că atacă în cinci direcții simultan în Sumî
Kremlinul a anunţat sâmbătă că trupele ruse au obţinut controlul deplin asupra regiunii de frontieră Kursk, la câteva luni după ce Ucraina a lansat un contraatac uimitor în zonă, relatează dpa, preluată de Agerpres. Totodată, agenția de presă de stat TASS anunță lupte grele la Sumî, relatează Digi24
Şeful Statului Major al forţelor armate ruse, generalul Valeri Gherasimov, l-a informat sâmbătă pe preşedintele Vladimir Putin că operaţiunea de alungare a trupelor ucrainene din regiunea rusă Kursk a fost încheiată cu succes, transmite EFE, citată de Agerpres.
”Astăzi au fost alungate unităţile ucrainene din ultima localitate de pe teritoriul regiunii Kursk, satul Gornal”, a declarat Gherasimov într-o şedinţă prin videoconferinţă cu Putin, difuzată de televiziunea de stat rusă.
”Aventura regimului de la Kiev a eşuat complet”, a răspuns liderul rus. Valeri Gherasimov a ţinut să salute ”curajul şi eroismul” combatanţilor nord-coreeni care au luptat în regiunea rusă Kursk. ‘
‘Soldaţii şi ofiţerii armatei nord-coreene, care au luptat alături de militari ruşi, au dat dovadă de un mare profesionalism, de rezistenţă, de curaj şi de eroism pentru a respinge invazia ucraineană”, a spus şeful Statului Major al forţelor armate ruse.
Ucrainenii dezmint și susțin că luptele continuă
Pe de altă parte, ucrainenii susțin că în regiunea Kursk continuă confruntările. Armata ucraineană a denunţat rapid aceste informaţii ca fiind „false” şi a afirmat că luptele continuă în zonă.
„Declaraţiile liderilor inamici cu privire la „înfrângerea” forţelor ucrainene nu sunt altceva decât manevre de propagandă”, susţine Statul Major ucrainean, citat de AFP și EFE, preluate de Agerpres.
„Nu există nicio ameninţare ca unităţile noastre să fie încercuite”, insistă armata ucraineană, recunoscând totuşi că situaţia sa este „dificilă”.
Statul Major ucrainean mai afirmă că în acest timp continuă şi luptele în provincia rusă învecinată Belgorod, unde unităţi ucrainene au lansat de asemenea o incursiune, dar nu la fel de reuşită ca în provincia Kursk, şi au pătruns pe o fâşie de teritoriu la graniţă unde au ocupat câteva sate.
Atacuri în Sumî
Totodată, armata rusă desfășoară atacuri în cinci direcții simultan în regiunea Sumî din Ucraina, a declarat expertul militar Andrei Marociko pentru TASS.
„În ceea ce privește direcția Sumî, într-adevăr, aici au loc lupte intense. Înregistrez aproximativ cinci direcții de atac ale Forțelor Armate ale Federației Ruse”, a spus el.
Putin se declară pregătit pentru negocieri cu Kievul „fără condiții prealabile”, anunță presa rusă de stat
Președintele rus Vladimir Putin i-a spus emisarului lui Donald Trump, Steve Witkoff, că este gata să negocieze soluționarea conflictului din Ucraina „fără nicio condiție prealabilă”, potrivit Kremlinului. Anunțul este citat de agenția de presă de stat rusă TASS.
Președintele rus a făcut afirmația la întâlnirea cu emisarul lui Donald Trump, Steve Witkoff, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Kremlinului.
„Vladimir Putin a reafirmat că partea rusă este gata să reia procesul de negociere cu Ucraina fără nicio condiție prealabilă”, a declarat Dmitri Peskov, citat de agențiile de presă ruse.
Cu toate acestea, președintele rus și-a repetat în mod regulat cerințele maximaliste cu privire la Ucraina: controlul asupra celor cinci regiuni ucrainene pe care Moscova le revendică, renunțarea Ucrainei la aderarea la NATO și demilitarizarea acesteia.
„Apropierea pozițiilor”
În termeni mai generali, Vladimir Putin, care prezintă conflictul din Ucraina ca un „război hibrid” condus de NATO împotriva Rusiei, cere o reformă a arhitecturii de securitate în Europa, în special în ceea ce privește poziționarea forțelor NATO aflate în prezent în apropierea frontierelor ruse, scrie BFM TV.
Kremlinul a calificat vineri drept „constructive și foarte utile” aceste noi discuții între Putin și Witkoff, schimburi care ar trebui să servească la „apropierea pozițiilor” Moscovei și Washingtonului pe o serie de subiecte, în primul rând dosarul ucrainean.
