Dima Bilan e grav bolnav. A fost spitalizat de urgență!

Interpretul și-a îngrijorat atât familia, cât și fanii. Acesta a fost spitalizat de urgență, deoarece are probleme de sănătate. Acum, artistul stă sub supravegherea medicilor.

separator

Dima Bilan, criticat de fani pentru felul în care arată!

Dima Bilan are o bronșită, care în scurt timp s-ar fi transformat într-o pneumonie. Medicii îi administrează mai multe perfuzii, iar în câteva zile interpretul va putea reveni la viața activă.

„Ura-ura bronșită, încă un pic și se transforma în pneumonie. Chiar dacă am luat măsurile necesare, mi-au spus că va trebui să stau câteva zile în pat.”, s-a plâns interpretul pe Instagram.

gyvuy

Anul acesta, Dima Bilan și-a mai pus fanii pe jar. Aceștia erau îngrijorați de starea lui de sănătate, din cauza faptului că artistul lor preferat ar fi anorexic.

Putin a fost ”premiat” cu titlul ”Perdantul anului 2022”

Președintele rus Vladimir Putin este recunoscut drept principalul învins al anului 2022, în topul întocmit de publicația Politico.

Jurnaliștii l-au desemnat pe președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, la categoria „Visători” și „Învinși”.

Politico își explică alegerea prin seria de eșecuri militare ale armatei ruse în Ucraina, care au provocat o scădere a popularității șefului de la Kremlin nu numai la nivel internațional, ci și în interiorul țării sale, scrie ziare.com.

„Decizia lui Putin de a recruta sute de mii de noi soldați, a forțat bărbații în vârstă să părăsească țara. Între timp, Forțele Armate ale Ucrainei, bazându-se pe cuceriri teritoriale, aprovizionare cu arme occidentale și echipamentul rusesc capturat, continuă să opună rezistență. Putin a căutat de mult să readucă Rusia la statutul de mare putere pe care l-a avut în perioada sovietică. În schimb, invazia sa i-a retrogradat țara la un statut de rang trei, incapabil să învingă un adversar pe care îl subestima și disprețuia”, a scris Politico.

Potrivit jurnaliştilor, un alt lider mondial, în condiţii de izolare şi sancţiuni internaţionale, ar admite înfrângerea şi s-ar retrage. Însă încăpățânarea lui Vladimir Putin înseamnă că războiul pe scară largă se va prelungi, alimentând inflația mondială și ridicând prețurile la energie și la îngrășăminte.

„Incapacitatea lui Putin de a-și realiza visul nu înseamnă că nu va continua să fie un coșmar pentru vecinii săi”, a conchis Politico.

De remarcat că, în același clasament, Politico l-a desemnat pe Volodimir Zelenski cea mai influentă persoană din Europa în 2022. Potrivit jurnaliştilor, liderii europeni îl admiră şi vor să-l imite pe preşedintele Ucrainei, pentru că şeful statului ucrainean este capabil să îndrepte Uniunea Europeană în direcţia bună.

Cum s-au răzbunat cămilele din Qatar pe turiști veniți la Campionatul Mondial

Campionatul Mondial din Qatar, aflat în plină desfășurare, are un efect neașteptat asupra cămilelor din țara asiatică, animalele fiind epuizate de solicitările turiștilor din întreaga lume.

Clasica plimbare cu cămila e o afacere care a explodat la propriu în ultimele săptămâni, provocând totuși destul de multe probleme de sănătate bietelor patrupede, nevoite să meargă chiar și 20 de ore pe zi fără oprire.

„Vin mulți bani, dar există multă presiune”, a declarat Ali Jaber al Ali, un beduin în vârstă de 49 de ani din Sudan, pentru Associated Press.

Cămilele încep să nu mai suporte tot acest efort și unele chiar au încercat să se răzvrătească. A fost cazul uneia care a scos un mormăit puternic, speriind o turistă australiancă. Altele, în schimb, au refuzat să se ridice în picioare, în ciuda ordinelor crescătorilor.

Nu au lipsit criticile din partea activiștilor pentru drepturile animalelor, care au invitat turiștii din Qatar să evite aceste activități din respect pentru cămile. „Când o cămilă este rănită, nu este tratată, ci ucisă, pentru că nu mai este considerată utilă”, a avertizat asociația PETA citată de ziare.com.

Preşedintele peruan a fost demis şi arestat, după ce a încercat să dizolve Parlamentul. Vicepreşedinta sa, învestită în fruntea ţării

După ce a încercat să dizolve Parlamentul care a votat demiterea sa, preşedintele din Peru a fost reţinut de poliţie. Demiterea sa, pentru aşa-numita incapacitate morală, transmisă în direct de televiziune, a fost aprobată de 101 din cei 130 de parlamentari. Totul a venit după ce Pedro Castillo a anunţat dizolvarea legislativului şi decretarea unei stări de urgenţă.

