Robert Jordan şi Jackie Bange sunt de ani buni parteneri la pupitrul știrilor. Între timp, cei doi au învățat niște mișcări pe care le pun în practică la fiecare pauză de publicitate.
Prezentatorii se amuză împreună cu un dans „de la pupitru”. Dansul începe cu aranjarea foilor pe birou, continuă cu mișcări de brațe foarte bine puse la punct. Din când în când, regizorul anunță câte minute au rămas până vor intra din nou în emisie directă.
Vezi și tu metoda inedită a celor doi prezentatori care, cu siguranță, te va face să zâmbești!
Rusia a lansat în premieră o rachetă balistică intercontinentală, cea mai puternică armă de până acum, asupra Ucrainei
Rusia a lansat joi, 21 noiembrie, dimineața devreme, o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) asupra Ucrainei, marcând o escaladare semnificativă a atacului său în curs asupra țării, scrie Kyiv Post, scrie adevarul.ro.
Forțele Aeriene ale Ucrainei au confirmat atacul , care a inclus și diverse alte tipuri de rachete care au vizat infrastructura critică.
„Între 5:00 și 7:00 dimineața, pe 21 noiembrie, trupele ruse au atacat orașul Dnipro, lovind întreprinderi și infrastructura critică”, au declarat Forțele Aeriene.
„Atacul a inclus o rachetă intercontinentală (ICBM) lansată din regiunea rusă Astrahan, o rachetă aerobalistică H-47M2 Kinjal trasă dintr-un avion MiG-31K în regiunea Tambov și șapte rachete de croazieră H-101 lansate de bombardierele Tu-95MS în apropierea regiunii Volgograd”.
Atacul a declanșat alerte aeriene în toată țara la ora 5:05. Au fost semnalate explozii la Dnipro în jurul orei 7:15, unde, potrivit autorităților locale , o instalație industrială și o infrastructură critică au suferit daune grave, iar incendii au izbucnit în zonă.
Au fost implementate întreruperi de urgență în regiunile Kiev, Dnipro, Odesa, Sumî, Jitomir și Donețk pentru a stabiliza rețeaua energetică pe fondul atacurilor.
Rachetele, lansate de bombardierele Tu-95MS, au intrat în spațiul aerian ucrainean din nord, traversând Cernihiv înainte de a se îndrepta spre centrul și sud-estul Ucrainei.
Au fost raportate explozii și alerte aeriene în Poltava, Kremenciuk și Zaporojie.
Miercuri, 20 noiembrie, pe rețelele sociale ucrainene au circulat informații conform cărora Rusia plănuia o lovitură cu rachete la scară largă pentru aceeași zi. Se estima că va fi folosită și o rachetă intercontinentală RS-26 Rubej, o nouă rachetă balistică cu o rază de acțiune de până la 6.000 de kilometri. Cu toate acestea, cel puțin unele dintre informații au fost respinse ca dezinformare rusă, a declarat serviciul de informații militar al Ucrainei GUR.
Ambasada SUA la Kiev i-a avertizat pe 20 noiembrie pe cetățenii americani cu privire la o potențială lovitură cu rachete, care ar avea loc în aceeași zi.
Avertismentul, postat pe site-ul ambasadei, cita „informații specifice” cu privire la amenințare. Ambasada a cerut cetățenilor americani din Ucraina să fie pregătiți să caute imediat adăpost în timpul alertelor aeriene.
Acest avertisment vine în urma tensiunilor crescute după ce Ucraina a folosit rachete cu rază lungă de acțiune ATACMS furnizate de SUA împotriva unui depozit de muniții din regiunea rusă Briansk. Atacul a survenit la câteva zile după ce Washingtonul a autorizat Kievul să folosească aceste arme ca răspuns la escaladarea atacurilor rusești asupra infrastructurii energetice ucrainene – 120 de rachete și 90 de drone trase de ruși duminică – și la sosirea trupelor nord-coreene în Rusia .
Atac masiv al Rusiei cu rachetă balistică la Sumî: Cel puțin 8 morți și 49 de răniți
Cel puțin opt oameni au murit și alți 49 au fost răniți, duminică seară, la Sumî, în Ucraina, în urma unui atac al Rusiei cu rachetă balistică, informează Kyiv Independent. Președintele ucrainean Volodmir Zelenski a condamnat atacul, scrie digi24.ro.
„Un atac cu rachetă asupra unei clădiri cu nouă etaje din Sumî. Știm despre morți și răniți, inclusiv copii. Condoleanțele mele familiilor și prietenilor. Criminalul trebuie pedepsit pentru că a ucis oameni nevinovați”, a spus Zelenski, într-o declarație publicată pe Telegram. Racheta a lovit și curtea clădirii, provocând pagube importante și lăsând casele din jur fără ferestre, a declarat primarul interimar din Sumî, Artem Kobzar.
Loviturile rusești împotriva regiunii Sumî au devenit din ce în ce mai distructive în ultimele luni. Bombardamentele sunt o obișnuință zilnică pentru comunitățile din apropierea graniței de nord-est a Ucrainei cu Rusia, locuitorii din așezările de frontieră vulnerabile din regiune fiind supuși mai multor atacuri pe zi.
Ucraina anunţă „restricţii” de electricitate pe întreg teritoriul său după masivul atac rusesc
Ucraina va aplica de luni „măsuri de restricţie” în consumul de electricitate pe tot teritoriul său după un vast atac rusesc care i-a avariat puternic infrastructurile energetice, a anunţat duminică operatorul reţelei electrice ucrainene Ukrenergo, potrivit AFP.
„De mâine, 18 noiembrie, toate regiunile vor fi constrânse să aplice măsuri de restricţie a consumului” ca urmare a „daunelor provocate instalaţiilor electrice în timpul atacului masiv cu rachete şi drone”, a indicat operatorul pe reţelele de socializare.
Într-un comunicat, Ukrenergo a afirmat că întreruperile temporare vor dura între orele 06:00 şi 22:00, asigurând că lucrătorii săi caută să remedieze avariile cât mai rapid posibil, potrivit Reuters.
După atacul de duminică, oficialii ucraineni au confirmat pagube la infrastructura critică sau întreruperi în alimentarea cu energie electrică de la regiunile vestice Volîn, Rivne şi Liov până la Dnipropetrovsk şi Zaporojie, în sud-est.
Amploarea pagubelor este dificil de evaluat, deoarece autorităţile au dezvăluit puţine informaţii cu privire la rezultatul loviturilor şi la starea reţelei energetice, vizată de o campanie aeriană a Rusiei mai devreme în acest an.
Ministerul rus al Apărării a declarat că a lansat un atac masiv asupra instalaţiilor energetice care alimentează complexul militar-industrial al Ucrainei.
Centralele nucleare din Ucraina şi-au redus producţia de electricitate ca măsură de precauţie în urma atacurilor masive ale Rusiei asupra infrastructurii energetice în acest weekend, a declarat duminică directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, potrivit DPA.
Instalaţiile nucleare propriu-zise nu au fost lovite direct de atacurile ruseşti, dar au fost afectate staţiile conectate la acestea, a declarat Rafael Grossi.
După o convorbire cu şeful autorităţilor de reglementare ucrainene, Grossi a indicat că doar două dintre cele nouă reactoare operaţionale din ţară produc electricitate în prezent la capacitate maximă.
„Infrastructura energetică a ţării este extrem de vulnerabilă, având impact direct asupra siguranţei şi securităţii nucleare”, a spus Grossi, adăugând că este esenţial ca centralele nucleare să aibă o sursă sigură de alimentare cu energie electrică.