Sâmbătă, după o discuție cu președintele ucrainean, cu prilejul funeraliilor papei Francisc, președintele american Donald Trump a făcut o serie de declarații critice la adresa lui Putin.
„Putin probabil mă duce cu vorba”
Preşedintele rus Vladimir Putin „probabil nu vrea să oprească războiul” în Ucraina şi „mă duce cu vorba”, a scris sâmbătă preşedintele american Donald Trump pe reţeaua sa de socializare Truth Social, într-un mesaj în care a ameninţat Rusia cu noi sancţiuni, relatează AFP, preluată de Agerpres.
Mesajul lui Trump este critic mai întâi la adresa predecesorilor săi la Casa Albă, respectiv Joe Biden şi Barack Obama, şi la adresa jurnaliştilor americani ce îi critică un plan de pace pe care l-a propus pentru încheierea războiului ruso-ucrainean.
„Orice înţelegere aş face în legătură cu Rusia/Ucraina, oricât de bună ar fi, chiar dacă este cel mai bun acord încheiat vreodată, eşuatul New York Times va vorbi rău despre el”, a scris Trump la începutul mesajului său.
„Peter Baker, redactorul foarte părtinitor şi lipsit de talent al The Times, a urmat cerinţele editorului său şi a scris că Ucraina ar trebui să recupereze teritoriul, inclusiv, presupun, Crimeea, şi alte cereri ridicole, pentru a opri cea mai rea vărsare de sânge de la al Doilea Război Mondial. Oare de ce acest reporter superficial nu spune că Obama a fost cel care a făcut posibil ca Rusia să fure Crimeea de la Ucraina fără să tragă niciun foc de armă”, a mai scris preşedintele american.
„Acesta este războiul lui Joe Biden Somnorosul, nu al meu. A fost un fraier din prima zi şi (războiul n.red) nu ar fi trebuit să se întâmple şi nici nu s-ar fi întâmplat dacă aş fi fost preşedinte în acel moment. Eu doar încerc să curăţ mizeria lăsată de Obama şi Biden, şi ce mizerie este”, a continuat Trump, după care s-a referit la preşedintele rus Vladimir Putin.
„Acestea fiind spuse, nu există niciun motiv pentru ca Putin să tragă cu rachete în zone civile (…) Aceasta mă face să mă gândesc că probabil nu vrea să oprească războiul, ci doar mă duce cu vorba, şi trebuie tratat diferit cu el, prin „Sancţiuni Secundare” sau „Bancare”?, a încheiat Trump mesajul, postat în ziua când a avut la Roma o scurtă întrevedere cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, în marja funeraliilor Papei Francisc.
Zelenski și Trump s-au întâlnit la funeraliile papei Francisc. Ce a spus președintele ucrainean după întrevedere
Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu Donald Trump, a declarat purtătorul de cuvânt al liderului de la Kiev pentru Suspilne. Cei doi au fost la Vatican unde au participat la funeraliile papei Francisc, scrie kyivindependent. „A fost o întâlnire foarte simbolică care are potențialul de a deveni istorică, dacă obținem rezultate comune”, a spus președintele Ucrainei, după întrevederea cu șeful de la Casa Albă.
„O întâlnire bună. Am discutat multe, față în față. Sperăm să obținem rezultate în tot ceea ce am abordat. Protejarea vieților oamenilor noștri. Încetare completă și necondiționată a focului. O pace fiabilă și durabilă, care să prevină izbucnirea unui alt război. A fost o întâlnire foarte simbolică care are potențialul de a deveni istorică, dacă obținem rezultate comune. Mulțumesc, președintelui Donald Trump!”, a scris Zelenski pe rețeaua X.
Good meeting. We discussed a lot one on one. Hoping for results on everything we covered. Protecting lives of our people. Full and unconditional ceasefire. Reliable and lasting peace that will prevent another war from breaking out. Very symbolic meeting that has potential to… pic.twitter.com/q4ZhVXCjw0
— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) April 26, 2025
Știrea inițială Întâlnirea dintre cei doi a durat doar câteva minute, deoarece Trump, Zelenski și alți lideri mondiali, inclusiv președintele francez Emmanuel Macron, au fost văzuți la scurt timp după ce s-au alăturat ceremoniei de înmormântare, precizează sursa citată. Cei doi președinți au convenit să poarte discuții suplimentare, a informat Sky News, citând surse de la Vatican.
Este prima întâlnire dintre cei doi, după umilirea de la Casa Albă din februarie, declară un oficial de rang înalt AFP, preluat de News.ro.