Imagini video de la nunta lui Emmanuel şi Brigitte Macron, în urmă cu 10 ani!

Emmanuel Macron a fost ales președinte al Franței, în cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, desfășurat la 7 mai 2017. Președintele Franței are 39 de ani și este căsătorit de aproape zece ani cu Brigitte Trogneux, profesoara sa din liceu, cu 25 de ani mai în vârstă decât acesta.

separator
Emmanuel Macron et sa femme Brigitte Trogneux quittent la Maison de la Radio et vont déjeuner à Montmartre le 4 septembre 2016. Brigitte Macron accompagnait son mari Emmanuel Macron à la maison de la radio pour faire une émission à l'invitation de France-Inter… Ensuite, comme à leur habitude ils ont été déjeuner dans leur restaurant préféré "La Cave des Abesses" puis ils se sont promenés sur la Butte Montmartre comme ils aiment le faire chaque dimanche.

În ziua în care Emmanuel Macron a câștigat alegerile, el şi-a adus soţia pe podium şi i-a mulţumit pentru sprijinul pe care i l-a oferit pe timpul campaniei prezidenţiale.Brigitte-Macron4

În spațiul virtual au apărut imagini video de la nunta lui Emmanuel şi Brigitte Macron, care a avut loc în 2007.

Brigitte Macron are 64 de ani și are trei copii din căsătoria anterioară cu bancherul André-Louis Auzière, de care a divorțat în 2006. În ciuda diferenței de vârstă de 25 de ani, Macron și soția sa formează un cuplu de aproape zece ani.359400-emmanuel-macron-et-son-epouse-brigitte-990x0-1

Iubirea lor a rezistat încă din liceu: el era elev, iar ea îi era profesoară. El i-a declarat iubirea pe când avea numai 17 ani și a promis că o să se căsătoreasca cu ea, fapt ce s-a întâmplat, în 2007.

Președintele Franței a fost ținta atacurilor murdare în campania sa electorală. Acesta a fost acuzat că ar trăi o „viață paralelă”. Emmanuel Macron, însă, a declarat că „homofobia” și „misoginismul” sunt de vină pentru ipotezele care circulă în spațiul public, mai exact că acesta nu ar fi căsătorit din dragoste cu soția sa mai în vârstă cu 24 de ani, scrie digi24.ro.

„ Acești oameni și-au pierdut simțul realității. E o mare problemă cu modul în care e văzută femeia în societate”, a adăugat Emmanuel Macron.

„Nu o ascund”, a spus Macron pentru un canal de televiziune francez. „Este parte din viaţa mea, aşa cum a fost mereu”.

„Vreau să vă mulțumesc pentru că ne-ați acceptat, pentru că ne-ați iubit așa cum suntem. Vreau în mod special să le mulțumesc copiilor lui Brigite. Dacă există persoane pentru care situația aceasta nu a fost ușoară, ei sunt”, a spus Macron în 2007, în timpul cununiei civile.

Ce au scos medicii din stomacul unei fetițe care și-a mâncat părul timp de mai mulți ani

Mia, o fetiță de șapte ani, a trecut printr-o operație de cinci ore pentru a i se extrage o minge de păr de 15 centimetri din stomac. În martie, Mia a fost transportată de urgență la spitalul din Newcastle, acuzând dureri abdominale severe și greață, informează BBC.

Medicii au descoperit că 80% din intestinul ei era blocat de o minge de păr, acumulată în urma obiceiului de a-și mesteca și mânca părul timp de cinci ani. Această afecțiune rară, cunoscută sub numele de Trichofagie sau Sindromul Rapunzel, afectează în principal adolescentele și poate fi cauzată de stres, anxietate sau căutarea de confort.

„Dacă nu ar fi intervenit când au făcut-o, ea nu ar mai fi aici”, a declarat mama Miei, precizând că anterior, medicii i-au spus să nu-și facă griji în legătură cu obiceiul fiicei sale de a-și mesteca părul.

Mia a explicat că mestecatul părului era un „lucru de confort”, însă mama copilei a descris vederea mingii de păr drept „oribilă”. Ea crede că această afecțiune este mai frecventă decât se crede și îndeamnă părinții să ia în serios obiceiul copiilor de a-și mesteca părul.

„Nu vreau ca nimeni altcineva să experimenteze prin ce am trecut noi ca familie”, a spus ea.

