Două femei au fost observate în timp ce-şi încărcau pungile într-un BMW seria 3, după ce au fost văzute la cerşit. Incidentul a avut loc în Bremen, Germania. Femeile, de origine romă, sunt văzute frecvent apelând la mila publică, relatează bild.de.
Maşina de lux în care s-au urcat cele două femei este înmatriculată în Bulgaria. Jurnaliştii de la Bild vorbesc despre o mafie a cerşetorilor în Bremen, scrie protv.md.
FSB-ul rusesc acuză Ucraina că recrutează agenți în Moldova pentru a comite atacuri teroriste în Rusia
FSB afirmă că serviciile de informații ucrainene recrutează moldoveni pentru a fi trimiși în Rusia și a comite acte de sabotaj și terorism, susține serviciul rus de informații, citat de komersant.ru
Astăzi, 14 aprilie, FSB a raportat arestarea a doi cetățeni moldoveni care au colaborat cu Ucraina. Inclusiv, în Samara, Rusia, au fost reținuți doi ruși recrutați de serviciile de informații ucrainene, în Moldova.
În videoclipurile publicate de la interogatoriu, un moldovean susține că în 2024, la instrucțiunile unui „angajat ucrainean din serviciile speciale”, a fotografiat o bază militarădin Crimeea.
„Vă vom face bogați”. Câți bani vrea să ofere Trump fiecărui groenlandez, anual, ca să fie de acord cu anexarea insulei de către SUA
Donald Trump persistă în dorința sa de a anexa Groenlanda. Deși inițial a amenințat că va folosi forța militară pentru a-și atinge obiectivele, președintele american are în vedere o nouă strategie: să ofere fiecărui locuitor al insulei arctice, care aparține Danemarcei, un cec de 10.000 de dolari pe an, scrie Le Point, preluat de Rador Radio România.
Ideea, care a fost discutată în Consiliul Național de Securitate american, urmărește să înlocuiască subvenţia anuală de 600 de milioane de dolari pe care Danemarca o alocă Groenlandei cu un plan de redistribuire directă către locuitori, relatează și The New York Times.
Prin acest proces, Washingtonul speră să influențeze opinia publică locală, care, deocamdată, nu este convinsă de proiectul de anexare propus de Statele Unite.
„Vă vom face bogaţi”
„Vă vom proteja. Vă vom face bogați”, le-a spus Donald Trump celor aproximativ 57.000 de groenlandezi, promițându-le în același timp aderarea la Statele Unite. Pentru a-și atinge obiectivele, Casa Albă nu se zgârcește. Datorită unei tehnici de comunicare pe care doar ea știe să o folosească, videoclipurile și postările de pe rețelele de socializare spun povești care glorifică armata americană în timpul celui de-al Doilea Război Mondial pe insulă.
Apăsând şi pe problema identităţii, echipa lui Donald Trump nu ezită să le reamintească groenlandezilor că ei provin, în cea mai mare parte, din populaţiile inuite care au venit din Alaska cu câteva secole în urmă.
Prin acest proces, Washingtonul speră să creeze un „sentiment de rudenie” cu populațiile indigene din acest stat american și să întărească o formă de apartenență în rândurile populației.
Însă dincolo de prelua posesia asupra Groenlandei, Donald Trump este interesat în primul rând de beneficiile economice pe care insula le-ar putea aduce Statelor Unite datorită numeroaselor sale bogății. Cum încălzirea globală le face din ce în ce mai accesibile, miliardarul american intenționează să pună mâna pe rezervele de uraniu, aur, cupru și petrol prezente în solul Groenlandei.
Nesurprinzător, abordarea lui Donald Trump este departe de a fi pe placul Danemarcei sau a executivului groenlandez.
„Nu poţi anexa o altă țară”, a spus premierul danez, Mette Frederiksen, care a denunțat „presiunile și amenințările” din partea administrației Trump. Cât despre prim-ministrul groenlandez, Jens-Frederik Nielsen, acesta este categoric: „Statele Unite nu vor obţine Groenlanda”.
Volodimir Zelenski l-a chemat pe Trump să vină în Ucraina, pentru a vedea dezastrul provocat de agresiunea rusă
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a cerut lui Donald Trump să viziteze Ucraina pentru a vedea dezastrul provocat de agresiunea rusă, într-un interviu difuzat duminică de postul de televiziune american CBS, scrie stirileprotv.ro.
Interviul, pentru emisiunea 60 Minutes, a fost înregistrat înainte de atacul rusesc care a ucis duminică cel puţin 34 de persoane în Sumi, în nord-estul Ucrainei, provocând condamnarea internaţională.
Adresându-se indirect preşedintelui american, Zelenski a spus: „Vrem să veniţi să vedeţi. Credeţi că înţelegeţi ce se întâmplă aici.
Foarte bine, vă respectăm decizia. Dar vă rog, înainte de a lua orice decizie, înainte de orice formă de negociere, veniţi şi vedeţi oamenii, civilii, combatanţii, spitalele, bisericile, copiii, distruşi sau morţi.
Veniţi şi vedeţi, iar apoi să mergem mai departe cu un plan pentru a pune capăt războiului”, a spus Zelenski.
„Veţi înţelege ce a făcut Putin”, a completat el.
Într-un moment în care Donald Trump pare să îşi piardă răbdarea cu Vladimir Putin, care nu a acceptat oferta sa de armistiţiu, Zelenski a declarat că „Putin nu poate fi de încredere”.
„I-am spus acest lucru preşedintelui Trump în numeroase ocazii (…): Putin nu a vrut niciodată să oprească războiul. El nu a vrut niciodată să fim independenţi. Putin vrea să ne distrugă complet”, a spus el.
Întrebat despre comentariile lui Donald Trump, în care a fost numit „dictator” şi a spus că Kievul a început războiul, Zelenski a deplâns faptul că „punctul de vedere rus este predominant în Statele Unite”.
„Acest lucru indică influenţa enormă a politicii de informare ruse în America, asupra politicii americane şi asupra personalului politic”, a afirmat el.
De Florii, rușii au ucis 32 de civili și au rănit alți peste 80 în orașul ucrainean
O rachetă lansată de forțele ruse duminică a cauzat ”numeroase decese” la Sumî, oraş din nord-estul Ucrainei, a anunţat primarul localităţii, citat de AFP şi Reuters.
Un număr de 32 de persoane au fost ucise şi peste 80 au fost rănite, în urma unui atac cu rachetă balistică rusească asupra centrului oraşului Sumî, în nordul Ucrainei, în dimineaţa zilei de duminică, a anunţat ministrul de Interne Ihor Klimenko.
Preşedintele Volodimir Zelenski a condamnat atacul, considerat unul dintre cele mai mortale asupra Ucrainei în acest an, şi a cerut un răspuns internaţional ferm împotriva Moscovei.