Intrat în funcţie în iulie 2021, Pedro Castillo, 53 de ani, a fost „plasat în stare de arest”, a anunţat presei procurorul Marita Barreto, după publicarea de către administraţia judiciară a unor imagini înfăţişându-l pe fostul şef al statului aşezat într-un fotoliu şi înconjurat de procurori şi poliţişti.

O sursa judiciară a precizat pentru AFP că o anchetă pentru „răzvrătire”, după încercarea sa de a dizolva Parlamentul, a fost deschisă împotriva lui Castillo care a condus ţara doar 17 luni. Aceasta se adaugă celorlalte şase anchete pentru corupţie sau trafic de influenţă care îl vizează, de care sunt acuzaţi şi membri ai familiei sale şi anturajului său politic.

Într-un efort de ultim moment pentru a încerca din nou să scape de demitere, fostul preşedinte a anunţat dizolvarea parlamentului cu doar câteva ore înainte ca acesta să se reunească pentru a dezbate soarta lui.

Tentativă de lovitură de stat în Peru

El a mai anunţat instalarea unui „guvern de urgenţă excepţional”, dorinţa de a „convoca în cel mai scurt timp un nou Congres dotat cu puteri constituante pentru a redacta o nouă Constituţie”, şi a declarat „sistemul judiciar, puterea judiciară, ministerul public, consiliul naţional al justiţiei, Curtea Constituţională” în „reorganizare”.

O manevră fără sprijin şi deci fără efect, calificată rapid drept „lovitură de stat”.

Miercuri, „a avut loc o lovitură de stat în cel mai pur stil al secolului al XX-lea (…) Această lovitură de stat nu are nicio bază juridică”, a spus preşedintele Curţii Constituţionale, Francisco Morales, subliniind că „nimeni nu datorează ascultare unui guvern uzurpator”.

Procurorul general al Peru, Patricia Benavides, a respins „orice încălcare a ordinii constituţionale”.

Analistul politic independent Augusto Alvarez a declarat de la bun început pentru AFP că Pedro Castillo „a încălcat articolul 117 din Constituţia peruană şi se află în ilegalitate. Este o auto-lovitură de stat”.

În cursul unei ceremonii de învestitură în faţa parlamentului, când a devenit prima femeie preşedintă a Peru, Dina Boluarte a repetat, de asemenea, că a avut loc o tentativă de lovitură de stat promovată de Pedro Castillo care nu a găsit niciun ecou nici în instituţiile democraţiei, nici în stradă.

„Îmi asum (puterea) în conformitate cu Constituţia Peru, cu începere din acest moment” şi până în „iulie 2026”, când urma să se încheie mandatul lui Castillo, a spus avocata de 60 de ani, provenită din acelaşi partid de inspiraţie marxistă (Peru libre) ca şi el.

Reacții internaționale după arestarea lui Castillo 

Statele Unite au anunţat imediat că nu-l mai consideră pe Pedro Castillo preşedintele în exerciţiu al ţării, salutând rolul parlamentarilor.

„Vom respinge categoric orice act care încalcă… orice Constituţie, orice act care subminează democraţia”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american, Ned Price.

Preşedintele ales al Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, a spus că i se pare „întotdeauna regretabil ca un preşedinte ales democratic să sufere o astfel de soartă”, dar şi-a exprimat satisfacţia că „totul s-a desfăşurat în cadrul constituţional”.

Guvernul spaniol şi secretarul general al Organizaţiei Statelor Americane (OSA), Luis Almagro, au denunţat miercuri o „ruptură a ordinii constituţionale” în încercările lui Castillo, Madridul salutând „restabilirea normalităţii democratice”.

Castillo scăpase deja de două moţiuni de demitere pentru „incapacitate morală” – care anterior au dus la căderea a doi preşedinţi în exerciţiu, Pedro Pablo Kuczynski (dreapta) în 2018 şi Martin Vizcarra (centru) în 2020 -, dintre care ultima în martie. 2022.

El a fost acuzat în special de crize ministeriale repetate şi formarea a patru guverne în opt luni, un eveniment fără precedent în Peru, încheie AFP.

Se anunţă deconectări programate de la energia electrică. Iată lista localităţilor şi adresele
Articolul anterior
Meniul zilnic din grădinițe și școli va costa cu 3 lei mai mult. Așa a decis Guvernul
Articolul următor