După operație, Mia s-a recuperat complet și s-a întors la școală. Ea le-a transmis un mesaj celorlalți copii: „Nu-ți mânca părul. S-ar putea să nu fii la fel de norocos ca mine și dacă o faci, îți va provoca multă durere”.

sursa

Vacanță ieftină în Grecia! Insula discretă care atrage tot mai mulți turiști, mai accesibilă decât Santorini. Imagini de poveste

Înainte de începerea sezonului estival, ofertele de vacanță pentru Grecia sunt la mare căutare. De cele mai multe ori, turiștii caută variante accesibile de cazare, însă țin cont și de serviciile puse la dispoziție de hoteluri. Insula Santorini este inclusă pe lista destinaților exclusiviste, având în vedere prețurile piperate ale unităților de cazare din zonă. O alternativă mai ieftină, însă la fel de impresionantă este insula Serifos, scrie evz.ro.

O destinație mai accesibilă decât Santorini sau Mykonos, Serifos este căutată mai ales de cei care fug de aglomerație. Insula oferă o gamă largă de experiențe pentru turiști, inclusiv pentru cei pasionați de istorie, precum și de secretele  Greciei antice. De altfel, turiștii vin un această regiune și în afara sezonului estival.

În această perioadă, temperaturile medii variază între 15-20 de grade Celsius, iar în timpul verii de situează între 25-30 de grade. În zilele toride, mercurul poate urca în termometre până la 35 de grade Celsius.

Destinația ideală pentru turiștii pasionați de istorie

Numele insulei este legat de numeroase legende. Localnici spun că Serifos a fost locuită de ciclopi. De altfel, în centrul acesteia se află peștera ciclopului Polifem, celebră prin mitul lui Ulise.

Satul Chora se află în inima insulei și  oferă o priveliște spectaculoasă asupra Golfului Livadi. Zona se aseamănă puternic cu Santorini. Casele mici și albe, străduțele înguste și însorite sau numeroasele lăcașuri de cult amintesc de această destinație faimoasă.

Zelenski face 5 ani de când este preşedintele Ucrainei

Ieri urma să se încheie mandatul de președinte al lui Volodimir Zelenski, însă pentru că Ucraina este în război și sub legea marțială, liderul de la Kiev rămâne la putere. Fostul actor de comedie a surprins o lume întreagă acum cinci ani, când a câștigat alegerile prezidențiale cu o majoritate covârșitoare de voturi. După invazia Rusă în țara vecină, însă, a ajuns unul din cei mai influenți lideri politici de pe glob. Iată câteva momente-cheie ale mandatului său, scrie TV8.md.

Volodimir Zelenski a devenit popular în Ucraina jucând într-o comedie TV rolul unui profesor de istorie onest și naiv care devine în mod neașteptat președinte, după ce un elev îi publică o tiradă anticorupție, care se viralizează. 

„Bună dimineața, domnule președinte!”

Aventura politică a lui Zelenski, pe atunci actor de comedie, a început aproape ca o farsă și a fost considerată inițial de unii ca fiind o glumă.

„Aceasta. Aceasta este o nouă față”.

Zelenski a ajuns la putere acum cinci ani cu un scor covârșitor de 73 la sută din voturi, promițând să lupte împotriva corupției și să aducă pacea în estul țării.

Pe 20 mai 2019, el a fost învestit în funcţia de preşedinte al Ucrainei şi s-a grăbit să confrunte regimul anterior. Chiar dacă Zelenski anunța atunci drept sarcină prioritară un armistiţiu durabil cu rebelii pro-ruşi din estul ţării, situația a devenit tot mai amenințătoare și a culminat cu o invazie rusă la scară largă, pe 24 februarie 2022.

„Astăzi, Rusia a început o invazie în Ucraina. Putin a început un război împotriva Ucrainei, împotriva întregii lumi democratice”.

La scurt timp au apărut zvonuri potrivit cărora președintele ar fi fugit din țară. Zelenski, însă, le-a dezmințit imediat, reușind astfel să consolideze nu doar populația țării vecine, ci și liderii occidentali.

„Suntem cu toții aici. Soldații noștri sunt aici. Cetățenii sunt aici și noi suntem aici. Ne apărăm independența”.

Câteva zile mai târziu, liderul de la Kiev a depus cererea de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană și a solicitat partenertilor din vest sprijin militar pentru a-și apăra țara. Deși inițial neexperimentat în politică, oficialul s-a făcut remarcat prin abilitățile sale de comunicare. În cei peste doi ani de război, Zelenski se adresează zilnic poporului pe rețelele sociale și menține dialogul cu partenerii. Chiar dacă sprijinul pentru liderul ucrainean a mai scăzut pe măsură ce războiul a continuat, un sondaj realizat de Institutul Internațional de Sociologie din Kiev la începutul lunii februarie a arătat că 69% dintre respondenți consideră că Zelenski ar trebui să rămână la putere până la ridicarea legii marțiale.

SunStroke Project evoluează astăzi în prima semifinală a concursului Eurovision 2017!
Articolul anterior
3 cele mai senzuale femei în funcţie de zodie
Articolul următor